Hasvik, NO
temperature icon 13°C
jasno
Trondheim, NO
temperature icon 14°C
prudký déšť
Oslo, NO
temperature icon 19°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 10°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 32°C
oblačno

velikost ryby

Jaký máte názor na velikost a chuť tresky? Já tvrdím, že treska kolem60cmje kvalitnější, kolega zase ,že je to jedno.Nor u kterého jsme kdysi byli tvrdil, že nejlepší jsou podměrečné a podle toho je chytal. Vyrazil na chvíli dovezl 3-4 tresky cca 40cm a šel vařit.Mě někdy ta velká připadá, že má celulitidu. Jistě radost z trofeje je obrovská, ale menší je lepší. Howg domluvil jsem přes to nejede vlak

Odpovědět

Přesně tak :-)

Já se také přikláním k názoru, že menší tresky jsou lepší. Nemyslím tím samozřejmě ty podměrečné :-x:-x Ty vracime vodě. Podle mne je ideální treska 70-80 cm.:-P:-P:-P:-P

[citace]DOSKY napsal: Podle mne je ideální treska 70-80 cm.[/citace]

Plne súhlasím. Ešte by som doplnil, že kvalita je podľa mňa lepšia na jar a záleží tiež od toho, či sú to miestne alebo "oceánky".

:-Dto jo čím mladší.tím lepší..!8-)

Respi-stojí ale také vice peněz.:-(:-(:-(:-(

[citace]otta napsal:

Respi-stojí ale také vice peněz.[/citace]

Otto, to sis ale spletl vlákno. :-P:-P:-P:-P:-P

Vlákno si nespletl, jen se zasnil a myšlenky vyřkl nahlas.:-D:-D:-D

Když si chceme udělat čerstvou rybu, tak vezmeme 45-50cm tresku. Je to jedna ryba na osobu, porce akorát a uděláme si k obědu. Je to dobrota. Na rybách 80+ je od těchto menších ryb kvalita masa podstatně jiná. Maso je tužší. Viděl jsem, že u větších ryb někdo bere maso je ze hřbetu a ostatní vyhazují s odpadem.

[citace]sedoil napsal:

Když si chceme udělat čerstvou rybu, tak vezmeme 45-50cm tresku. Je to jedna ryba na osobu, porce akorát a uděláme si k obědu. Je to dobrota. Na rybách 80+ je od těchto menších ryb kvalita masa podstatně jiná. Maso je tužší. Viděl jsem, že u větších ryb někdo bere maso je ze hřbetu a ostatní vyhazují s odpadem.[/citace]

To jsem bohužel viděl taky a přijde mi to řezničina :-(

Ovšem poslední roky je to taky spíš nutnost, vzhledem k napadení dutiny břišní parazitem :-E

  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.