Přejít k obsahu
  • Co s sebou do Norska
  • Celní předpisy Norsko
  • Vývozní kvóty
  • Důležité informace
  • Pojištění
  • Příliv a odliv
  • Aktuální počasí
  • Recepty
  • GDPR
  • VOP
Hasvik, NO
temperature icon 22°C
oblačno
Trondheim, NO
temperature icon 20°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 20°C
déšť
Bergen, NO
temperature icon 19°C
skoro jasno
Malé, MV
temperature icon 30°C
oblačno
Přihlášení / registrace
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
E-shop
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt

Vláčák – střední – tedy ne ultraheavy :-) WFT MC jigger 2

1 2 Další »
Marek
30.08.2011 ID: 524604

Přesto že tu nedávno bylo vlákno o vláčácích, řeším něco podobného ale s tím že "těžký" vláčák mám (charismu 100-420) a chtěl bych něco trošku "lehčího" co teď v Norsku půjčím kolegovi (nebo mu půjčím charismu) to uvidím.. potřebuji něco co mi bude z části "suplovt " charismu tedy s čím v pohodě hodím 80-100g pilker ale s čím si i užiju se 30-40 g jigovou hlavičkou... tedy z části překryje rozsah charismy a přitom bude jemnější směrem k nižším vahám...

Hodně se mi líbí v záhlaví zmiňované WFT MC Jigger 2 240 cm a 40-180g... Nemáte s ním někdo zkušenosti...?? Nejvíce se mi na něm líbí očka bez keramiky jen ze smotaného pružného nerez drátu tedy "není co rozbít"...:-)) Dále zvažuji Dragon Millenim 250 Senja 75-150 nebo Hitra 100-200... Hitru 200-400 tu někdo dost chválil ale nemám možnost je vzít do ruky, v Praze jsem je nikde neviděl...:-(( Takže mi zbývá objednávka po netu... Znáte je někdo... Nebo to WFT....?? Jak říkám, jde mi o to aby to (při půjčení) pokrylo rozsah jig - 100g pilker a pro mne abych neměl 2 "stejné" pruty.....??

Díky a Halibutům zdar.

Mára

0
Odpovědět
Sim
30.08.2011 ID: 1024001

MC jigger 40-180g mám už druhou sezónu, takže jsem s ním chytal asi 40dní v kuse. Jsem s ním velmi spokojen. Překvapila mě jeho lehkost, protože je osazen novým typem oček LTC flex, která jsou pružná a lehká.

Jestli tě ještě něco zajímá, klidně se ptej. Zvládá v pohodě hlavičky 30-90g.

http://www.topfishing.eu/wft-vlaceci-pruty/wft-mc-jigger-ltc-flex-245m----40-180g.html

0

Odpovědět

Marek
31.08.2011 ID: 1024031

Děkuji za info, promyslím to tedy...

Nějaké postřehy ohledně těch Dragonů někdo nemáte...??

Díky a halibutům zdar :-))

M.

0

Odpovědět

Naki
31.08.2011 ID: 1024037

Jak už jsem psal v jiném vlákně ohledně vláčáků Dragon. Měl jsem od nich 2 pruty na těžší vláčku "Dragon SILVER edition " a byl jsem hodně spokojen. Proto jsem na letošek pořídil "DRAGON Millenium Dorsz 2,70m 60-150g, 120-250g" a moc dobře se s ním chytalo.Velká výhoda je,že má 2 špičky,které ti dají velký rozsah gramážových možností hlav a pilkříků.

Naki

0

Odpovědět

komik
13.01.2012 ID: 1028577

[citace]Sim napsal:

MC jigger 40-180g mám už druhou sezónu, takže jsem s ním chytal asi 40dní v kuse. Jsem s ním velmi spokojen. Překvapila mě jeho lehkost, protože je osazen novým typem oček LTC flex, která jsou pružná a lehká.

http://www.topfishing.eu/wft-vlaceci-pruty/wft-mc-jigger-ltc-flex-245m----40-180g.html

[/citace]

Včera jsem si MC jigger u tebe objednal, z další výplaty chci dokoupit ještě Slammera. Jakou velikost mě doporučíš, aby to na sebe sedělo?

