Hasvik, NO
temperature icon -3°C
oblačno
Trondheim, NO
temperature icon -1°C
polojasno
Oslo, NO
temperature icon -0°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 6°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 31°C
polojasno

Vakuování filet

Zdravím přátelé, nepodařilo se mi najít žádné podobné vlákno a tak zakládám nové. Měl bych dotaz - využíváte v Norsku před zmrazováním filet vakuovačku na potraviny a pokud ano, máte na nějakou osvědčenou tip?

V současné době uvažuji o zakoupení zn. Bionaire FoodSaver OUTDOOR, která vypadá docela bytelně a kromě 220 V lze zapojit i na 12 V. Máte s ní někdo zkušenost - uvádějí, že byla vyvinuta v součinnosti s rybáři a lovci :-) Jen ta cena kolem 6 tisíc není úplně příznívá :-(

Předem díky za názory i rady :-) :-)

Odpovědět

Druha vec bude asi i cena folii ?

Folie nebude asi nejlevnější, ale co doba na vakuování, myslím že to bude dost náročné na čas.

[citace]mira.sta napsal:

Druha vec bude asi i cena folii ? [/citace]

490,- Kč za 2 folie 28cm x 5,5 metru

Určitě dobrý nápad na vyzkoušení, taky jsme s touto myšlenkou loni koketovali.

Náročné na čas - neřekl bych, že by to znamenalo dvakrát takový čas ve filtárně. Stejně musíte sáčky nebo cokoliv jiného, do čeho ryba dáváte nějakým způsobem uzavřít. Filet hodíte do sáčku, zapnete knoflík a za 10 vteřin odtrháváte.

Dle mých zkušeností se nemusí kupovat speciální fólie, stačí pevnější mikrotenové sáčky.

Každopádně za těch pár minut navíc mít delší životnost masa o nějakých pár měsíců? Proč ne!

Podotýkám, že jsem to na rybách nezkoušel, pouze běžné potraviny.

Tato konkrétní vakuovačka (2. jakost) lze pořídit na Mall.cz za 4.500 CZK.

To už bych raději šel do této :

https://www.mall.cz/vakuovacky/status-sv-1000?v=607829

Koikrát budeš potřebovat 12 V ?

A role k vakuovačkám měli minulý týden za luxusní cenu v Lidlu. Myslím, že jsou i tento.

Ahoj,já jsem si pořídil model V2840 a maximální spokojenost.Co se týče času a pracnosti,tak s tím nebyl problém.Dva jsme filetovali a třetí vakuoval.

:-) vakuujem již dva roky a super,maso vydrží i 2.roky pokud ho nesníš:-D:-D:-D

[citace]respirtep napsal:

vakuujem již dva roky a super,maso vydrží i 2.roky pokud ho nesníš[/citace]

Přesně jak píšeš.Hlavně balíčky vypadají profesionálně.Manželka mi zprvu nevěřila,

že jsem byl v Norsku😀,ale že jsem to někde koupil.

Ahoj,

já používám už asi 8let starou ETU a není problém. Určitě by byla rychlejší nějaká nová, ale téhle je mi líto za ty léta co semnou jezdí :-) K tomu stačí i obyčejné silnější mrazící sáčky . Úhlednost zabalení je super a hlevně to pak člověk nemá jako roli masa ve folii.

:-D

Nechci dělat reklamu FoodSaveru,ale příjemně mě překvapilo,že při

poruše hlavního spínače mi v servisu bez řečí a zkoumání okamažitě dali nový

kus.

Léta používám vakuovací zavařovačku na čuníky. Nejlepší byla Bosch, přivezená z Německa, ETA je šunka, Sencor taky. V každém případě je potřeba se vyhnout levným šuntům, ale šest litrů mi připadá hodně. V Německu se dá pořídit poloprofi do dvou litrů. Hlavně je třeba vyzkoušet, nebo přečíst v návodu, jestli dělá dvojitý svár.

Do Norska ji neberu, protože mi připadá i ta nejlepší pomalá - pumpě trvá dost dlouho, než přicucne stěny - ale to platí u krkovice s kostí, u ryby to bude rychlejší, tam není tak členitý terén.

Cena je fakt hrozná, ale na OUTDOORu se mi líbí to masivní provedení, vypadá to, že by mohla něco vydržet. No, ještě vyčkám na další případné postřehy a pak se rozhodnu :-) :-)

:-)na Titranu jsme měli 10kg filet zavakuováno za 20minut..:-D

  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Zdarec Naki, bylo by možné...
Další krásné tresky byly uloveny za...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší stabilní...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....
Pjekos Ele
Prodám nevyužitý elektrický multiplikátor Fladen maxximus...
Prodáno

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!