Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Údržba vybavení po lovu

• Toto téma obsahuje celkem 12 odpovědí. Do diskuze (12 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Heinz a poslední změna proběhla před 8 roky a 1 měsícem.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 13 příspěvků - 1. až 13. (celkem z 13)
  • Autor
    mirecek
    Účastník
    (253 odpovědí)

Když tady čtu ty rezavějící očka, napadalo mě založit toto téma o údržbě. Jak pečujete o své vybavení po lovu? Umýváte to každý den, nebo až v den odjezdu?

Otta
    Účastník
    (632 odpovědí)

Pokud ta možnost je tak je lepší to každej den stříknout sladkou vodou,já to dělám za 12 chytacích dnů tak 2x,potom poslední den a nakonec pořádně doma.Jezdí nás 12,někdo na to prdí uplně,vždy má někdo levnější vercajch ale zrezlá očka jsem zatim neviděl.Je ale fakt že ta voda je řádně agresivní,je to poznat na háčkách,jak párkrát štrejchnou o dno a naruší se povrchová úpravav tak jsou hned zrzavý jak liška a ostří jde do háje.

blesk
    Účastník
    (92 odpovědí)

Když tady čtu ty rezavějící očka, napadalo mě založit toto téma o údržbě. Jak pečujete o své vybavení po lovu? Umýváte to každý den, nebo až v den odjezdu?

Všechno den před odjezdem narvu do sprcháče na chatě a řádně všechno osprchuju, pak to setřu (ručníkem od kolegů, nejsem přece prase abych to utíral svým 😀 ), nechám do rána uschnout tím to pro mě končí. Nikdy sem neměl s ničím problém.

Fish
    Účastník
    (311 odpovědí)

Všechno den před odjezdem narvu do sprcháče na chatě a řádně všechno osprchuju, pak to setřu (ručníkem od kolegů, nejsem přece prase abych to utíral svým 😀 ), nechám do rána uschnout tím to pro mě končí. Nikdy sem neměl s ničím problém.

Tak to musíš být ve vaší partě oblíbenej člen. Měli sme jednou na doplnění party jedno prase co se utíral do cizích ručníků. Tím vznikla záhada hnědý škrkanců na ručnících. Všechno vyřešila sportovní kamera a časosběrný záznam. Od té doby s náma dotyčný na rybách už nebyl.

sandokan
    Účastník
    (171 odpovědí)

Čím se dají ošetřit kontakty na baterii k multiplikátoru? Mám je strašně zaoxidované.

vapno1
    Účastník
    (445 odpovědí)

Údržbu provádím jako u autobaterií. Jemným drátěným ( nejlépe mosazným ) kartáčkem odstranit oxidaci, poté možnou zbylou oxidaci setřít hadříkem s vazelínou, nebo podobným tukem. Vazelína i kontakty vyčistí. Vazelínou potřít před uskladněním i při lovu na moři. Osvědčené.

Rosta
    Účastník
    (279 odpovědí)

Zkus sprej Kontatol, vycisti i nakonzervuje,pouzijes ho i v aute na baterku ,na svorky zasuvku…. odskouseno funguje.Koupis to za stovku a mas to na roky.

blesk
    Účastník
    (92 odpovědí)

Mě taky u WFT  NOrd reziví očka, někde se z nich i loupe povrchovka, takže to asi nebude nerez, ale obyčejný železo s pochromováním.

spring
    Účastník
    (119 odpovědí)

Mě letos upadl plusový kontakt na baterii. Je to na vyhození, nebo se to dá ještě opravit? Baterie má dva roky a nemá problémy s kapacitou. Prosím poraďte.

jeliman
    Účastník
    (167 odpovědí)

Ahoj, jednoduché řešení. Baterii vyhoď a kup si baterku do čtyřkolek a motorek. Má pevné kontakty, já mám 18 Ah a vydržela mi celý týden bez nabití, velikostně je o maličko větší než baterka do alarmu, (ta kterou používáme k multíkům). Cena je cca 1100 – 1600,- Kč

matrixxy
    Účastník
    (44 odpovědí)

Ahoj. Uražený, či upálený kontakt se opravit dá. Běžně se na akumulátorech kontakty opravovaly. Někde ještě formu mám. Ale riziko zničení aku při opravě tu je také. Přikláním se ke koupi nové.

Navarchus
    Účastník
    (619 odpovědí)

Co se týče údržby ,, vercajku,,  děláme jednou, vše před odjezdem zpět. Doma už nikoliv. Kbelík s vlažnou vodou a saponátem, umyju všechny pruty, vykoupu v kbelíku  navijáky, vše vysuším a nastříkám WD-40. Dodnes nenastal jediný problém.

Heinz
    Účastník
    (113 odpovědí)

Mě letos upadl plusový kontakt na baterii. Je to na vyhození, nebo se to dá ještě opravit? Baterie má dva roky a nemá problémy s kapacitou. Prosím poraďte.

Opravil jsem to tak, že jsem vyškrábl kontakt a přippájel jsem si tam silnější drát. Ikdyž jsem se hodně snažil, nakonec jsem baterku vyhodil a koupil novou. V Norsku budeš takovou těžko schánět.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 13 příspěvků - 1. až 13. (celkem z 13)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Údržba vybavení po lovu

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...