Zdar rybáři. Zakládám další vlákno s velmi zajímavou lokalitou.
Veiholmen najdete na nejsevernějším výběžku ostrova Smola, doslova na konci světa.
Víc informací rád sdělím zde nebo přes email, popř telefon. Stačí napsat.. :-)
Zdar rybáři. Zakládám další vlákno s velmi zajímavou lokalitou.
Veiholmen najdete na nejsevernějším výběžku ostrova Smola, doslova na konci světa.
Víc informací rád sdělím zde nebo přes email, popř telefon. Stačí napsat.. :-)
Je fakt že jsme s klukama zažili při ceste na Soroyu kontrolu. takovou ze nás odstavili do hangáru ....celnici si nasadili gumové rukavice a vsechno muselo z auta z kufru z tašek zbývalo už jen projet naše tělní dutiny ........ naštěstí jsme se s alkoholem vešli všichni do limitů a na cestě zpět jsme měli poctivě přikoupeny nadlimity ryb aby jsme při případné kontrole nedojeli na tohle .Pak už naštestí žádná kontrola nikdy nebyla.Můžu říci že nic příjemného .
Odpovědět
[citace]bowhunter napsal:
Je fakt že jsme s klukama zažili při ceste na Soroyu kontrolu. takovou ze nás odstavili do hangáru ....celnici si nasadili gumové rukavice a vsechno muselo z auta z kufru z tašek zbývalo už jen projet naše tělní dutiny ........ naštěstí jsme se s alkoholem vešli všichni do limitů a na cestě zpět jsme měli poctivě přikoupeny nadlimity ryb aby jsme při případné kontrole nedojeli na tohle .Pak už naštestí žádná kontrola nikdy nebyla.Můžu říci že nic příjemného .[/citace]
A kde vás takhle kontrolovali?
Odpovědět
Uz ti neřeknu přesne ten přechod ale byl to malinký přechod na Finsko Norské hranici .Přijeli jsme tam o pulnoci a celníci očividně nechteli spát ......... tak nás tam na dvě hodiny probrali že z toho máme zážitek na celý život .Ale před náma chytli Němce těm zabavili spoustu chlastu a dostali brutální pokutu .
Odpovědět
Jsou to už ale 4 roky a jak říkám nikdy před tím a nikdy po tom už nás nikdo nekontroloval.:-D
Odpovědět
Nás berou pravidelně v Rostocku do rentgenu. Je to přerovnat celý auto . Jinak několikrát dálnice odkloněná na Norské hranici do celní zóny a namátkou si vybírají auta . . . Takže se opravdu nevyplatí riskovat.
Odpovědět
[citace]Holzby napsal:
Nás berou pravidelně v Rostocku do rentgenu. Je to přerovnat celý auto . Jinak několikrát dálnice odkloněná na Norské hranici do celní zóny a namátkou si vybírají auta . . . Takže se opravdu nevyplatí riskovat.[/citace]
To mě překvapuje, my jeli přes Rostock alespoň 30x a tohle se nám nikdy nestalo a ani jsem to neslyšel od kámošů, když už nás cca 3x celníci zastavili, tak mrkli na naše ksichty a pak do pasů, poptali se co a jak a jeli jsme dál. Kde tam ten rentgen vůbec mají?
Odpovědět
Je to mobilní. Takový Sprinter a skrz něj jde pás. Na jedny straně skládáš věci nahoru, na druhý zase dolů 😠. Ale jim o pití nejde. Je to spíš na zbraně a drogy. Ale i tak je to opruz :-E
Odpovědět
Mě v Roztocku nikdy nekontrolovali, jen když jsem jel s Holzbym na Laukoyu 2013, tak nás zprudili v Sasnitzu tam i zpět, když jsme jeli tam, tak jsem myslel, že už nechají odjet lod bez nás.Jedinou kontrolu v Norsku jsem zažil na dálnici na hranici, kdy to odklonili na celnici, vrhli se na nás, poslali nás do rentgenu a po 20 min si mě zavolali, s pohledem do útrob tehdy VW T5 a celník říká: " co je to tam za lahve?"Já mu popravdě říkám, že whisky a rum.On na to kolik toho celkem je, já že limit (bylo toho o trochu více), on říká A kde máte vodku? Já že vodku nikdo z nás nepije. To ho uplně rozhodilo .Nechal nás tam asi 15 min dusit a potom zavelel k odjezdu.
Až po chvíli nám došlo, že bába co vybírá poplatek za hraniční most dala celníkům echo, že jede auto plné Poláků a že jsou dost naložení, ať je proklepnou. Ti Poláci skutečně před námi jeli, starým Ducatem, sedělo jim to až na dorazech, ale ti frajeři těsně před vjezdem do celniště zastavili, nechali nás projet a celník skočil po nás v domnění, že jste to nabonzované auto.
Uff, byla to tenkrát dost síla, venku minus 10 a my vyklepaní jak koberce na pavlači čekali flastr.
Odpovědět
Nás předloni na Veiholmenu střídala parta z Čb + okolí a ty vylezli z auta úplně hotový. Prý je kontrolovali po cestě asi 4 x.
Odpovědět
Je to běžný, je to o náhodě, ale kašlem na to, vezeme limit a tak nás to netrápí .
Dneska za 14 . . . :-D
Odpovědět
ahoj chlapi. Letos jedu poprvé v létě do Norska a to v červenci a na Titran. Vždy jsem jezdil na jaro. Nevím jak je to v létě. Dá se nachytat nebo je to horší?Zkuste někdo něco napsat. Dík
Odpovědět
[citace]vetrmi napsal:
ahoj chlapi. Letos jedu poprvé v létě do Norska a to v červenci a na Titran. Vždy jsem jezdil na jaro. Nevím jak je to v létě. Dá se nachytat nebo je to horší?Zkuste někdo něco napsat. Dík [/citace]
Tohle je celkem složitý dotaz. Nachytat se dá určitě, ale nikdo ti to nezaručí. Těch vnějších vlivů je mnoho, ale to asi víš sám moc dobře.
Výhody letního rybolovu jsou především:
- stabilnější počasí
- delší lovná doba
- bez sněhu a ledu a tedy bezpečnější cesta (tam i zpět)
Nevýhody:
- v sezoně je obvykle dražší cena za pobyt
- může být moc horko a to pak ryby nejdou
- ryby jsou vytřené, tedy chytají se váhově nižší úlovky
Obecně se dají chytit jiné druhy ryb než na jaro (např. štikozubci, nebo četnější úlovky halibutů, polaci apod.)
Odpovědět
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...