Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Vláčecí prut 30-40g na polaky

• Toto téma obsahuje celkem 61 odpovědí. Do diskuze (16 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel jigin1 a poslední změna proběhla před 5 roky a 7 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 46. až 60. (celkem z 62)
  • Autor
    JanS
    Účastník
    (60 odpovědí)

Ty kráso,  vůbec netuším,  proč to vypadá tak divně a je tam spousta divných slov a znaků. Snad se v tom někdo vyzná… H.

Přísahám, že před odesláním to vypadalo jako standardní text.

jigin1
    Účastník
    (984 odpovědí)

To se někdy stane😁😁ta diskuse se trochu zvrhla ale někdy se těžko hledají argumenty.hlavně ať prutek slouží a zdolá pořádného ,,bizona,,

Peeta
    Účastník
    (127 odpovědí)

Nechci se do toho motat, nejsem tak zkuseny norek jako vy, ale pustili jste se do jigina, jako kdyby to byla diskuse na mrku nebo jak se ty stranky jmenovali. A moje zkusenost s pruty na polaky. 2016 jsem si v brne na vystave na doporuceni jigina koupil tento proutek a nic lepsiho jsem zatim na polaky v ruce nedrzel.

jegrhanz
    Účastník
    (241 odpovědí)

Nemyslím si že by se do jigina někdo pustil mimo rámec slušné diskuze. Pouze zde jiní, neméně zkušení rybáři, zveřejnili svůj názor.Já si za svým stojím a znovu píšu,že speciál na polaky je blbost.Všichni výrobci,od zavedených a špičkových firem, až po méně známé, nabízejí k prodeji tak širokou škálu prutů,že se jich z této nabídky k lovu polaků hodí desítky,možná stovky a vybrat si musí úplně každý.Od náročných až po ty skromnější. Polak není zas až tak specifická ryba, aby vyžadoval svůj vlastní prut,potažmo speciélní způsob lovu a svojí charakteristikou zapadá mezi mnoho jiných a běžně lovených dravých ryb. Drtivá většina rybářů proto naprosto bez problémů a úspěšně, používá v Norsku ty samé pruty, jako ve vodách domácích.

To je jedna věc.Druhá věc je ta,že když někoho pohltil jeho koníček do té míry,že potřebuje předvést svůj vlastní prut,chce jej uvést na trh a následně i prodávat,musí mít i dopředu vymyšlenou obchodní strategii. A polak  je opravdu  dobrou obchodní značkou a jestliže se podaří jiginovi přesvědčit naivní,začínající a důvěřivé rybáře o tom,že jeho speciál na polaky k jejich lovu nezbytně potřebují, má o prodej postaráno.Tím si možná koupíš kvalitní prut,ale hlavně si zaplatíš svůj vlastní subjektivní pocit,že být majitelem polakového speciálu je ta nejlepší volba. Ale budiž. I tento pocit může být k nezaplacení, naplní tě sebeuspokojením z dobré koupě,pomůže  zvednout sebejistotu a umocní prožitek z lovu. Já mám zkušenost podobnou.Jednou při návratu z Norska přede mnou stálo terénní auto s přívěsem, na něm nádherná loď.Z auta vystoupili dvá opálení chlapíci a šli na kávu.Jejich oblečení,vizáž,loď i auto,jeden velký luxus.Nenechalo mě to klidným a šel jsem okouknout oč běží. Vše bylo krásné nové,samý polep a reklama.V lodi čisto a bedna s pěknými vykuchanými polaky, zasypanými ledem.V držácích 6 nádherných prutů,všechny stejné.Vše na mě zapůsobilo takovým dojmem,že jsem si parametry prutů opsal a s pocitem, že tato pruty musím za každou cenu mít, na ně celou cestu zpět myslel.Doma jsem si je okamžitě vyhledal a vyplnil objednávku na 4 pruty.Zbývalo než odklikonout,ale ustál jsem to a dodnes chytám na své staré levné a otřískané pruty a myslím si, že stejně úspěšně jako bych chytal na tu nádheru, která mě tak okouzlila a  málem  jsem jí podlehl. Tak asi tolik o prutech a polacích….a mimochodem, ti opálení a luxusně oháknutí frajeři, byli testovací rybáři od firmy Savage Gear.

jigin1
    Účastník
    (984 odpovědí)

Ta obrovská škála prutů na trhu byl důvod proč byl učiněn ten krok…V obchodě se prut vyzkoušet nedá,jen na rybách..taky jsem někdy dal za loomis ranec a dnes ani nevím kde ho mám….za tu dobu co jezdím do Norska jsme vyvezli už takové množství prutů ,že by to stačilo na krám…Vždy se musím pousmát,když vidím jak v obchodě se zkouší pruty.Sám jsem zažil tolik omylů,že ak to někdo po mně s dědí,tak bude spousta tyček do fazolí😁😁já co jednou koupím už neprodám.Ta diskuse byla dobrá a až čas ukáže jestli se jde po správné cestě

jigin1
    Účastník
    (984 odpovědí)

Peeta to je již historie už se nevyrábí ..na základě toho blanku  je můj polakový prut…sám jsem by naštvaný ,když ukončili výrobu..přitom to je prut pár exelanc že vším všudy….a za ty peníze😁😁

jigin1
    Účastník
    (984 odpovědí)

Jegrhanzy úplně s tebou souhlasím Nic není horšího ,jak jít s plnou peněženkou do rybářského krámu..😂😂😂Proto tak,rád spomínám na osmdesátá léta,když se teměř všechno muselo vyrábět doma a jen tiše čuměli do nějakého katalógu co všechno už na světě existuje…

