ahoj vsichni. Jaky mate zkusenosti s lovem na snuru nebo vlascem v norsku pri lovu cilenem polaku?? Dekuji Honzak
ahoj vsichni. Jaky mate zkusenosti s lovem na snuru nebo vlascem v norsku pri lovu cilenem polaku?? Dekuji Honzak
Chytal niekto v Nórsku na plavák?
Videl som video od Z. Řeřuchy a veľmi ma to zaujalo.
Určite to skúsim ale premýšľam či silnejší monofil alebo tenšiu šnúru?
Vôbec nemám predstavu, ako sa chová celá zostava pri tak veľkej hĺbke a s rybami, ktoré som doteraz lovil len na šnúru.
Odpovědět
Chytal niekto v Nórsku na plavák? Videl som video od Z. Řeřuchy a veľmi ma to zaujalo. Určite to skúsim ale premýšľam či silnejší monofil alebo tenšiu šnúru? Vôbec nemám predstavu, ako sa chová celá zostava pri tak veľkej hĺbke a s rybami, ktoré som doteraz lovil len na šnúru.
Určitě se dá chytat na splávek, též jsem viděl několik videí jak loví švédi i 2 metry halibuty a řekl bych , že to má docela velký uspěch. Honzák
Odpovědět
Co se týče lovu na splávek, je to výborná volba pro dny kdy se nedá vyjet na moře. Chytáme tak z mola kde je hloubka alespoň deset a nebo více metrů a nebo ze břehu, kde dno prudce klesá. Zpravidla lovíme na monofil 0,24 s těžším a vysokým klouzavým splávkem, tak ať se dá dobře nahodit a splávek je viditelný i ve vlnách. Těsně nade dnem se takto úspěšně chytají platýzi, tresky obecné a mnohdy i krabi. Ve sloupci pak většinou polak. S chemickým světlem to jde úspěšně i v noci. Jako nástrahu nejčastěji používáme maso z ryb nebo krevety, někdy olihně, nebo jejich části. Zatím jsme to nikdy nezkoušeli na volném moři, ale myslím si, že za určitých optimálních podmínek by to asi šlo a určitě by to bylo efektivní.
Odpovědět
Zdarec Naki, bylo by možné...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...