Hasvik, NO
temperature icon 10°C
hustá mlha
Trondheim, NO
temperature icon 18°C
oblačno
Oslo, NO
temperature icon 20°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 18°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 30°C
zataženo

Uzená makrela

Zdravím Norky,

jistě to tady bylo hodněkrát popsáno, ale zrovna to nemohu najít. Prosím proto o info kolik soli a jak dlouho naložit makrelu před uzením. Díky

Odpovědět

Máš to např. v receptech na str. 15. Recept je od Doškyho.

Ja je nenekladam,jenom potru trochu česnekem a posolím ze všech stran,1až2 hodky teplota tak 70 pak 3hodky 40(mereno od oka)a je to

ja ich nakladam do slaneho nalevu na 1 den, na liter vody pol kg soli. v grile urobim pahrebu na ktoru dam alu tacku,do nej dubove piliny na udenie. makrely poukladam na rost bruchom dole, zakrijem a otvorim vetracie otvory a za 15-20 min hotovo. super namka:-P

no my je nakladame do směsi česneku a vegety na den předem, pak opláchnem a udíme na 70-80 stupnu cca 4 hodiny dle velikosti

  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.