Peeta
    Účastník
    (127 odpovědí)

Omlouvam se, obrazek primo nesouvisi s pruty na polaky, ale je to guma na kterou jsem jich vytahl nejvic. Psal jsem jiginovi SZ, ale nejde mi k ni pripojit obrazek, tak jsem ho pridal sem.

meky
    Účastník
    (293 odpovědí)

pro jigin1- opakuji ti už poněkolikáté, čím je tvůj prut speciálně pro polaky vyjmečný od  některých běžně prodávaných komerčních prutů? Když to nemůžeš napsat, tak to netvrď!  To není o pouštění se do rybáře, ale pokud zastáváš tento dosti neomalený názor, který si neumíš obhájit v odpovědi na jednoduchou otázku, tak další diskuze na toto téma výjmečnosti je zbytečná. jegrhanz to tu napsal poměrně přesně taky. To že někdo nakoupí  blancy a  rozřeže je podle svého, není důvod k lepšolidským názorům, co on udělal pro rybáře výjimečného. A nemám nic proti lidem, kteří tyto “výjmečné”pruty kupují. Je to jejich věc.

• Odpověď byla upravena před 5 roky a 8 měsíci uživatelem meky.
    jegrhanz
    Účastník
    (241 odpovědí)

jigin- k prutům už jsem napsal dost a dál to komentovat nebudu. S tou peněženkou naprostý souhlas a zná to asi každý rybář. Za týden za mnou letí dvá mladí kluci,kteří se zajímají , jak jinak ,také o polaky.Proto si zajeli do Prahy k Vágnerovy nakoupit pár maličkostí.Když mi ukázali účtenku,byla přes metr dlouhá a na jejím konci krásné číslo 32.250,– Kč. Takový je současný trend,proto myslím, že ty své speciály na polaky nebudeš stačit dodávat ((-:

jigin1
    Účastník
    (984 odpovědí)

V prutech se už nedá vymyslet nic nového je to jen o materiálech.Pokud se komerčně nezačne vyrábět grafém,tak to budou vždy jen designové hrátky…Netvrdím,že jsem přišel s něčím převratným ale přesná identifikace toho prutů je správna.Potvrdila to výstava v Praze.Drtivá většina kluků co si ho koupila se naň podívalo,objeli celou výstavu a vrátilo se na spátek si ho koupit😁…to bylo pro nás úspěch…za loňský rok nebyla jediná reklamace a to už je taky úspěch.Nikdo ti neříká aby si ho koupil😁ale je to jen jedna z voleb pro rybáře.Kdyby jsem přišel na něco zásadního tak to dám chránit průmyslovým vzorem ,ale to by jsem rozhodně tady nepsal z důvodu výrobního tajemství detaily….😁😁zrovna mi psali kluci,že už taky připravují polakovú sérii tak to tady bude asi hodně veselo…aspoň nebudu jediný do kterého se bude sekat😁😁😁😁

jigin1
    Účastník
    (984 odpovědí)

Jagerhanzy,odej pak zprávu kde jste polaky chytali v tomto období…my jedeme až 26.5.čus

meky
    Účastník
    (293 odpovědí)

jigin1 : napsals : v prutech se už nedá vymyslet nic nového je to jen o materiálech. Tak to mi stačí. Ty materály kupuješ od běžných  výrobců blancu. Odpověď nepřímá, ale jasná. Píšeš a zaplétáš se do svých prázdných frází. Také píšeš, že to budou vždy jen designové hrátky…….což asi s užitnými vlastnostmi moc nesouvisí. A nakonec si dokonce napsal, že si nepřišel s ničím převratným, což je dosti v rozporu, co píšeš před tím.  Takže nejseš výjmečný, jak si nám to podsouval. Prodáváš pouze pruty z běžně dostupných materiálů, které si vyzkoušel na moři, ale to jsme udělali i my s běžnými komerčními pruty. Pokud jsme věnovali nákupu takových prutů patřičnou péči, tak drtivá většina je s takovými pruty spokojena a nemá zásadní důvod je hodit do skříně a koupit si od tebe zaručeně speciální prut  na polaky.</span>

• Odpověď byla upravena před 5 roky a 8 měsíci uživatelem meky.
    jigin1
    Účastník
    (984 odpovědí)

Taky názor

jegrhanz
    Účastník
    (241 odpovědí)

Jigin – já v Norsku bydlím a teď jsem se jen zastavil na pár dní pro nějaké zásoby. Polaky chytám v zimě i v létě stále na stejných místech a na stejné nástrahy. Jen v létě jeich je daleko více,ale jsou hubenější. Ti zimní jsou pěkně vyžraní…

Meky – každému je jasné že vymyslet něco nového doma na koleni je téměř nemožné.Nikdo nemůže konkurovat světovým firmám s dloholetou tradicí,jejich inženýrům a vůbec celkovým možnostem.

Ale i chápu že je to jeho koníček a že se chce seberealizovat a zanechat za sebou nějakou výraznější stopu.Prut na polaky je sice mírně řečeno odvážné,ale dobrý marketigový tah, který  po sobě stopu zanechá určitě.Jak výrazná a jak úspěšná bude se uvidí.Prostě se vezme prut odpovídajících hodnot a k údajům o gramáži a délce se přilepí namnísto obrázku okouna,nebo štiky,obrázek polaka. No a je to…

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 46. až 60. (celkem z 62)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Vláčecí prut 30-40g na polaky

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...