Hasvik, NO
temperature icon 9°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon 12°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 24°C
skoro jasno
Bergen, NO
temperature icon 16°C
skoro jasno
Malé, MV
temperature icon 31°C
skoro jasno

Vnitřní nebo klasické vedení vlasce u pilkráku?

Chci si pořídit nový pilkrák a váhám mezi klasikou a inline. Jaké mají výhody/zápory jednotlivé typy?

Odpovědět

Když už jsme v tom In-line.

Mám tu jeden volnej. Novej, nepoužitej.

PENN Overseas Pro 212 30lbs Inner Line Boat

Váha 254 G. Záruku na něj dám do konce srpna.

Cena 1999,- .

Cena je za nový prut, ochraný obal, originál pevný tubus.

Vyzvednutí buď u mne, nebo poštou.

Kdo chce, napište mi na email. tu teď moc nebývám. ( Práce ).

[citace]MifakM napsal:

Chci si pořídit nový pilkrák a váhám mezi klasikou a inline. Jaké mají výhody/zápory jednotlivé typy?[/citace]

Toš to já Ti povím jakou takový prut může mít potenciální nevýhodu. Taky jsem jeden s vnitřním vedením testoval - Abu Garcia Hellbender 50 Lbs 2,4m - když projdeš historii mých fotek tak je to ten červenej. S akcí jsem byl velmi spokojen, nachytal jsem na něj nějaké rybky metr+, pak ale došlo zřejmě k únavě materiálu a lupnul mi při zátěži která nebyla nijak extrémní (nejsu nějaké pako - byl to první prut kterej jsem v životě zlomil). To že má plastové sedlo navijáku který se v něm viklá, pominu. Co bylo, ale na celé akci krutě nepříjemné a je to rozdíl proti prutu s očky - v místě zlomu byl samozřejmě ostrej, takže ihned po zlomení došlo taky k uříznutí a ztrátě celé odmotané délky pletenky včetně nástrahy a ryby.

U Pennu bych samozřejmě očekával kvalitnější blank, pruty si nekupujem kvůli tomu abychom předem počítali s tím že nám při zdolávání prasknou, ale přesto nevýhoda proti prutu s očky to je.

2 northwolf

díky za odpověď.

[citace]northwolf napsal:

pak ale došlo zřejmě k únavě materiálu a lupnul mi při zátěži která nebyla nijak extrémní - v místě zlomu byl samozřejmě ostrej, takže ihned po zlomení došlo taky k uříznutí a ztrátě celé odmotané délky pletenky včetně nástrahy a ryby.

[/citace]

Mne sa presne to isté stalo vlani pri druhom výjazde s prútom PENN Overseas Pro 212 50lbs Inner Line Boat. Mal som ho kúpený cca pred 1,5 rokom a bez problémov to uznali ako reklamáciu a do 8 dní som mal na predajni komplet nový prút s celým príslušenstvom.

Vedení šňůry vnitřkem blanku není vůbec problém.Já mám duťák od BALZERU a spokojenost veliká.Sůl která se do prutu nanese,jednoduše vypláchneš třeba sprchou.Je jí tam velmi malé množství.Jen si dávej pozor na lodi,ať si s ním někde zbytečně neklepneš.Z toho pak bývají ty zlomeniny a meradostná překvapení.Já si proto dávám pro jistotu na zábradlí miralon,který se používá jako izolace na vodovodní plastové potrubí.;-)

Již několik sezon používáme celá parta Z-line a musím konstatovat, že zatím žádný problém nenastal a stále jako nové, takže bych se toho nebál. Asi záleží na kusu na který padneš a také jestli s tím někdo nepraštil. Máme na nich všichi el.mulťáky Daiwa 600Fe, které sedí bez pohybu/kovové uložení/, takže za nás doporučuji. Za Yelow team Milan

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.