Hasvik, NO
temperature icon 9°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon 16°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 21°C
polojasno
Bergen, NO
temperature icon 16°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 30°C
oblačno

Vakuování filet

Zdravím přátelé, nepodařilo se mi najít žádné podobné vlákno a tak zakládám nové. Měl bych dotaz - využíváte v Norsku před zmrazováním filet vakuovačku na potraviny a pokud ano, máte na nějakou osvědčenou tip?

V současné době uvažuji o zakoupení zn. Bionaire FoodSaver OUTDOOR, která vypadá docela bytelně a kromě 220 V lze zapojit i na 12 V. Máte s ní někdo zkušenost - uvádějí, že byla vyvinuta v součinnosti s rybáři a lovci :-) Jen ta cena kolem 6 tisíc není úplně příznívá :-(

Předem díky za názory i rady :-) :-)

Odpovědět

:-)gorenje..

Jo,Gorenje, tu jsem také měl, starší typ, dobrá, tichá.

FoodSaver používam asi 3 roky a som spokojný, len musí mať i originál fóliu či sáčky. Ryby vákuujem až doma zmrazené.

nejde vložit:-(

Pro krivánka:-P:-P:-P

Tu z Lidlu nikdo nemá? Stála 700,-, tak asi to nebude žádná bomba, co? Folie jsem si tam koupil...

[citace]fotomen napsal:

Tu z Lidlu nikdo nemá? Stála 700,-, tak asi to nebude žádná bomba, co? Folie jsem si tam koupil...[/citace]

Mám ji taky z Lídlu. Splní to co ostatní. A stojí hubičku. A místo origo folíí používám sáčky do mrazáku.

:-D

:-D

:-)

Včera jsem si na "Zahradě Čech" koupil novinku - potravinářskou folii v praktickém balení na cestování. Zavařování fólií včetně vakuování tím pádem pro mne končí. Zkuste se podívat na instruktážní video - to s tou skleničkou předváděl prodejce, nechtěl jsem tomu věřit. Doma ověřeno - skvělý vynález, včetně oddělování folie.

Tady to je :

http://www.potravinovafolie.cz/

Tak to snad ne ?

TOTO video ?

http://www.potravinovafolie.cz/cz/jedinecne-vlastnosti-potravinove-folie-fresh-n-roll-wp000005.html

Toto tu je již 20 let. Balíme do toho vše, vč. beden s rybama a trofejek zabalených do obleků.

To s vakuováním nemá nic společnýho.

Jak to dáš do mrazáku, tak filety masa ztuhnou a obal se ti povolí a rozevře.

To už jsou lepší barevné sáčky. ( TO MNE NAUČIL DORŠÁK )

Sáčky - ale tyto jsou malé

007

Omyl.

Píšu, že se jedná o novinku. Tohle je jiná folie. Pro jistotu jsem se šel podívat do mrazáku, kam jsem včera zamrazil rajčata.

Perfektní. Drží a zůstala (na rozdíl od předchozích) krásně průhledná.

Vím, o čem mluvím - ročně dávám do folie dvě prasata, pár kousků divočiny a hafo zeleniny.

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.