Hasvik, NO
temperature icon -5°C
skoro jasno
Trondheim, NO
temperature icon -2°C
polojasno
Oslo, NO
temperature icon -2°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 2°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 31°C
polojasno

Vlasec na vlacku

Ahoj jaky pouzivate osvedceny vlas na vlaceni v norsku myslim znacku a prumer.

Odpovědět

zkus Stroft 25,28mm a neuděláš chybu...slabší bych nedával,přišel bys o více nástrah ve vázkách

Já mám na lehčí vláčku taky Stroft GTM 0,25mm. Mám to na prutu 15-40g. Doporučuju:-)

Chlapi dík,asi do té 28 pujdu.

Nemám zkušenost a proto bych se zeptal Salmona a Mikulcaka. Ten vlasec je uváděný jako vhodný pro :  

kaprovou techniku, plavačku a muškařinu

Je určený i na vláčení? Sám bych si ho taky koupil, proto mě to zajímá.

Letos budu zkoušet nový Platil Marine - dám vědět. Zatím jsem používal Mitchell Marine, je výborný, ale už se asi nedá sehnat.

Já pouzívám Vlasec Berkley Sensithin Ultra 0.22, cca 7Kg....parada

Co se týká Stroftu tak ho používám jen na vláčku,má celkem slušnou nosnost a vydrží dýl ,když jsem používal vlasce od Berkley tak ty zezačátku jsou dobré ale po pár dnech vláčení ztrácí rychle na pevnosti a tak jsem od nich upustil.

Na kaprařinu používám řadu let vlasce Mitchell,řekl bych že jsou pro mne nepřekonatelné,hlavně jejich pevnost a stálost,na cívce mi vydrží po přemotání 3 roky a jsou stále pevné,škoda že je přestaly vyrábět,prý je drahá jejich výroba,jediný prodejce co je ještě má tak jsou ryb.potřeby v Babicích,takže jsem si udělal zásobu protože až se doprodají tak nebudou....velká škoda.

Používáme několik let KEVGTI MAGNUM 0,275mm  11,4 kg. Pokud použiješ slabší a budeš chytet nad chaluhami Polaky v hloubce okolo 6-8 m tak o většinu těch velkých přijdeš, protože ryba zamíří do hloubky a pokud dosáhne chaluh, tak jimi projede a většinou je ztracená. Při snaze tomuto zbránit musíš vzít rybu "natvrdo" a to většinou vlasec 0,25 nevydržel. Takže optimální je myslím síla 0,28mm . Je ale trochu problém ji  pi vázce na lodi utrhnout. Důlžitý je správný uzel a vždy po několika rybách nebo vázkách převázat. Poznámka: Pokud budeš chtít vláčet na Makrely je lepší šňůra , protože nástraha neklesá tak rychle. Na ostatní je lepší silon.  

Zdravim,

kde se da vlasec KEVGTI MAGNUM koupit?

Já ho kupuji v naší ryb prodejně nebo je ho možno objednat zde http://www.cadoxfishing.com/sneck-magnum-0275-mm.html

to Zdeneko: Já ho používám už několik let na vláčku a na koncové návazce na feeder. Možná má malinko větší průměr, než se na obalu uvádí, ale jsem s ním hodně spokojený.

Naopak na plavanou mě od něj zrazovali.

To Ludek: na balení 0,275 je dokonce psána nosnost 12,90kg. To asi určitě není pevnost v uzlu. Používáš nějaké speciální uzle?

Já používám berkley ,025 a jsem s ním maximálně spokojený,dokonce jsem ho použil po dvě sezóny u nás a v Norsku.

Zdar, trochu oživím toto vlákno.

Letos sem použil Awa-Shima Ion Power Red Iso Fluorine 300m 0,28mm

a byl jsem hodně zklamanej. Měli jsme ho na dvou navijácích a po cca dvou dnech se trhal jako nit. Takže za mě nedoporučuju.

S tím souvisí otázka, jaký používáte vy vlasec??

Dík za postřehy

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Zdarec Naki, bylo by možné...
Další krásné tresky byly uloveny za...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší stabilní...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....
Pjekos Ele
Prodám nevyužitý elektrický multiplikátor Fladen maxximus...
Prodáno

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!