Hasvik, NO
temperature icon 8°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon 17°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 19°C
polojasno
Bergen, NO
temperature icon 14°C
zataženo
Malé, MV
temperature icon 29°C
polojasno

UCIME SA FILETOVAT

[yt=sLmez27Uu0Q&feature=yt]sLmez27Uu0Q&feature[/yt]

Odpovědět

Jsou vhodne keramicke noze? Mam dva asi dva roky kazdy a porad se bojim, ze si s nim uriznu v kuchyni prsty. Tedy jinymi slovy jsou porad slusne ostre. Kosti s nimi nerezu a na zem je nehazim :-)

No myslím že keramika je na filetování zcela nevhodná.To že je ostrý to ještě není všechno.Dobrý fileťák musí být i pružný ,přiměřeně ohebný.....

Ale na druhou stranu - ryby jde zfiletovat čímkoli.I zavíracím nožem.Jedna...dvě....tři ale když jich budeš muset dělat víc ,chce to filetovací nůž.

Toď můj názor.

Nemá někdo video z filetování halíka, někde to tu je, ale už to hledám asi půl hod a furt ne

a ne najít

našel sorry, tak pro připomenutí

Fotka jak jsem upravoval, filetoval candoše, zahájeí sezóny lovu dravců v ČR se podařilo ulovit 5 krásnejch ryb.

videa jak filetovat ryby

http://www.visfileren.nl/index.php?Itemid=85

[citace]igorko napsal:

[/citace]

Z toho jeho filetování mám normálně komplexy. Ale toho odpadu je nějak moc ne ? No když se dost nachytá,tak proč ne, já normálně odřezával i větší maso od kostí a jaké pak bylo ...

Karel M.

Hezké filetování, hlavně ta rychlost. Já jsem koupil filetovací nůž za cca 80,- Kč v Tescu. Ocílku jsem s i vyrobil z kulatého pilníku. Zoubky jsem z pilníku stáhl podélně na hrubém brusném kotouči a levný filetovací nůž nabrousím tak, že holí chlupy na ruce. Filetuji s ním již 5 let. Než dát za fileťák 1.800,- Kč tak to si radši koupím proutek.I ten nejdražší nůž pokud není dobře broušen je prakticky k ničemu.

No nevím...nebudu se s tebou hádat ,jsou to tvoje peníze.

Mám na to jen odlišný názor.

Pokud se ti opravdu podaří nabrousit nůž za 80 Kč tak,že holí ,pak klobouk dolů.Jsem ochoten tomu i uvěřit.

Jsem si ale jistý ,že s tím zfiletuješ možná půlku ryby ,možná dvě ryby a už holit nebude.

A copak budeš dělat dál??Když máš na stole 10 -20 ryb??

Já si myslím,že koupě dobrého nože je záležitost téměř celoživotní a klidně si rád připlatím.Pak je radost s tím dělat.Nehledě na to ,že to nevyužiješ jenom na rybách ale i doma.teda alespoň já -:)

Ale jak říkám - pouze můj názor.....

Poslední roky používám nůž ze sady koupené někde v Makru a Lidlu jsou to tři nože za 120 Kč a tím nejmenším ( mají v čepeli dírky jak japonské nože )udělám všechno,dost dlouho vydrží ostré,dělám s tím i zvěřinu.Dost záleží na rukách.

Páni skutočne filetujem morské ryby už 25 rokov s originál finskými nožmi s drevenou rúčkou.výhoda aj po týchto rokoch som schopný vyfilatovať denne aj 800 kg rýb na Soroyi a bez dobrusovania .Brúsim ich iba na malej elektrickej brúske Philips.Nôž sa nedá utopiť pláva.v súčastnosti sú i nové generácie Martini sú super.Teoria že sadá filetovaťaj s lacnými nožmi je zavádzajúca.Celý proces filetovania s brúskou,kameňmi a nakoniecna koženomopasku je velká veda a nie každý to zvládne.Záver je vidieť na kvalite filet a rýchlosti spracovania.naša partia zo Slovenska používa spomenuté nož e a tiež Fiskars,Solinger:-x

Peter

  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.