Hasvik, NO
temperature icon -7°C
sněžení
Trondheim, NO
temperature icon 2°C
slabý déšť
Oslo, NO
temperature icon 3°C
oblačno
Bergen, NO
temperature icon 6°C
slabý déšť
Malé, MV
temperature icon 29°C
polojasno

VRATNÉ LÁHVE

Pánové,

již několik let sleduji tento WEB a nikde jsem se nedočetl , jak bez vynaložení další práce zlevnit zájezd do Norska.

Proto otvírám toto nové téma a parafrázuji jej podle filmu p. Svěráka na „VRATNÉ LÁHVE“.

Jde o to , že v Norsku lze vracet láhve od plastových láhví a od pivních plechovek. Neberou je ve všech obchodech a tak je snaha vytvořit mapu , kde se jich lze za NOK „zbavit“.

1) Poprvé jsem se setkal s tímto problémem v roce cca 2005 v destinaci Vennesund (=destinace mezi ostrovem Vikna a Vega). Kde můj přítel R. K. zjistil , že u místní samoobsluhy s benzínovou pumpou je možno vracet plastové láhve a plechovky od piva (zde neprocházeli pouze plechovky od Budvaru). Strašně jsme se tomu smáli !!! Když jsme to přepočetli na NOK, tak jsme zjistili , že pokud vrátíme plechovky po naší partě , která čítala 8 osob a partě , která je zde třídila odpad před našim příjezdem, tak při tehdejší ceně 12 NOK/1 litr nafty získáme 50 litrů , za který jsme dojeli daleko za OSLO.

2) Naposledy jsme byli 4 x na Loppě. Zde v městě ALTA je před první odbočkou na Kautokeino supermarket COOP. Zde berou všechny plechovky a plasťáky. Je to zajímavé pro všechny , kteří jezdí na Soroyu ,Oksfjord atd. Budete překvapení co NOK dostanete. Nestojí to žádnou práci. Stejně musíte v destinaci třídit. Pouze vezmete vytříděný pytel a a u supermarketu jej postupně „nacpete do chroustajícího automatu“.

Hlavně mi nepište , že kdo má na Norsko , může házet plechovky do škarpy. LOM

Odpovědět

To mě to plechovky tvrdě vracelo, žádná ekologie , musel jsem je pak nacpat do kontejneru...

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Od rána máme uloveno 5 krásných...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší...
V Kvanvaeru na Hitře sekají teď...
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/mpF1SY-QVm8?si=bZ0Sm2P3hgTU58p_" title="YouTube video...
Když už jsme u této výroby...
Chtěl bych poděkovat Tomovi Nakládalovi za...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!