Hasvik, NO
temperature icon 12°C
jasno
Trondheim, NO
temperature icon 12°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 18°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 13°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 34°C
oblačno

Tubus na přepravu prutů

Jak řešíte ochranu prutů při dopravě do Norska? Mám Penna, kde bylo tubusové (pevné) pouzdro součástí prutu, ale víc se jich tam nevejde. Chtěl jsem si koupit pouzdro samostatně - nejde. U Kordy nějaký tubus mají - výrobce tuším Shimano, ale dávat za obal na prut 1500,- Kč se mi nechce.

A domo-robo obaly ve formě novodurových trubek s víčkem také asi není ten správný směr.

Jak dopravu řešíte vy?

Díky za radu

Odpovědět

To erg: Tubus samostatně není problém sehnat,konkrétně tady od Michala jsem měl tubus ve kterém jsem vozil dva pruty.

http://www.topfishing.eu/tubus-na-prut-cerny-140x10cm-topfishing.html

Problém mám až teď,když mám prut s přepravní 153cm.Tenhle tubus je buď 140cm nebo 180cm v 10cm průměru.180tku se mi nechce tahat,tak uvidím jak to vyřeším.

erg:Proč myslíš že domo-robo futrál je špatnej,Je to asi desed dní co jsem koupil novodurovou rouru a na futrál se chystám.Chci to vyřešit tak že trubku podélně rozříznu,tyto části spojim pantama a uvnitř udělám lůžka na pruty v kterých pruty utáhnu suchym zipem.Pro uzavření použiju dva zavíráky jako u kufru-popřípadě půlky-myslim novoduru:-D stahnu opět suchym zipem.Až to udělám vložim foto.

Tubus na přepravu až 8 prutů jsem vyřešil nákupem plochého plastového potrubí 90x220 mm. Stačí udělat dno a uzávěr.

http://www.ventilator-ventilatory.cz/ventilator/potrubi/ploche-potrubi-z-plastu/ploche-plastove-potrubi-90-x-220

Pandion

Tak tady můžu také poradit :)), cena 300Kč :-D

[citace]otta napsal:

erg:Proč myslíš že domo-robo futrál je špatnej,Je to asi desed dní co jsem koupil novodurovou rouru a na futrál se chystám.Chci to vyřešit tak že trubku podélně rozříznu,tyto části spojim pantama a uvnitř udělám lůžka na pruty v kterých pruty utáhnu suchym zipem.Pro uzavření použiju dva zavíráky jako u kufru-popřípadě půlky-myslim novoduru stahnu opět suchym zipem.Až to udělám vložim foto.[/citace]

já neříkám, že je špatnej, ale nelíbí se mi to. Ten futrál od Penna je sice asi uvnitř z něčeho podobnýho ,ale je to opletený látkou, má to popruh, zátky vyplněný molitanem. A přitom to stále i s tím prutem asi 2500,-. Takže nepředpokládám, že vlastní tubus stál 1500,- ......

tím netvrdím, že co si vyrobím doma je špatné, ale chtěl bych něco hezkého co je i funkční a nestojí to stejně jako slušnější prut

[citace]Raca napsal:

To erg: Tubus samostatně není problém sehnat,konkrétně tady od Michala jsem měl tubus ve kterém jsem vozil dva pruty.

http://www.topfishing.eu/tubus-na-prut-cerny-140x10cm-topfishing.html%5B/citace%5D

díky za tip - to jsem přehlídl :-( už jdu objednávat

erg- směr svého tubusu si musíš zvolit sám. Buď ho koupíš za +- zmíněný peníz, nebo si jej zhotovíš, jak říkáš domo-robo, kde investice jsou pár korun. Je ale zapotřebí trochu času a práce. Já jsem udělal tubus z papírové roury zbylé po koberci. Vmístím do ní 4 pruty. Ideál.

Viem že tato robil nejake tubusy z novoduru, ked budu komplet hotove, odfotim, poslem.

Ale urcite ako vapno1 povedal "domo-robo".

Ja pouzivam novodurovou odpadni rouru 150 mm s hrdlem, krera ma silikonovy o krouzek, takze se da dobre uzavirat vickem, na druhe strane je hrdlo s o krouzkem a zase vicko. Roura se da zkratit dle potreby. Dovnitr jsem vsunul mirelonovy izolacni rukav o prumeru 13 mm a tloustce asi 2 mm, takze je tubus vystlany penovkou. Funguje to skvele a naklady jsou asi 260 Kc. Vejdou se tam 3 pruty :-) :-). Az pojedu na chalupu, dodam foto :-) :-)

Já používám koupený černý nepolstrovaný futrál u Romana Kordy v obchodě, který má nastavitelnou délku a je jej i možno zamknout visacími zámky. Je na 3-4 pruty v látkových obalech a nebo až na 6 prutů bez obalů, záleží na délce a síle prutů. Mám jej již asi 6 let a naprostá spokojenost. Použil jsem jej i při letecké přepravě prutů.

já taky používam domáci výrobu, dělal je Jindro a taky cena kolem 300czk....větší cenu mají ty samolepky:-D:-D

Nemají, Ty jsi dostal grátis!:-D

S jakou cestovkou jezdíš, že můžeš mit dva tubusy?????:-D

já si koupil novodurovou rouru 125mm a je dlouhá 155cm plus dvě víčka za cca 200kč.Je o něco lehčí a prý i pružnější než ta oranžová.Ještě to musím dát dohromady,ale když vidím ty vaše,tak jestli není krátká?

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.