Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › UCIME SA FILETOVAT
- Toto téma obsahuje celkem 71 odpovědí. Do diskuze (32 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Peter Heyder a poslední změna proběhla před 11 roky a 4 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#60132 22.4.2013 v 11:39
Jsou vhodne keramicke noze? Mam dva asi dva roky kazdy a porad se bojim, ze si s nim uriznu v kuchyni prsty. Tedy jinymi slovy jsou porad slusne ostre. Kosti s nimi nerezu a na zem je nehazim 🙂
#60136 22.4.2013 v 11:56No myslím že keramika je na filetování zcela nevhodná.To že je ostrý to ještě není všechno.Dobrý fileťák musí být i pružný ,přiměřeně ohebný…..
Ale na druhou stranu – ryby jde zfiletovat čímkoli.I zavíracím nožem.Jedna…dvě….tři ale když jich budeš muset dělat víc ,chce to filetovací nůž.
Toď můj názor.
#60137 22.4.2013 v 11:58Nemá někdo video z filetování halíka, někde to tu je, ale už to hledám asi půl hod a furt ne
a ne najít
#60139 22.4.2013 v 12:00http://www.youtube.com/watch?v=AsJSEg5uCLQ&feature=player_embedded
našel sorry, tak pro připomenutí
#60142 22.4.2013 v 13:06#66965 30.6.2013 v 11:10Fotka jak jsem upravoval, filetoval candoše, zahájeí sezóny lovu dravců v ČR se podařilo ulovit 5 krásnejch ryb.
#66976 30.6.2013 v 16:55videa jak filetovat ryby
#67004 30.6.2013 v 22:24igorko napsal:
Z toho jeho filetování mám normálně komplexy. Ale toho odpadu je nějak moc ne ? No když se dost nachytá,tak proč ne, já normálně odřezával i větší maso od kostí a jaké pak bylo …
Karel M.
#67979 9.7.2013 v 6:59Hezké filetování, hlavně ta rychlost. Já jsem koupil filetovací nůž za cca 80,- Kč v Tescu. Ocílku jsem s i vyrobil z kulatého pilníku. Zoubky jsem z pilníku stáhl podélně na hrubém brusném kotouči a levný filetovací nůž nabrousím tak, že holí chlupy na ruce. Filetuji s ním již 5 let. Než dát za fileťák 1.800,- Kč tak to si radši koupím proutek.I ten nejdražší nůž pokud není dobře broušen je prakticky k ničemu.
#67988 9.7.2013 v 9:03No nevím…nebudu se s tebou hádat ,jsou to tvoje peníze.
Mám na to jen odlišný názor.
Pokud se ti opravdu podaří nabrousit nůž za 80 Kč tak,že holí ,pak klobouk dolů.Jsem ochoten tomu i uvěřit.
Jsem si ale jistý ,že s tím zfiletuješ možná půlku ryby ,možná dvě ryby a už holit nebude.
A copak budeš dělat dál??Když máš na stole 10 -20 ryb??
Já si myslím,že koupě dobrého nože je záležitost téměř celoživotní a klidně si rád připlatím.Pak je radost s tím dělat.Nehledě na to ,že to nevyužiješ jenom na rybách ale i doma.teda alespoň já -:)
Ale jak říkám – pouze můj názor…..
#68002 9.7.2013 v 12:29Poslední roky používám nůž ze sady koupené někde v Makru a Lidlu jsou to tři nože za 120 Kč a tím nejmenším ( mají v čepeli dírky jak japonské nože )udělám všechno,dost dlouho vydrží ostré,dělám s tím i zvěřinu.Dost záleží na rukách.
#68007 9.7.2013 v 14:24Páni skutočne filetujem morské ryby už 25 rokov s originál finskými nožmi s drevenou rúčkou.výhoda aj po týchto rokoch som schopný vyfilatovať denne aj 800 kg rýb na Soroyi a bez dobrusovania .Brúsim ich iba na malej elektrickej brúske Philips.Nôž sa nedá utopiť pláva.v súčastnosti sú i nové generácie Martini sú super.Teoria že sadá filetovaťaj s lacnými nožmi je zavádzajúca.Celý proces filetovania s brúskou,kameňmi a nakoniecna koženomopasku je velká veda a nie každý to zvládne.Záver je vidieť na kvalite filet a rýchlosti spracovania.naša partia zo Slovenska používa spomenuté nož e a tiež Fiskars,Solinger:-x
Peter
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › UCIME SA FILETOVAT