Dobrý den, zajímám se o jakékoli informace o této oblasti ve středním Norsku. Předem děkuji, PEMI.
Dobrý den, zajímám se o jakékoli informace o této oblasti ve středním Norsku. Předem děkuji, PEMI.
Čau Pemi,
co by jsi potřeboval o této oblasti vědět? Letos jedu po třetí do Rorviku na tento ostrov.Pokud to bude možné a budu vědět,rád poradím.
Odpovědět
Byl jsem tam 2x a docela si zachytal, kam přesně jedeš?
Já byl v kempu Kvistero www.kvisteroe.com
Odpovědět
zdravim po delsi odmlce, ale az nyni mohu byt konkretnejsi ve svych otazkach, zajima me predevsim zkusenosti s terminy na zacatku kvetna v oblasti austadfjordu. dale samozrejme doporuceni a rady at uz jde o fjordy nebo volne more. za sebe mohu rict, ze nejsem moc pilkrovaci, takze sva doporuceni muzete zamerit na privlac / mapy, mista, casy apod. /. predem diky za rady a napady, norsku zdar, PEMI.
Odpovědět
Čau Pemi,
Austadfjord je na druhé straně ostrova Vikna,takže tam to neznám.My jezdíme hned na začátek ostrova po přejetí mostu z pevniny.Městečko Rorvik,kde je továrna na výrobu lodí Hansvik. Co se týče rybolovu,tak fantazie.Loni jsme tam byli začátkem června,krásně šli obecňačky a polaci do 90cm.Vše jen na vláčku,kolem skal nebo u majáků tak do hloubky 20m.Letos jedeme až koncem června,tak uvidíme jestli nám to vyjde jako loni,kdy jsme měli nádherné počasí s příjemným větříkem.A ty polární dny to je úplná bomba.Kluci sem jezdí už několik let a byli zde i na přelomu dubna a května.Zachytali si taky pěkně,ale ještě tady nebyli najetí polaci.Proto se výpravy posunuly až na červen, a stojí to za to.
Odpovědět
Naki, diky moc za rychlou reakci, jedu o mesic pozdeji nez obvykle do norska jezdivam a jsem zvedav, jake ryby pujdou, snad neco najede. letos poprve pocitam i s kutrem na jeden den, nova zkusenost, tak jsem zvedav. jeste jednou diky, PEMI.
Odpovědět
Pemi,
až se vrátíte tak dej vědět.My letos taky poprvé prověříme rybačku z kutru.
Odpovědět
Ahoj Naki a PEMI a všichni ostatní,
loni jsem byl poprvé s cestovkou na Hitře.Vše bylo perfektní,,delegát,ryby, pobyt.Také jsme si objednali kutr se zkušeným rybářem na celý den.pruty jsme měli většinou půjčené,pilkry vlastní.Projížďka to byla pěkná,jak výletním parníkem v neděli.Zkušený rybář nás zavezl asi na 5 míst ale ryby tam nebyly.Sem tam někdo něco náhodou vytáhl.Asi po půldením přejíždění dorazil na místo,Ohlásil"Big fisch 100 metrů a už to začalo Na lodi nás bylo asi 10 i s instruktorem a každý měl jiný plkr(od 110gramů do 500)Já ještě s Mirkem jsme měli pětistovky.Běkem několika minut bylo několik prutů a několikrát tak zasukovaných,že zbytek lovu jsme se věnovali rozplétání.Celkem bezúspěšně.Pár šťastlivců,co to přežili beze škod pak vytáhlo pár tresek do 1 m ,1mníka a okouníka.V bedně asi bylo(určitě)nejvíc kellerů do 50cm.Po nepatrné zkušenosti doporučuji:co nejméně lidí,stejně těžké pilkry a dobrého lodivoda.Toho našeho až to přestalo bavit tak nahlásil na dalším místěBIG FISCH 160metrů.Je jasné že nato už nikdo neměl vybavení a PLULI JSME DOMŮ.Letos jedeme s Mirkem a partou znov 16,4, na Bakkan k Benovi a s Mirem máme domluvený kutr na celý pobyt pro nás dva.Ať se daří!
Odpovědět
mili pratele, dekuji vam za prispevky, je videt, ze kolem ryb a norska je stale co objevovat. mohu slibit, ze po navratu napisu kratkou informaci jak uspesni / doufam / jsme byli. preji vam na vasich cestach za rybami hodne stesti, PEMI.
Odpovědět
ahoj rybari, slibil jsem, ze se s vami po navratu z vikny podelim o zazitky. jen pro pripomenuti, pobyvali jsme ve vesnicce austafjord. do teto doby jsem byl v norsku nejdale v okoli trondhaimu a nevim jestli to bylo temi par set kilometry navic, ale chytani na vikne se s chytanim nize neda vubec srovnavat. mozna jsme meli stesti, ale i prumerne ulovky byly viditelne vetsi nez ty, na ktere jsem byl zvykly z minulosti. misto je to nadherne s moznosti vyberu lovu ve fjordu nebo na mori, snad jen vyznavacum hlubinneho rybolovu pod 100 m bych toto misto nedoporucoval. daji se tam najit hloubky, ale je jich pomalu. z toho vyplyva, ze pro milovniky vlaceni a lehkeho pilkrovani na vlaceci prut se tam oteviraji uzasne moznosti. pro zpestreni jsme vyjeli na more pronajatym kutrem s mistnim kapitanem a vysledkem bylo, ze jsme posledni 3 dny davali ulovky nestastnym nemeckym pratelum, kteri snad urazili troly, ale tak bidne chytani jsem uz dlouho nevidel, asi neco delali spatne ... pokud bych mel uvest nejzajimavejsi ulovky nasi party, tak urcite zminim tresky obecne 93 az 99 cm / lodka, 60 m hloubka, pilkr /, kelera 90 cm / kutr, 40 m hloubka, pilkrovani na vlacku s vlascem 28 /, vlkouse 70 cm / lodka, 60 m hloubka, pilkr / a halibuta 68 cm / kutr, 40 m hloubka, ripper /. svuj prispevek zakoncim tvrzenim, ze viknu, jako jedinou zatim, urcite navstivim znovu. norsku zdar ! pemi.
Odpovědět
Ahoj všem,
v neděli návrat z Rorviku na Vikně. Počasí proti ČR super,teploty do 15 stupňů a oblačno až polojasno. Ryb se chytalo mraky,hlavně ale menších.
Mezi menšími treskami se občas objevila nějaká kolem 90cm,a u skal a mělčinových tyčí šli celkem polaci. Nej chycené byli treska 89cm a polack 92cm.Posílám pár fotek.
Odpovědět
Zdarec Naki, bylo by možné...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...