Nápověda Doporučujeme:
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 50)
  • Autor
    dukey
    Účastník
    (116 odpovědí)

Možná jen blbě hledám, ale nic jsem tu k tomuto nenašel. Zkoušel někdo?

vapno1
    Účastník
    (445 odpovědí)

Co kdo měl zkoušet? dukey?

dukey
    Účastník
    (116 odpovědí)

Inu při přemístění z místa lovu A do bodu B použít hlubinnou přívlač. Prostě místo drtění plynu pomalý přesun, kochání se a třeba i záběr 😉 Já nad tím přemýšlel už loni, ale k tomu musí být svolní všichni ve člunu a to bohužel neklaplo.

Vojtko
    Účastník
    (325 odpovědí)

Trolling – to asi znamená štúdium severských Trolov na univerzite s tech. zameraním. (úspešný absolvent získa titul-ing.) :-D;-):-D

Teda Trolling – vyštudovaný Trol!!!

Ak sa mýlim, prosím o prepáčenie, ale logika …. nepustí:-D:-P;-)

vapno1
    Účastník
    (445 odpovědí)

dukey, čteš mi myšlenky. Z obdobných důvodů jsem to též nevyzkoušel, i když chuť by byla. Vzpomínám, jak před léty, jeden majitel rybářské usedlosti u Aure nám kreslil a vysvětloval, jak hlubokou přívlačí lovit lososi. Jet rychlostí 4-5 uzlů, vláčet vhodně těžkým pilkrem nade dnem v hloubkách 100-150m. V menších hloubkách prý se dá ulovit celá řada jiných ryb. Nikdy jsme to cíleně nezkoušeli. Co ostatní, jaké jsou zkušenosti?

Petr1
    Člen
    (27 odpovědí)

To Vojtko: zdravím tě Jožko, co slovo to perla!! jako ostatně vždy !! Pamatuješ na trolling v Brejvikbotnu předloni? Tam jsi vytrolloval racka ! To byl ale spíš trotling a pořádná legrace. Čus Petr

Vojtko
    Účastník
    (325 odpovědí)

Petr1 napsal:

To Vojtko: zdravím tě Jožko, co slovo to perla!! jako ostatně vždy !! Pamatuješ na trolling v Brejvikbotnu předloni? Tam jsi vytrolloval racka ! To byl ale spíš trotling a pořádná legrace. Čus Petr

Peťo, ale toto sú uplne iné prípady. Teraz som si asi poplietol význam slova trolling, ale v Breivikbotn to boli šnúrou popletené až pozapletané nohy čajky (racka). Peťo, Tebe poviem jedno tajomstvo, ktoré asi nepoznáš. Meškáš s plánovaním a organizáciou SOROYA 2013!!! 🙁 Stále neviem, kto, čo, ako, s kým.:-( Držím Ti palce, želám pekný deň, buď pracovitý a zastav sa!!!

Čavisko

Vojtko

vd
    Účastník
    (272 odpovědí)

Na Gartene lovíme cielene trolingom cca 30% lovu. Pochytalo sa na to veľa tresiek obecných, tmavých a hodne halibutov. Navyše je to veľmi zaujímavý spôsob lovu v hlbkach okolo 15 – 20 metrov. Je pravda, že takto musia chytať všetci 3 – 4 rybári na lodi a dávať pozor na pokyny vodiča člnu, aby to bolo účinné a neplietli sa šnúry.

dukey
    Účastník
    (116 odpovědí)

Super, to jsem chtěl vědět. A teď ještě na jakých hloubkách a jak to dostat do těch dvaceti metrů. Loni na jachtě v Chorvatsku mi to nedalo, pověsil jsem na prut 20g olovo, půl metru za něj wobler. Samozřejmě prd ale moc pěkně to chodilo, akorát netuším, jak hluboko se to dostalo.

dukey
    Účastník
    (116 odpovědí)

To Vapno 1: Zase jsem byl rychlej, ani dvě myšlenky neudržím. Aure za 42, tak kdybys měl ještě něco, sem s tím 🙂

husky19
    Účastník
    (1722 odpovědí)

Zajímavý způsob pro lov v Norsku. Za vyzkoušení by to ale stálo.

ZM
    Účastník
    (1125 odpovědí)

Při driftu se chytá jako při trolingu,akorát pohyb lodě obstarává vítr,proud.Při obou způsobech(motor,drift)je nutné držet prut v ruce.:-P

Hloubku si určíte jakou chcete,resp.jak jste schopni(hmotnost zátěže)dostat nástrahu hluboko.Dá se použít jigová hlavička u gum,u woblera zátěž,která je na konci udice.Wobler,guma,rybka je na postranním návazci,který je kratší než vzdálenost k zátěži.

dukey
    Účastník
    (116 odpovědí)

Tomu rozumím, zajímalo mě spíš, pokud vd chytal na 15-20 metrech, jestli to bylo u dna, nebo ve sloupci a jakou zátěž teda zvolit. Jinak, to co máš v nákresu jsem zhruba použil v tom Chorvatsku – olůvko jsem přivázal k očku karabinky. Logicky bych to cpal ke dnu, ale co když… 😎

ZM
    Účastník
    (1125 odpovědí)

Chce to vyzkoušet,kouknout na echolot,kde je dno..:-P

Neboť – “jen nástraha ve vodě chytá” – Rainer Korn 😀

Petr Novák
    Účastník
    (1356 odpovědí)

Já to zkoušel podobně ale pověsil jsem tam velkou rapalu. Měl jsem ji ale na cca 3m dlouhé šňůře. Nemotalo se to ale tenhle nápad opačné se mi líbí víc. I tak jsem takhle nic nechytil.:-P:-P:-E

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 50)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...