Možná jen blbě hledám, ale nic jsem tu k tomuto nenašel. Zkoušel někdo?
Možná jen blbě hledám, ale nic jsem tu k tomuto nenašel. Zkoušel někdo?
To Igorko: A to kde ste ich takto na gumy lapali, v Brekstate alebo na letisku?
Odpovědět
[citace]vd napsal:
To Igorko: A to kde ste ich takto na gumy lapali, v Brekstate alebo na letisku?[/citace]
Za Brekstadom - pred a za kamenolomom - na jar. V septembri - v Brekstade.
Zaujimavy lov nam ukazali kolegovia od vedla - 20g hlavicka + kopyto - len nahodili a potahovali v stplci.
Odpovědět
A co když ryby nejsou v hloubce 9 alebo 16 metrov,co děláte?Vlastně,co zavelí lodivod? Jak dlouho vydržíte takto organizovaně a uniformně chytat?
Nebyl by lepší(zábavnější,aktivnější) způsob chytání ten,při kterém byste mohli prochytávat celý sloupec dle vlastního uvážení?
Igorko - určitě zajímavější způsob,chytají tak skoro všichni,akorát mění hlavičky podle proudu,hloubky a nástrahy,podle vlastního uvážení,zkušeností,úspěšnosti atp.
Odpovědět
Ale aj tak si myslim ze na trolling sme pochytali ovela viac ryb ako na pilkrovanie alebo na nastrahu vedenu v stplci. Na pomer ryb trolling : zvysok = 100 : 10.
Odpovědět
[citace]ZM napsal:
A co když ryby nejsou v hloubce 9 alebo 16 metrov,co děláte?Vlastně,co zavelí lodivod? Jak dlouho vydržíte takto organizovaně a uniformně chytat?
Nebyl by lepší(zábavnější,aktivnější) způsob chytání ten,při kterém byste mohli prochytávat celý sloupec dle vlastního uvážení?
Igorko - určitě zajímavější způsob,chytají tak skoro všichni,akorát mění hlavičky podle proudu,hloubky a nástrahy,podle vlastního uvážení,zkušeností,úspěšnosti atp.[/citace]
Takto chytame do hlbky 20 m v pohode. Ked je to nad uvedenu hlbku - 50-70g hlavicka, nechame padnut az na dno, potiahneme, nechame padnut zas potiahneme - a je to tam.
Do vacsich hlbok nechodime. Najviac ryb mame z hlbok 6 - 17m - teda aspon na Gartene.
Odpovědět
vd,igorko - nemyslel jsem to nijak špatně,jen se mně představa velícího důstojníka-lodivoda udělujícího rozkazy,kdy se má nahodit,vyndat z vody zdála trochu legrační,něco jako spartákiáda,lodivod s praporkem...,můžeš dolů,ale ne moc...Jakabo bude mít určitě nějaký obrazový materiál:-P
Odpovědět
[citace]ZM napsal:
vd,igorko - nemyslel jsem to nijak špatně,jen se mně představa velícího důstojníka-lodivoda udělujícího rozkazy,kdy se má nahodit,vyndat z vody zdála trochu legrační,něco jako spartákiáda,lodivod s praporkem...,můžeš dolů,ale ne moc...Jakabo bude mít určitě nějaký obrazový materiál[/citace]
Jasne, v pohode.
Ale, preco nie? Lodivod sleduje sonar, smer atd. Ale striedame sa. Samozrejme, nechytame takto cely cas - najdeme hranu, odstavime cln a prelovujeme stlpec. V kazdom pripade, sposob lovu ktory sa nam osvedcil najviac je vyssie uvedeny trolling. Bavime sa ale o strednom Norsku - na Soroyi si toto nedokazem predstavit.
Odpovědět
Já to určitě zkusím na větší hloubce, do dvaceti metrů spolehneme tradičně na drift, neb jak praví klasik:" je pohodlné tohleto driftování" ;-)
Odpovědět
[citace]dukey napsal:
Já to určitě zkusím na větší hloubce, do dvaceti metrů spolehneme tradičně na drift, neb jak praví klasik:" je pohodlné tohleto driftování" [/citace]
Který klasik? Kdo? Třeba má i jiné upotřebitelné rady.
Odpovědět
[citace]ZM napsal:
dukey napsal:
Já to určitě zkusím na větší hloubce, do dvaceti metrů spolehneme tradičně na drift, neb jak praví klasik:" je pohodlné tohleto driftování"
Který klasik? Kdo? Třeba má i jiné upotřebitelné rady. [/citace]
No přeci pánové Smoljak a Svěrák v "Dobytí Severního pólu" ;-);-);-)
Odpovědět
Staré vlákno, máte novější poznatky k trollingu v Norsku, radši s woblerem nebo gumou?
Odpovědět
Možná by jste pánové mohli zkusit chytat ryby. V Norsku to taky jde.
Trošku si zachytejte a pak zkuste ten Trolllling.
Odpovědět
pro pány ladu a zdeneko:
na slušně položenou otázku bych očekával slušnou odpověd, pokud k tématu nemám co říci, neodpovídám.Vaše ironické odpovědi jsou stupidní.
Odpovědět