Hasvik, NO
temperature icon 13°C
oblačno
Trondheim, NO
temperature icon 12°C
oblačno
Oslo, NO
temperature icon 20°C
oblačno
Bergen, NO
temperature icon 15°C
polojasno
Malé, MV
temperature icon 31°C
oblačno

Trofejní ryba

Mám dotaz. Jistě už mnoho z vás vezlo celou trofejní rybu domů. Tak mi poradí.

Preparované hlavy nějaké mám a vím jak to to má být aby se preparovat daly.

Trofejní celou rybu, kterou si můžu z Norska odvézt, vezete i s vnitřnostma?

Nechci polemizovat o tom, že to celník stejnak nepozná, když je zmražená.

Pochybuju, že takováto celá ryba by se dala jíst. A tak mě zajímá, jak je to s preparováním celé ryby, pokud by byla vykuchaná.

Jde mi totiž o limit 50 kg na osobu všech přeparvovaných věcí i když tohle asi nikdo nikdy nekontroluje.

Díky za odpovědi.

Odpovědět

To o trofejní rybě skoro každý píše, ale nikdo nikdy ji nevezl v celku domů ?

Ja loni vezl v celku kočku. Byla vykuchaná. Preparátorovi jsem ji dal tak jak jsem ji zamrazil. Chtěl jsem vypreparovat jen hlavu, tak ten zbytek mi preparator vrátil. Bez části kůže samosebou.

Máte kluci někdo tip na dobrého preparátora u nás na Moravě? A jakou rybu by jste doporučili k vypreparování? Nejde mi o velikost,spíš něco menšího.

Už preparuju a ještě jsem nevyjel:-(

[citace]radek napsal:

Máte kluci někdo tip na dobrého preparátora u nás na Moravě? A jakou rybu by jste doporučili k vypreparování? Nejde mi o velikost,spíš něco menšího.

Už preparuju a ještě jsem nevyjel[/citace]

Zugar - Moravská Nová Ves

viz výše (mořská kočka - celá vykuchaná - trofej hlava)

Ten odkaz vypadá na profesionála.

8-)

[citace]MifakM napsal:

Ja loni vezl v celku kočku. Byla vykuchaná. Preparátorovi jsem ji dal tak jak jsem ji zamrazil. Chtěl jsem vypreparovat jen hlavu, tak ten zbytek mi preparator vrátil. Bez části kůže samosebou.[/citace]

[citace]MifakM napsal:

Já, bych ti kočku nevrátil. Kočky jsou nejlepší a hlavně k jídlu, ty mám nejradši.

Alf

2 sven

Dělá to již dost dlouho na to, aby byl :-) A navíc dělá to od mala (jeho otec byl preparátor taky).

Jinak se s ním znám už od střední školy.

2 alf

Dostal by jsi do zubů :-)

To MifakM:

To se dá přežít - "Vyděržaj pianěr" - Co všechno Alf nevydrží pro kočku, mačku, číču, mindu - jak chceš. Nejlepší je dvounohá a bez preparace....

:-P

Sice píšete, že trofejní rybu nikdo nikdy celou nevezl, ale z některých diskusí to vypadá jinak. Takže v čem ji vezete celou? Pochybuji, že se dá nějak zkroutit do bedínky 50x40, ve které si občas ;-)někdo přiveze filety.

Do bedny 60krát40cm se vejde treska 1,10cm celá!Stočená ve folii zabalená,zamrazená cca 12kg těžká! Vyzkoušeno8-)čau

Aj moja mačka prežila cestu od Tromso. Bola zmrazená, zabalená vo fólii a zatočená v zateplenej rybárskej bunde a celý tento valec obehnutý lepiacou páskou, aby držal pokope. Cestovala v kufri pod vecami a doma som ju vyložil ešte na 70%zmrznutú a cestou ju nebolo vôbec cítiť.

Jednou jsme potřebovali vézt celou tresku,tak jsme dali dvě polystyrenky na sebe a odřízli u té vrchní dno.Pak se tam vejde opravdu hodně.

Zdravím.

Jestli se mohu podělit o zkušenost s přepravou trofejky mám pár rad:

- ulovenou rybu zabalit do strečky a dobře zamrazit.

- těsně před odjezdem zmrzlou rybu zabalit do bublinkové přepravní folie.

- lepící páskou polepit a stáhnout bublinkovou folii.

- takto zabalenou rybu vložte do pl.obleku Sundridge.

Ryba v pohodě a bez újmy transport přečká.

:-P:-P:-P

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.