Hasvik, NO
temperature icon 8°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon 17°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 19°C
polojasno
Bergen, NO
temperature icon 14°C
zataženo
Malé, MV
temperature icon 29°C
polojasno

Trolling

Možná jen blbě hledám, ale nic jsem tu k tomuto nenašel. Zkoušel někdo?

Odpovědět

To Igorko: A to kde ste ich takto na gumy lapali, v Brekstate alebo na letisku?

[citace]vd napsal:

To Igorko: A to kde ste ich takto na gumy lapali, v Brekstate alebo na letisku?[/citace]

Za Brekstadom - pred a za kamenolomom - na jar. V septembri - v Brekstade.

Zaujimavy lov nam ukazali kolegovia od vedla - 20g hlavicka + kopyto - len nahodili a potahovali v stplci.

A co když ryby nejsou v hloubce 9 alebo 16 metrov,co děláte?Vlastně,co zavelí lodivod? Jak dlouho vydržíte takto organizovaně a uniformně chytat?

Nebyl by lepší(zábavnější,aktivnější) způsob chytání ten,při kterém byste mohli prochytávat celý sloupec dle vlastního uvážení?

Igorko - určitě zajímavější způsob,chytají tak skoro všichni,akorát mění hlavičky podle proudu,hloubky a nástrahy,podle vlastního uvážení,zkušeností,úspěšnosti atp.

Ale aj tak si myslim ze na trolling sme pochytali ovela viac ryb ako na pilkrovanie alebo na nastrahu vedenu v stplci. Na pomer ryb trolling : zvysok = 100 : 10.

[citace]ZM napsal:

A co když ryby nejsou v hloubce 9 alebo 16 metrov,co děláte?Vlastně,co zavelí lodivod? Jak dlouho vydržíte takto organizovaně a uniformně chytat?

Nebyl by lepší(zábavnější,aktivnější) způsob chytání ten,při kterém byste mohli prochytávat celý sloupec dle vlastního uvážení?

Igorko - určitě zajímavější způsob,chytají tak skoro všichni,akorát mění hlavičky podle proudu,hloubky a nástrahy,podle vlastního uvážení,zkušeností,úspěšnosti atp.[/citace]

Takto chytame do hlbky 20 m v pohode. Ked je to nad uvedenu hlbku - 50-70g hlavicka, nechame padnut az na dno, potiahneme, nechame padnut zas potiahneme - a je to tam.

Do vacsich hlbok nechodime. Najviac ryb mame z hlbok 6 - 17m - teda aspon na Gartene.

vd,igorko - nemyslel jsem to nijak špatně,jen se mně představa velícího důstojníka-lodivoda udělujícího rozkazy,kdy se má nahodit,vyndat z vody zdála trochu legrační,něco jako spartákiáda,lodivod s praporkem...,můžeš dolů,ale ne moc...Jakabo bude mít určitě nějaký obrazový materiál:-P

[citace]ZM napsal:

vd,igorko - nemyslel jsem to nijak špatně,jen se mně představa velícího důstojníka-lodivoda udělujícího rozkazy,kdy se má nahodit,vyndat z vody zdála trochu legrační,něco jako spartákiáda,lodivod s praporkem...,můžeš dolů,ale ne moc...Jakabo bude mít určitě nějaký obrazový materiál[/citace]

Jasne, v pohode.

Ale, preco nie? Lodivod sleduje sonar, smer atd. Ale striedame sa. Samozrejme, nechytame takto cely cas - najdeme hranu, odstavime cln a prelovujeme stlpec. V kazdom pripade, sposob lovu ktory sa nam osvedcil najviac je vyssie uvedeny trolling. Bavime sa ale o strednom Norsku - na Soroyi si toto nedokazem predstavit.

Já to určitě zkusím na větší hloubce, do dvaceti metrů spolehneme tradičně na drift, neb jak praví klasik:" je pohodlné tohleto driftování" ;-)

[citace]dukey napsal:

Já to určitě zkusím na větší hloubce, do dvaceti metrů spolehneme tradičně na drift, neb jak praví klasik:" je pohodlné tohleto driftování" [/citace]

Který klasik? Kdo? Třeba má i jiné upotřebitelné rady.

[citace]ZM napsal:

dukey napsal:

Já to určitě zkusím na větší hloubce, do dvaceti metrů spolehneme tradičně na drift, neb jak praví klasik:" je pohodlné tohleto driftování"

Který klasik? Kdo? Třeba má i jiné upotřebitelné rady. [/citace]

No přeci pánové Smoljak a Svěrák v "Dobytí Severního pólu" ;-);-);-)

Staré vlákno, máte novější poznatky k trollingu v Norsku, radši s woblerem nebo gumou?

fungují peříčka na makrely

lada nedelej si šoufky:-P:-P:-P:-|

Možná by jste pánové mohli zkusit chytat ryby. V Norsku to taky jde.

Trošku si zachytejte a pak zkuste ten Trolllling.

pro pány ladu a zdeneko:

na slušně položenou otázku bych očekával slušnou odpověd, pokud k tématu nemám co říci, neodpovídám.Vaše ironické odpovědi jsou stupidní.

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.