Hasvik, NO
temperature icon 9°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon 15°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 15°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 12°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 31°C
oblačno

Vlastní doprava do středního Norska

Mám prozbu, vým že už to tady mnohokrát zaznělo, ale přesto rospoutávám novou debatu na toto téma. Jak nejlépe rychle, finančně přijatelně a bez nervů, vlastní dopravou do středního Norska HITRA.Určitě všichni mají nějaké zkušenosti, které se při plánování cesty nechají použít.

Odpovědět

Ahoj. Nemáte někdo tip na nějaký motel nebo jiný levný ubytování kolem Trondheimu na přespání na jednu noc. Chceme letos přijet na místo odpočatí, v plné síle, ať můžem hned naplnit bedny první den :-). Jde o to, aby se dalo ubytovat až někdy v noci a ráno brzo vypadnout.

Po loňské první návštěvě s cestovkou a autobusem jedeme letos s manželkou jen sami Oktávkou. Do Dánska až nahoru a z Frederikshavenu trajektem do Osla. Ten jezdí 1 x denně dopoledne v 10.00 h. Večer v 18 hodin budeme v Oslu. Pojedeme piánko i cesta je cíl. Potřebujeme nocovat někde nahoře v Dánsku potom hned následně poblíž Osla a ještě jednou někde u moře středního Norska. Našel jsem si na internetu nějaké kontakty na kempy a s pomocí překladače Googlu požádal o informace. Zatím se mi ale zpět nikdo neozval.

Máte někdo zkušenosti s přespáním v kempech - co nejlevnější přespání. Pojedeme 19. července. Pokud budeme chtít nocovat bez předchodzí rezervace, máme šanci se chytnout? V kolik nejpozději je dobré v kempu být ? Máte s tím někdo zkušenosti.

Před pár lety jsme tak nocovali s kamarádem a s manželkama nad Oslem asi 50km, prostě jsme jeli až byla skoro tma, kolem silnice byly směrovky na kempy, do jednoho jsme sjeli asi 1km od hlavní cesty měli tam chatky pro 6-8 lidí chtěli 250Nok za noc za chatu, přijeli jsme kolem desáté a platit se dalo kartou.Pokud máš GPS tak si nastav body zájmu kempy.

to kloboukatej

Kempy většinou otevíraj až v dubnu, některé v červnu. My jsme loni v dubnu spali v Bjorkhol Camping, což je kousek pod Dombasem. Cena pro 4 osoby 750 NOH, chalupa pohodlná včetně kuchyně a koupelny s WC. Rezervace e-mailem a platba pak na místě.

V červenci je to trocho potíž, hlavně kolem E6, bývá obsazeno, doporučil bych rezervaci

TO Kloboukatej:

V sezoně opravdu mohou být s kempy v Norsku problémy (plno), hlavně podél E6. V Dánsku je to lepší. Pokud míříte do středního Norska, bývá to lepší podél A3,ceny za chatku na 1 noc tak do 400 NOK. Máš-li místo v kufru, přihoď stan a spacák a zakempuj si na místě, které se ti líbí. Napiš, kam přesně jedete, možná nějaký kemp doporučím.

Toprochor52

že by zbylo místo na 2 spacáky a stan to pochybuju. 16 dnů pobytu si chceme co nejvíc užít. Manželka si veze pekárnu a mouku na chleba, já vyrobil kýbl s plexidnem, vezem 2 silonové prádelní šňůry a ocelovou kotvičku,kromě gafu i podběrák na případné chytání ze břehu ..........

Směřovat budeme k Aure, ale přespat potřebujeme poblíž Osla,protože tam přijedeme trajektem z Frederikhavenu v 18.30 h, takže počítám tak max 50 km od Osla.

skus sa pozriet na booking.com

Kloboukatej mrkni na tohle - třeba něco najdeš

Levnější ubytování

Kempy

To Vlkous. Díky za tip. Tyhle stránky jsem ještě neviděl.

Neni zač - když si ty stránky otevřeš přes google, tak ti to přeloží do kostrbaté, ale přesto do češtiny.

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.