Ahoj jaky pouzivate osvedceny vlas na vlaceni v norsku myslim znacku a prumer.
Ahoj jaky pouzivate osvedceny vlas na vlaceni v norsku myslim znacku a prumer.
zkus Stroft 25,28mm a neuděláš chybu...slabší bych nedával,přišel bys o více nástrah ve vázkách
Odpovědět
Já mám na lehčí vláčku taky Stroft GTM 0,25mm. Mám to na prutu 15-40g. Doporučuju:-)
Odpovědět
Nemám zkušenost a proto bych se zeptal Salmona a Mikulcaka. Ten vlasec je uváděný jako vhodný pro :
Je určený i na vláčení? Sám bych si ho taky koupil, proto mě to zajímá.
Odpovědět
Letos budu zkoušet nový Platil Marine - dám vědět. Zatím jsem používal Mitchell Marine, je výborný, ale už se asi nedá sehnat.
Odpovědět
Já pouzívám Vlasec Berkley Sensithin Ultra 0.22, cca 7Kg....parada
Odpovědět
Co se týká Stroftu tak ho používám jen na vláčku,má celkem slušnou nosnost a vydrží dýl ,když jsem používal vlasce od Berkley tak ty zezačátku jsou dobré ale po pár dnech vláčení ztrácí rychle na pevnosti a tak jsem od nich upustil.
Na kaprařinu používám řadu let vlasce Mitchell,řekl bych že jsou pro mne nepřekonatelné,hlavně jejich pevnost a stálost,na cívce mi vydrží po přemotání 3 roky a jsou stále pevné,škoda že je přestaly vyrábět,prý je drahá jejich výroba,jediný prodejce co je ještě má tak jsou ryb.potřeby v Babicích,takže jsem si udělal zásobu protože až se doprodají tak nebudou....velká škoda.
Odpovědět
Používáme několik let KEVGTI MAGNUM 0,275mm 11,4 kg. Pokud použiješ slabší a budeš chytet nad chaluhami Polaky v hloubce okolo 6-8 m tak o většinu těch velkých přijdeš, protože ryba zamíří do hloubky a pokud dosáhne chaluh, tak jimi projede a většinou je ztracená. Při snaze tomuto zbránit musíš vzít rybu "natvrdo" a to většinou vlasec 0,25 nevydržel. Takže optimální je myslím síla 0,28mm . Je ale trochu problém ji pi vázce na lodi utrhnout. Důlžitý je správný uzel a vždy po několika rybách nebo vázkách převázat. Poznámka: Pokud budeš chtít vláčet na Makrely je lepší šňůra , protože nástraha neklesá tak rychle. Na ostatní je lepší silon.
Odpovědět
Já ho kupuji v naší ryb prodejně nebo je ho možno objednat zde http://www.cadoxfishing.com/sneck-magnum-0275-mm.html
Odpovědět
to Zdeneko: Já ho používám už několik let na vláčku a na koncové návazce na feeder. Možná má malinko větší průměr, než se na obalu uvádí, ale jsem s ním hodně spokojený.
Naopak na plavanou mě od něj zrazovali.
Odpovědět
To Ludek: na balení 0,275 je dokonce psána nosnost 12,90kg. To asi určitě není pevnost v uzlu. Používáš nějaké speciální uzle?
Odpovědět
Já používám berkley ,025 a jsem s ním maximálně spokojený,dokonce jsem ho použil po dvě sezóny u nás a v Norsku.
Odpovědět
Zdar, trochu oživím toto vlákno.
Letos sem použil Awa-Shima Ion Power Red Iso Fluorine 300m 0,28mm
a byl jsem hodně zklamanej. Měli jsme ho na dvou navijácích a po cca dvou dnech se trhal jako nit. Takže za mě nedoporučuju.
S tím souvisí otázka, jaký používáte vy vlasec??
Dík za postřehy
Odpovědět
Zdarec Naki, bylo by možné...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...