Zdravím,
můžeš prosím trochu upřesnit tu úpravu filet před zamražením? Jak dlouho to necháváš odležet v té slané vodě a jestli stačí potom jenom okapat, nebo to nějak sušíte?
díky za info a pěkný den 😉
Radek
Pro Erga: Protože je to ta nejlepší příprava filet na zmražení. Filety tím zbavíme přebytečné vody a tím se maso ryb pěkně stáhne. Méně vody v mase znamená při následném zmražení to, že se struktura masa tolik nepoškodí. A hlavně nepotřebuji si z Norska přivézt vodu, kterou po rozmražení filet vyleji do odpadu.-Méně vody- více ryb. Sladkou- pitnou vodu používáme jen na úklid stolu a maximálně na opláchnutí ryb od krve a výkalů,- když je vyndáme z beden.
Harty parádně napsané. Jak jsme se bavili na místě, my trochu zaplatila za neznalost, ale doufám, že se tam příští rok vrátíme a bude to lepší i s rybami. Jinak jak píšeš paráda, líbilo se všem, i nováčkům. A kdo ví, třeba si zase zapřáhnu lososa :).