Hasvik, NO
temperature icon -4°C
oblačno
Trondheim, NO
temperature icon -1°C
polojasno
Oslo, NO
temperature icon -4°C
polojasno
Bergen, NO
temperature icon -2°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 31°C
polojasno

Veiholmen – komentáře k lokalitě

Zdar rybáři. Zakládám další vlákno s velmi zajímavou lokalitou.

Veiholmen najdete na nejsevernějším výběžku ostrova Smola, doslova na konci světa.

Víc informací rád sdělím zde nebo přes email, popř telefon. Stačí napsat.. :-)

Odpovědět

Ahoj amatéři:-P,koukám,že to tady pěkně rozjíždíte,až bude chvilka,taky něčím přispěju. Těším se na tu únorovou výpravu

Vzpomněl jsem si,že se kluci ptali na ty žraloky-ostrouny,jak je upravit,aby nesmrděli a dali se jíst. V říjnu jsme jich docela hodně nachytali,až do 125cm, a jelikož z nich angláni dělají výborný fisch and chips,zeptal jsem se norů...a..stačí je po ulovení hned vykuchat,raději jsem ho po ulovení i stáhnul a maso bylo skvělé,bez kostí,což je u paryby normální8-O. Obecná je obecná,ale fakt mě překvapilo,jak byl chutný. Brzy čau

Zdravím Vydry!:-)

Pár komentářů pro ty co ve Veiholmenu ještě nebyli:

Z ČR nějakých 25-28 hodin (podle odvahy na to šlápnout v Norsku s limitem 80km/h), což je v porovnání s Tromso a spol v podstatě za rohem. Ubytování přímo u vody, 20 metrů od lodí a filetárny s mrazáky. Apartmány pro 6 nebo pro 4 vybavené klasicky pro rybáře - tj. centrální pokoj s kuchyní (lednice, mikrovlnka, sporák s troubou, mikrovlnka a kávovar) ze kterého se do dvou stran rozbíhají dveře do 3 ložnic (skříň a patrová postel) + koupelna se sprchou a se záchodem + ještě sólo záchod k tomu. Veiholmen jako takový je pěkná klasická rybářská stará vesnice s původními domy a vnitřním přístavem. Asi 150 metrů od domu je i COOP Supermarket, takže pro pečivo nikam jezdit nemusíte.

Lodě mají 19 stop - pro přívlač/pilkr ve třech ideál, Ve čtyřech se to dá, ale už člověk musí brát ohled kam hážou ostatní. Motor 25k čtyřtakt, což je podle mě tak akorát vzhledem ke spotřebě a výkonu, echolot standard.

Velká výhoda je, že bydlíte přímo u vody na nejsevernějším výbežku ostrova, který vybíhá do volného moře, takže po tom co projedete pár set metrů kolem poslední řady malých ostrůvků plavební drahou, jste na volném moři a dobrá místa jsou tak kousek od kotviště. To je výhoda, pokud si někdo z lodi bude chtít dát po pár hodinách pauzu, zatímco zbytek chce dál chytat, můžete ho vysadit a hned jet zpět bez ztráty času.

Osobně mám nejradši přívlač twistery v malých hloubkách kolem ostrůvků na obecné a pollacky, viděl jsem ale nádherné mníky přes 150 cm a kellery 105-120cm, které chytali na hloubkách němci ze sousedního apartmánu. Dobré halibutí místo jsou pak lavice kolem klenutého mostu na příjezdu do Veilhomenu (ideálně za přílivu).

Z hlediska potenciálu na zachytání si, vybavení, dostupnosti autem z ČR a ceny je to nejlepší lokalita kde jsem zatím v Norsku v posledních 10 letech chytal...nebyl jsem nikdy úplně na severu, kde je to rybářsky samozřejmě o něčem jiném, ale kde taky strávíte 2.5 dne na cestě tam a to samé zpět a na to nemám čas, nervy ani finance...na rozdíl od jiných lokalit v "nepolárním" Norsku máte tady velmi reálnou šanci chytit halibuta nebo kapitálního mníka.

Negativa? Jste na poslední výspě pevniny, další zastávka Island, takže jakákoliv fronta špatného počasí od moře vás trefí naplno. Schovat se dá teoreticky v malých hloubkách kolem ostrůvků, ale pokud bude foukat přes 12m/s nedá se bezpečně vyjet. To se nám stalo letos, foukalo teda 25m/s a to už se nedaly ani otevřít dveře od auta. Proto jsme dva dny věnovali mořskému rybaření ze břehu (molo u rybí továrny na Smole), ale hlavně sladkovodnímu rybolovu na řekách a jezerech...vezměte si určitě i nějaký jemný vláčák a k tomu malé pstruží třpytky, protože ti přírodní pstruzi negranuláči za to prostě stojí a často mě tyhle objevitelské výpravy "tundrou" proti proudu potoků bavily víc než moře!

