Hasvik, NO
temperature icon 10°C
skoro jasno
Trondheim, NO
temperature icon 19°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 18°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 17°C
déšť
Malé, MV
temperature icon 29°C
oblačno

Vesterály Vinjesjoen 2017

Zpráva z Vesterál pro Jakabo a ostatní. MIREK mně dal důvěru informovat o partě ve Vinjesjoen, která končí odjezdem již 9.4. Na výjimky pouze špatné počasí, sněhové  vánice, většinou se nevyjede,nebo komplikovaný návrat. Dva dny za příhodného počasí nachytány tresky, nej 150cm - super. Zbytek dní jen ryby marně hledají, jako-by zmizely. Zbývá poslední den možného rybolovu.

Odpovědět

Poobedný lov zakončila treska 103cm a keler cez meter na druhej našej lodi.Nám sa nič väčšieho nepodarilo.

Dnes má pršať a vietor do 11m/s a zajtra odchádzame.Tak pomaly balíme a dojedame a dipíjame.

Je tu krásny maják s domečkom, vraj nejakej spisovateľky.

Ahoj Peter , super report , díky , mám to za 43 Loppa :-) tak doufám že do té doby se to počasí umoudří .

D

Ahoj Peter, dojeďte v pořádku a už se chystej  na červenec  na Bakkan. Vezmi s sebou ještě někoho - jedno místo je pořád volný. Šťastnou cestu. R.

Díky kamoši.Tak sme to dnes ukončili, prejazdili sme benzín na dvoch kvaernách za 4180.-NOK a cena za liter 12.99.-NOK.

Dovolenka vyšla na výbornú a ešte trajekt Trelleborg-Rostock a obed vo Velemíne.

Tak sme doma.Najazdili sme 6500km, Cesta domov malým trajektom Lodingen-Lognes 600.-NOK,potom na Mo i Rama a cez colnicu na Švédsko/colníci boli, ale máme všetko O.K./,ďalej na Stocholm,Trelleborg,Rostock.

Asi 60km nad Mo i Ramou je polárny kruh a prekvapenie -otvorené od 10.00-18.00.Stihli sme to len tak,tak.

A snehu asi 2m./foto/

Ostatným "Norkom"prajem veľa rýb na Vesteráloch a dobré počasie.

Ahoj Peter , to jste moc neprojezdili , vychází mi 18 l benzínu na den a loď . Ale co mě překvapilo cena benzínu je teď jen 13NOK/l to je proti loňsku za 19 velký rozdíl . ten sníh ještě leží ve vnitrozemí?

Čím severnejšie,tým bola cena benzínu a nafty lacnejšia. Ale na pumpe v Bo i Vesteralen bola cena najlepšia.

Pri ceste vnútrozemím bolo snehu veľa,zajace biele,soby biele, dokonca sme narazili na borca,ktorý frézou čistil cestu. Zimné gumy sme mali,tak super.

Tak to je masakr, to tak vypadá , že než staje ten loňský sníh už zase nasněží nový . Jedu na Loppu 30,6 a mám obavy jestli nedat taky zimní :-) , Ale záběr na gps mluví za vše jedna lokalita a ten základ na rybí polévku taky :-)

Zdarec pánové a dámy :-) :-)

Letos jedeme poprvé do pro nás nové lokality - Vinjesjoen, Vesterály :-) :-) Nějaké tipy či rady, abychom neztráceli drahocenný čas rekognoskací míst k lovu, tipy na nějaké výlety v okolí, kdyby se nedalo vyjíždět na moře apod. … ???

A pak by se nám případně hodily i nějaké tipy na cestu Švédskem …. Nástup máme v pondělí (až 3.9.2018), ale vyjíždíme už v pátek ráno, abychom nemuseli spěchat a po cestě zkusili někde ve Švédsku zarybařit (pstruzi, štiky …) nebo se jen tak porozhlédnout … :-) :-)

Předem díky, Pafka

Pafka- Od prístavu asi 2km si nezachytáš,lebo je tam plytko.Musíš medzi kolíky,alebo Ti majiteľ ukáže cestu okolo majáku na kovovej trojnožke. Na morskej mape máš šelf do 8km a miest na chytanie mnoho. Lovu zdar a daj sem potom info,lebo táto lokalita ma zaujíma.

Diky, snad se buďe cim pochlubit :-) :-)

Zdravím kolegy rybáře, co již absolvovali cestu na Vesterály a byli by ochotní poskytnout informace, jak nejlépe se na Vesterály dostat. Jestli po E 4 přes Stokholm nebo po E 45 vnitrozemím Švédska. Díky všem co se ozvou.

Ahoj tak dnes jsme konečně dorazili, cesta byla v pohodě, nikde žádná kontrola. Na trajektu rost. - Trelleborg jsme snad roušku měli jen my. Z té obavy, jak to bude, mně vše překvapilo. Uvidíme co ryby

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.