0

Odpovědět

kaqpa
13.01.2012 ID: 1028578

Připojuji se k Nakimu ohledně Dragonu. On mi vlastně tento prut doporučil. Nemohl jsem si ho vynachválit. I bratr, který normálně chytá na obyčejný prut, měl za jeden den možnost chytat s Charismou 50-190g i mojím Dragonem a ten se mu zdál lepší. Samozřejmě je to o názoru/zvyku. Navíc je tam ta možnost výměny špiček, podle toho na co a kam se ten den chystáte. Za sebe můžu jen doporučit.

0

Odpovědět

sroubek282
14.01.2012 ID: 1028585

[citace]kaqpa napsal:

Připojuji se k Nakimu ohledně Dragonu. On mi vlastně tento prut doporučil. Nemohl jsem si ho vynachválit. I bratr, který normálně chytá na obyčejný prut, měl za jeden den možnost chytat s Charismou 50-190g i mojím Dragonem a ten se mu zdál lepší. Samozřejmě je to o názoru/zvyku. Navíc je tam ta možnost výměny špiček, podle toho na co a kam se ten den chystáte. Za sebe můžu jen doporučit.[/citace]

kluci,já pro tu výměnu špiček jednu za druhou moc nejsem,nesedí mi to..ale co hlava to názor..

Mám Charismu,Shimano,Ticu,a WFT na vláčení...v ruce dycky držím Charismu

Shimano-zdá se mi že je to takové žvýkačka

Tica-ta gramáž co má napsané,tak si myslím,že je o dost nižší

WFT-dobrý prut,ale je trochu robustnější rukojeť a je váhově trochu nahoru

Charisma-ta mi sedí..

Jak pravím sto lidí sto názoru,chce to zkoušet a koupit co každému sedí ;-)

0

Odpovědět

kaqpa
14.01.2012 ID: 1028588

No, ohledně té výměny špiček. Myslel jsem si, jak budu pořád měnit špičky, podle toho,co budu zrovna chytat ... nakonec jsem 99% pobytu odchytal stejně s tou špičkou, která mi víc seděla :-P Ale třeba, když člověk jezdí i střední i severní Norsko, tak by obě špičky využil dostatečně :-) Ale je to přesně jak říká Šroubek, každému sedí něco jiného ;-)

0

Odpovědět

Sim
14.01.2012 ID: 1028608

[citace]komik napsal:

Sim napsal:

Včera jsem si MC jigger u tebe objednal, z další výplaty chci dokoupit ještě Slammera. Jakou velikost mě doporučíš, aby to na sebe sedělo?[/citace]

Doporučuji ti na tento prut Slammera 360 - vyvážená kombinace, doslova.

0

Odpovědět

dedek
15.01.2012 ID: 1028614

Mám dotaz ohledně navijáku Okuma TRIO 40S.Má někdo nějaké zkušenosti.Chci si pořídit nový vláčecí a ten se mě docela zamlouvá dík;-)

0

Odpovědět

sroubek282
15.01.2012 ID: 1028615

[citace]Dedek napsal:

Mám dotaz ohledně navijáku Okuma TRIO 40S.Má někdo nějaké zkušenosti.Chci si pořídit nový vláčecí a ten se mě docela zamlouvá dík[/citace]

Ahoj,přečetl sem si neco o tomto navijáku...nikde nepíšou,že je na moře,tak nevím...co slaná voda?

Cituju:Tento naviják je vlajkovou lodí firmy Okuma. Naviják je postaven na systému EOS, což je patentovaný eliptický oscilační systém – navíjení do kříže. Další novinkou je patentovaný systém dvojí síly brzdy – jemná a silná. Trio má počítačem vyvážený systém rotoru, je osazen devíti kuličkovými ložisky a jedním jednocestným ložiskem z nerezové oceli. Převodové ústrojí HDG II je strojně obráběné a je vyrobeno z lodní mosazi v kombinaci s antikorozním ozubeným převodem s vysokou hustotou. Naviják má pevnou karbonovou cívku s kovanou aluminiovou hranou, aluminiovou kličku a je vybaven absolutně vodě odolným těsněním brzdy. Tělo a rotor navijáku je v kombinaci hybridní grafitové a hliníkové konstrukce, aluminiové uložení brzdy dokresluje přesný chod cívky spolu s velmi pevným a robustním anodizovaným překlapěčem.

