Hasvik, NO
temperature icon -4°C
oblačno
Trondheim, NO
temperature icon -1°C
polojasno
Oslo, NO
temperature icon -6°C
polojasno
Bergen, NO
temperature icon -1°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 31°C
polojasno

Úprava gumových nástrah

Zkoušeli jste různé dipy na gumové nástrahy? Ať už kupované nebo homemade. Pokud ano, tak s jakým úspěchem? A myslíte, že může rybě vadit ten "zápach" u nenadipovaných gum? Myslím tím ten olej či silikon, co je činí mastnými:-)

Odpovědět

To Kikibut Na Soroy nevim nevim. Cervici jsou otestovany hlavne treskou polak a obecnou.
Co ja vim, tak od Lofot nahoru se jiz polaci nevyskytuji. Nicmene na Soroy jede koncem kvetna Norek, ktery je jimi vybaven a slibil mi, ze je vyzkousi. Pokud by byl tedy ustpesny, tak bych poslal. Jinak ripery jsem taky zpocatku zkousel pomerne i uspesne, ale s cerviky jsem byl uspesnejsi. Polaci je proste miluji.  

Na Soroya jsem polaky nezkoušel,ale na Senja (nad Lofoty) polaci jsou.

2 hyse o tom ze se na Soroy sajda neviskituje vim.Ale neco noveho je neco noveho !

2 hyse napis kdyz tak , jak dopadl  s temito nastrahami)

To ZM: Diky za info, zatim jsem takhle "nahore" nebyl. Je otazka jestli se takto vysoko vyskytuji sporadicky ci systematicky. Ale myslim ze v techto obastech pujde spis o "skrei" nez o polaky.

Co se deje pod vodou (pokus videa)pujde to ??

[yt=vhVQGDtm-hM=yt]vhVQGDtm-hM[/yt]

Měl jsem možnost od Hyseho vyzkoušet tyto mega twistry. Pro vláčkaře velmi dobrý doplněk ve výbavě. :-P Chytal jsem s kolegou na jedné lodi a poměr úlovků byl tak 4 : 1 pro mě a to chytal s berklýsema. Myslím, že dobře fungovala v době, kdy ryby nebyly zrovna aktivní a krásně je vydráždil tento červ.

Ahoj Lipenak,

lepší jsou stříbrné pilkry. Na to berou aspoň i halibuty!

Mimochodem - neznáme se náhodou?

Pozdrav, Kormoran

;-)

To Lipenak mohl bys popsat na jakych hloubkach a v jake fazi prilivú a odlivu jsi mel dobre ci naopak spatne vysledky. Popripade jake jigove hlavy jsi pouzival - barva, gramaz? Diky

To Hyse k té době lovu jak již jsem psal, když se voda zastavila a byla jak v rybníku (při kolminaci odlivu, nebo přílivu) a než se dala do pohybu a aktivita ryb se opět zvedla, tak v tuto dobu jsem používal tyto červy. Co se týká gramáže hlaviček tu jsem měnil podle toho jak byl silný drift třeba jen silou větru a nebo jsem za bezvětří i odhazoval od lodě i s hlavou o váze 20g. Chytal jsem po mělčinách maximálně do hloubky 17 metrů a nejkrásnější byly červené tresky z trav v hloubkách 6 až 10metrů. I co se týká rybářského zážitku, tak treska vytažená na kontakt v mělčině je daleko lepší než někde z 50metrů na pilkrovací prut (nemluvím o velikostech tresek 100+) ale o sortě ve sředním Norsku 60 až 100. Určitě bych měl zájem na příští rok něco sehnat jestli by to zase šlo.

Díky Honza

To Hyse naprostá shoda s Lipenákem pouze hlavičky jsem použival i50 gr na40 metrech žlutočervené super nástraha jak budou dej vědět diky

To Lipenak a VydraCZ diky za info a k prispevku Kormorana mysliz ze placky twistry opravdu nezerou?? ;-)

[yt=RztP9LmFTwg=yt]RztP9LmFTwg[/yt]

Ahoj Hyse,

určitě bere halibut i gumovou nástrahu - to jsem myslel spíš víc jako srandu, protože s Lipenakem se dobře známe, víš?

Pozdrav, Kormoran

;-)

Dny se krátí, tak jsem střihnul video z letošní výpravy.

[yt=tPh0MuBcu44=yt]tPh0MuBcu44[/yt]

Ahoj Hyse,

opravdu moc pěkný film!

Pozdrav, Kormoran:-P

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Zdarec Naki, bylo by možné...
Další krásné tresky byly uloveny za...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší stabilní...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....
Pjekos Ele
Prodám nevyužitý elektrický multiplikátor Fladen maxximus...
Prodáno

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!