Přejít k obsahu
  • Co s sebou do Norska
  • Celní předpisy Norsko
  • Vývozní kvóty
  • Důležité informace
  • Pojištění
  • Příliv a odliv
  • Aktuální počasí
  • Recepty
  • GDPR
  • VOP
Hasvik, NO
temperature icon 19°C
jasno
Trondheim, NO
temperature icon 18°C
slabý déšť
Oslo, NO
temperature icon 17°C
oblačno
Bergen, NO
temperature icon 14°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 29°C
oblačno
Přihlášení / registrace
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
E-shop
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt

Tresčí játra, recepty

« Předchozí 1 2 3 4 5 6
postak
21.04.2010 ID: 524057

Vážení kolegové,

máte-li někdo nějaký recept na zpracování tresčích jater, prosím, podělte se s námi ostatními.

0
Odpovědět
bohous
25.10.2015 ID: 1124555

My děláme játra takto:

Čerstvá játra dostatečně nasolíme a dáme odležet do lednice do druhého dne, ale může být i déle, nic se jim nestane. Sůl játra zpevní a jdou pak lépe očistit. Druhý den játra odblaníme, opláchneme studenou vodou, nutné, jinak jsou přesolená. Nakrájím na kousky dám do skleniček, do kterých dám na dno a na povrch jater koření (celý pepř, n.koření a bobk.list). Vařím v hrnci cca hodinu. Po příjezdu domů sterilizuji ještě jednou 1 hodinu na cca 95 st. Játra v chladu a temnu (nemusí být lednice) vydrží i déle než rok (pokud se dříve nesní). Játra jsou pevná, nejsou blátivá a příjemně slané a kořeněné chuti. Zatím každému kdo je od nás dostal chutnají. Při tomto postupu v baráku nic nesmrdí. Játra si pustí svůj olej (rybí tuk) není potřeba je ničím zalévat a objem zmenší pouze nepatrně. Jediná vada je vzhledová, že na kouscích, které přijdou do přímého styku s kořením jsou tmavé otisky od kuliček. Toto je ale vyváženo příjemnou kořeněnou chutí.

0

Odpovědět

dosky
25.10.2015 ID: 1124557

Přesně tímto způsobem děláme játra i my a je to naprostá bomba.

:-P:-P:-P:-P

0

Odpovědět

bohous
25.10.2015 ID: 1124594

Ahoj, aby ne, když ten postup máme od Tebe a Ládi F.

0

Odpovědět

dosky
25.10.2015 ID: 1124597

[citace]bohous napsal:

Ahoj, aby ne, když ten postup máme od Tebe a Ládi F. [/citace]

Aha, tak to mě těší. :-D:-D

0

Odpovědět

« Předchozí 1 2 3 4 5 6
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Přihlásit

Jsme tu pro Vás! Stačí vyplnit formulář nebo nám zavolat.

+420 776 845 524

Souhlasím se zpracováním osobních údajů dle GDPR.

Souhlasím se zasíláním marketingových a reklamních sdělení.

Rybářské sny se plní daleko na severu...

Menu

  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt

Lokality

  • Nordkapp
  • Steinsvik
  • Lofoty Nappstraumen
  • Vingsand
  • Dyrsfjord
  • Bakkan Wahl
  • Soroya
  • Havoya
  • Tanzanie
  • Madagaskar
  • Maledivy
  • Chorvatsko
  • Honduras – Roatan

Partneři

Kontaktní informace

  • SIMCO CZ, s.r.o
  • IČ: 284 90 665
  • DIČ: CZ284 90 665
  • Dolní Lhota 11, 67801 Blansko
  • rybolovnorsko@gmail.com
  • +420 776 845 524
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné obchodní podmínky

© 2025 Rybolov Norsko | Všechna práva vyhrazena.