Hasvik, NO
temperature icon 6°C
oblačno
Trondheim, NO
temperature icon 15°C
oblačno
Oslo, NO
temperature icon 15°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 12°C
mrholení
Malé, MV
temperature icon 29°C
bouřka

Tresčí játra, recepty

Vážení kolegové,

máte-li někdo nějaký recept na zpracování tresčích jater, prosím, podělte se s námi ostatními.

Odpovědět

My děláme játra takto:

Čerstvá játra dostatečně nasolíme a dáme odležet do lednice do druhého dne, ale může být i déle, nic se jim nestane. Sůl játra zpevní a jdou pak lépe očistit. Druhý den játra odblaníme, opláchneme studenou vodou, nutné, jinak jsou přesolená. Nakrájím na kousky dám do skleniček, do kterých dám na dno a na povrch jater koření (celý pepř, n.koření a bobk.list). Vařím v hrnci cca hodinu. Po příjezdu domů sterilizuji ještě jednou 1 hodinu na cca 95 st. Játra v chladu a temnu (nemusí být lednice) vydrží i déle než rok (pokud se dříve nesní). Játra jsou pevná, nejsou blátivá a příjemně slané a kořeněné chuti. Zatím každému kdo je od nás dostal chutnají. Při tomto postupu v baráku nic nesmrdí. Játra si pustí svůj olej (rybí tuk) není potřeba je ničím zalévat a objem zmenší pouze nepatrně. Jediná vada je vzhledová, že na kouscích, které přijdou do přímého styku s kořením jsou tmavé otisky od kuliček. Toto je ale vyváženo příjemnou kořeněnou chutí.

Přesně tímto způsobem děláme játra i my a je to naprostá bomba.

:-P:-P:-P:-P

Ahoj, aby ne, když ten postup máme od Tebe a Ládi F.

[citace]bohous napsal:

Ahoj, aby ne, když ten postup máme od Tebe a Ládi F. [/citace]

Aha, tak to mě těší. :-D:-D

  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.