Hasvik, NO
temperature icon -3°C
skoro jasno
Trondheim, NO
temperature icon -1°C
polojasno
Oslo, NO
temperature icon -7°C
polojasno
Bergen, NO
temperature icon -2°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 31°C
polojasno

Turistika v NORSKU

Zakladám túto tému pre tých, ktorí v Norsku chcú zažiť viac, než len lov rýb.

Zaujímavé spestrenie je napríklad morské akvárium v Alesundu. V tom množstve nádrží, sú snáď všetky druhy rýb, ktoré lovíme. Množstvá tresiek všetkých druhov a veľkostí. Hlavne Keleri sú v dĺžkach, ktoré by potešili na udici. Pred dvoma rokmi som tam videl úhorovca, ale tento rok sa stratil. Zato kočiek a halibutov bolo minulí rok viac. Určite ho doporučujem každému. Vstupné nie je vysoké - 130 NOK. V meste sa vyplatí okrem výhliadky, skočiť do rybárskej predajne u "kanálu" (Skansegata).

Tento rok by som chcel zájsť do akvária v Bergene. Ak ste tam niekto bol, napíšte.

Odpovědět

Suvenýr v podobě trola - kdo ho chce, tak si ho má skutečně koupit hned jak ho poprvé na cestě v nějakém obchodě uvidí. Jednou jsem se na to soustředil i se domorodců ptal ( kdo ví, jestli mi vůbec rozumněli ) a kromě trajektu a městečka Dombas jsem na tyto suvenýry nenarazil.

V Dombasu byla cena u stejných velikostí o 30% nižší než na trajektu.

Netvrdím, že je nikde jinde neprodávají. Na 100% určitě na mnoha místech, ale narazit na ně je celkem kumšt.

Snažím se mít z každé výpravy jednoho - když jsou semnou děti, tak se to moc nedaří - je jich o pár kousků víc- ale taky na ně pokaždé nenarazím a tak už mám doma pěkné hnízdečko.

Pokusím se přidat foto.

Jinak jsem taky koupil pár hrnků s norskýma motivama. Téměř každý den je používáme  a musím říct, že ty první z roku 2000 jsou stále jako nové a to je mejeme v myčce. Jsou prostě kvalitní.

Taky pokukuju po norských svetrech, ale ta cena mě nakonec vždy odradí.

Taky jsem koupil pár nožů - dýk - a musím říct - jsou velice kvalitně vyrobené a obyčejná ocel to taky neni. Prostě kvalita.

Hrnčeky... no to je samozrejmé. Každé ráno je čajíček. Súhlasím s kvalitou, ani myčka ich nezničí.
Kupujeme aj športové oblečenie. Predávajú ich aj v "potravinách" a celkom prijateľné ceny.

Bol ste niekto v akváriu v Bergenu aj Alesundu? Viete ich porovnať?
V Alesundu sa mi to moc páčilo, hlavne tá obrovská "vitrína". Chcem brať sebou deti a v Bergenu som ešte nebol.

Slíbené hnízdo trolů

V Oslo od  přístavu trajektu StenaLine  směrem k radnici je na nábřeží modrý dům -  freeshop.

V případě že je tam otevřeno tak se tam dá nakoupit levně oblečení a DPH vrátí hned po nákupu zpět . Norských svetrů tam mají hafol.

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Zdarec Naki, bylo by možné...
Další krásné tresky byly uloveny za...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší stabilní...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....
Pjekos Ele
Prodám nevyužitý elektrický multiplikátor Fladen maxximus...
Prodáno

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!