Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Vlastní dům
- Toto téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (2 diskutující) se naposledy zapojil uživatel chata a poslední změna proběhla před 1 měsícem a 3 týdny.
-
AutorPříspěvky
-
#5071 11.11.2014 v 14:01
Dobrý den, zajímal by mě Váš názor. Jsem dlouholetý návštěvník teplých moří, hlavně Jadranu. Do loňska jsem tam měl vlastní loď a dlouhodobě pronajatou zahradu na obytný přívěs. Po vstupu Chorvatů do EU jsem o možnost pronájmu přišel a tak jsem přehodnotil celou jižní minulost a rozhodl se přesídlit na sever. Přece jen již nejsem nejmladší a teplo není to co v posledních letech vyhledávám. S rybařením v Norsku zkušenosti mám. Nejsem žádný odborník ani fanatik spíš pohodář.
Nyní k věci proč jsem založil toto vlákno. Když tu probírám vaše příspěvky a přečetl jsem toho opravdu hodně tak by mě zajímalo co říkáte tomu si ten dům raději koupit než si ho najímat. Vezmu li jak je obtížné sehnat zájezd na termín kdy chci. Nutnost plánovat to rok i více dopředu. Následně se pak potýkat s trajekty a rozmary, cestovek případně majitelů. nemluvě o tom, že když něco neklapne tak vám peníze nikdo stejně nevrátí. Jistě by se dalo najít i více negativ než jsou tato pro to tu ale nejsem a každý má zkušenosti své. Nedávno jsem narazil na dům v blízkosti polárního kruhu za cenu skoro stejnou jako zaplatím za dům v Čechách u rybníka. Zjistil jsem co by obnášelo vlastnictví takového domu a byl jsem překvapen, že to není složitější než si ho koupit zde a co hlavně to není ani drahé jak jsem myslel. Když to porovnám s cenou co platím za zájezd tak to mám za pár let doma.
Co mě teda zajímá. Váš názor, případné negativa které v tom vidíte. Nechci pronajímat ale jsem ochoten uvažovat o spoluvlastnictví aby se to ještě zlevnilo. Loď mám není to sice žádný parník ale nemusím kupovat stání je tam v obecním přístavu. Tak pokud k tomu máte co říci rád si přečtu vaše názory. Případné osobní rady nebo dotazy je možné přes zdejší SZ.
Předem všem děkuji za pomoc při rozhodování.
#100105 11.11.2014 v 19:30Není to špatný nápad, když spočítám kolik nás to Norsko jako partu už stálo,tak už by jsme ho asi měli.
Na Loktě jsem se seznámil s Čechy co koupili 300m2 pozemku 100m od chaty kde jsme byli každoročně ubytováni a ani ne 50m od moře.
Neřekli sice cenu, ale prej hodně levně. Nijak jsme se nevyptávali.
Nemám ani ponětí jak to tam funguje, Norsko není v EU.
#100173 14.11.2014 v 12:01Děkuji všem za jejich podnětné informace které poslali na SZ i když jsem všem neodpověděl tak mě to dost pomohlo. Na dům jsem složil zálohu a tak přenechám zájezd co jsem již zakoupil na příští sezonu. Zájezd je na Loppu v červnu na 14 dnů, jedna hliníková loď 60HP 6m délky. Podrobnosti zdělím přes SZ.
#358062 1.10.2024 v 21:11Zdravím všechny co ještě chodí na tento web. Před mnoha léty jsem v Norsku zakoupil dům. Za těch mnoho let jsem ho dobudoval a vybavil. Nyní ale již přišlo stáří a sil ubívá. Dům by potřeboval již nějakou údržbu to samé loď. Já do Norska jezdím již poměrně málo tak jsem se rozhodl najít někoho kdo by se rád staral o dům a loď. Za tuto starost vám nabízím využívání domu dle vašich potřeb. Zvažuji i prodej domu tak kdyby někoho zaujala má nabídka prosím pošlete sms s vašim kontaktem a já vám zavolám. 731 744 404 S pozdravem Chata
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Vlastní dům