Píšou,ale,že má vodě odolnou brzdu...

0

Odpovědět

sroubek282
15.01.2012 ID: 1028616

A ještě sem si neco přečetl o Pennu...

Cituju:Toto jsou nejodolnější navijáky s pevnou cívkou, jaké společnost Penn vyvinula a vyrobila. Jsou nedílnou složkou výbavy mnoha uznávaných profesionálních rybářů po celém světě. Pokud hledáte smekací naviják pro lov sumců, velkých štik, candátů a kaprů v extrémních podmínkách, nemusíte hledat dál…toto je přesně to, co hledáte! Navijáky Slammer nabízejí nepředstavitelnou sílu a výkon při svojí poměrně malé velikosti. Pět kuličkových ložisek a jedno válečkové ložisko z nerezové oceli a stálé uzavření zpětného chodu garantují jemný a bezrázovitý chod. Špičkový brzdový systém Penn HT 100 je uložen pod cívkou a tím je dokonale chráněn proti povětrnostním vlivům. Převody jsou z odolného bronzu a oceli. U těchto navijáků je použitá nová patentovaná technologie Penn Level Line System – což je speciální systém zdvihu cívky, který zajišťuje i při použití pletených šňůr co nejrovnoměrnější ukládání na cívku a tím snižuje riziko zamotání vlasce nebo šňůry a zaroveň zvyšuje nahazovací vzdálenost. Sám výrobce o něm říká: „je to nejlepší celokovový smekací naviják, jaký jsme kdy vyrobili pro jakékoli zatížení“. Ocení ho i ti, kteří dávají přednost lovu těžší přívlačí s použitím nejtvrdších pletených šňůr, kdy se táhnoucí wobler pohybuje velmi pomalu. Tyto navijáky zvládnou opravdu velké ryby, bez obav, že se vám zhroutí pod rukama.

0

Odpovědět

Raca
15.01.2012 ID: 1028617

Taky sem na tu okumu koukal,taky chci koupit nový naviják,ale popravdě,designově super,ale trochu bych se bál toho skloubení těla,přecijen není to z jednoho kusu,nevím no,raději pár stovek přidám a vezmu tady od michala Ryobi arctica,tomu bych věřil o 200procent více,nebo skutečně ten slammer,jak je vidět asi je skutečně jeden z nejlepších v této kategorii.měl jsem už jednu okumu na moři,myslím,že nejsou moc na moře,odešla taky.Tady na vodu mám longbow,je super,ale na moře už vezmu jen skutečně odolný vůči slané vodě.

0

Odpovědět

zdeněk křešnička
15.01.2012 ID: 1028618

to:Dedek, vůbec by jsem se Okumy neobával, mám 4 Penny a určitě uvažuji o Okumě. Nejvíce informací by ti mohl o Okumách poskytnou fundovaný odborník Honza Dufek.

0

Odpovědět

MifakM
15.01.2012 ID: 1028619

2 Dedek

Místo 40S bych spíše uvažoval o 55S. Já si ji do Norska letso beru. Mám ji již objednanou. Uchycení bych se neobával. Pokud se k němu budeš chovat slušně, žádné prasknutí nehrozí. Zase takovou rybu nezapřáhneš :-)

0

Odpovědět

1 2 Další »
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Přihlásit

Jsme tu pro Vás! Stačí vyplnit formulář nebo nám zavolat.

+420 776 845 524

Souhlasím se zpracováním osobních údajů dle GDPR.

Souhlasím se zasíláním marketingových a reklamních sdělení.

Rybářské sny se plní daleko na severu...

Menu

• Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt

Lokality

• Nordkapp
  • Steinsvik
  • Lofoty Nappstraumen
  • Vingsand
  • Dyrsfjord
  • Bakkan Wahl
  • Soroya
  • Havoya
  • Tanzanie
  • Madagaskar
  • Maledivy
  • Chorvatsko
  • Honduras – Roatan

Partneři

Kontaktní informace

• SIMCO CZ, s.r.o
  • IČ: 284 90 665
  • DIČ: CZ284 90 665
  • Dolní Lhota 11, 67801 Blansko
  • rybolovnorsko@gmail.com
  • +420 776 845 524
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné obchodní podmínky

© 2025 Rybolov Norsko | Všechna práva vyhrazena.