Petrův Zdar!:-)

Pavel

Možná teď někomu ublížím, což bych nerad, ale popravdě, tyto příspěvky mi přijdou jako zaplacená reklama na rozjíždějící se cestovku.

Pokud to tak není, tak se předem omlouvám.

Ale i v posledním příspěvku je to jako na školení uchazečů o práci. Udělejte i ze záporů klady...

Když semu ta líbí proč to nenapsat. Myslím ze na některý jiný lokality jetady reklama to jo. Znám trochu Veiholmen jen jiný ubytko a chytačka je tam fakt dobrá.

[citace]frisbee napsal:

Možná teď někomu ublížím, což bych nerad, ale popravdě, tyto příspěvky mi přijdou jako zaplacená reklama na rozjíždějící se cestovku.

Pokud to tak není, tak se předem omlouvám.

Ale i v posledním příspěvku je to jako na školení uchazečů o práci. Udělejte i ze záporů klady...[/citace]

Jelikož znám toho, co zatím stoji, se solidně pleteš

Jediný co mne mrzí, že termín co máme 2016 na Norsko byl už tady plný. Jinak jsme sem určitě jeli!!

To co napsal Steinbit je naprostá pravda a Holzby má také pravdu. Reklamu tomu rád udělám proto že si myslím, že nedoporučujeme nic špatného. Na rozdíl od Holzbyho mám štěstí a 2016 máme již zamluvený. Jinak s tímto človíčkem pojedu již 6 rok:-) a když se někdo chce podívat, tak ať se podívá na nějaké roky zpět, už tenkrát jsem tu o tomto místě psal, ale jelikož to tu nebylo propagované jako jiné lokality, tak si toho nikdo nevšimnul. Už abych tam byl dnes za 185

http://www.odpocetcasu.cz/ztkdiuS/

OK, beru zpět. Jestli je tomu tak, tak se omlouvám ;-)

Steinbit se fakt pěkně rozepsal!! :-)

Je to opravdu hezky shrnuté a kdo nevěří, ať zajede a přesvědčí se sám :-) Místo je to fakt pěkný a určitě stojí za zkoušku.

Protože nás tato lokalita taktéž nadchla /rád bych se vrátil zpět /, jak z hlediska ostrovní výjimečnosti, tak kvalitními úlovky. Ubytování v r. 2010 bylo jinde, tedy nereklamuji, dnes asi nefunguje.

Stovky podobných příspěvků o lokalitách jsou názory rybářů, kteří v dobrém, či horším, přispívají k přehledu a rozhodnutí nás ostatních.

Viz: Komentáře k lokalitám - str.3 - Smola-Veiholmen 3.-17.7. 2010

Před 20 léty jsme začínali ve fjordech na malých lodích, potom jsme objevili Hitru, Norský sever a teď přichází čas na rybolov na malých ostrovech vystrčených v moři, daleko od pevniny. Tam jezdí již velmi vyspělí rybáři. Těm co toto rybaření zvládnou patří moje úcta. Je to rybářská extraliga.

[citace]scan napsal:

Před 20 léty jsme začínali ve fjordech na malých lodích, potom jsme objevili Hitru, Norský sever a teď přichází čas na rybolov na malých ostrovech vystrčených v moři, daleko od pevniny. Tam jezdí již velmi vyspělí rybáři. Těm co toto rybaření zvládnou patří moje úcta. Je to rybářská extraliga.[/citace]

Scane, plně s tebou souhlasím. Tyto místa mají svoje specifické kouzlo, které ve fjordech nenajdeš.

Jojo hlavně když jedeš z přístavu do leva, tam kde se lámou ty oceánské vlny..to je pak mazec. Letos jsem jel od mostu a 3 x jsem se otáčel podle větru a nevěděl zda pojedu z Veiholmenu z levé a nebo z pravé strany. Berny to vzal průjezdem a já to vzal napřímo z leva...hrůza děs. Mám i video jen se to musím pokusit nějak sestříhat.

[citace]Piva napsal:

Jojo hlavně když jedeš z přístavu do leva, tam kde se lámou ty oceánské vlny..to je pak mazec. Letos jsem jel od mostu a 3 x jsem se otáčel podle větru a nevěděl zda pojedu z Veiholmenu z levé a nebo z pravé strany. Berny to vzal průjezdem a já to vzal napřímo z leva...hrůza děs. Mám i video jen se to musím pokusit nějak sestříhat. [/citace]

Taky mám pár videjí... :-) Občas je tam prdel... :-)

Včerejší Veiholmen :-)

• Téma ‚Veiholmen – komentáře k lokalitě’ nepřijímá nové odpovědi.

Aktuálně v diskuzi

Zdarec Naki, bylo by možné...
Další krásné tresky byly uloveny za...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší stabilní...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....
Pjekos Ele
Prodám nevyužitý elektrický multiplikátor Fladen maxximus...
Prodáno

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!