Hasvik, NO
temperature icon 6°C
oblačno
Trondheim, NO
temperature icon 15°C
oblačno
Oslo, NO
temperature icon 15°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 12°C
mrholení
Malé, MV
temperature icon 29°C
bouřka

Tresčí játra, recepty

Vážení kolegové,

máte-li někdo nějaký recept na zpracování tresčích jater, prosím, podělte se s námi ostatními.

Odpovědět

-uzený divočák, naložený v jalovčí a mladé dubové kůry (lončáček)

to:Pavka, když ty játra nemusím každý den a moc se jich sníst nedá......

Takové fotky, to je zločin proti lidskosti - za ten by se mělo odsuzovat k veřejně prospěšným pracem - uzení podobných libůstek pro kolegy a kamarády :-D :-D

Když koukám na tu udírnu, tam by se vešel i Šroubek - je u nich prý hrozná kosa :-D :-D :-D

Udírnu mám "akorát",tenhle proviant se tak rychle ne(z)kazí,myslíš tam dát Šroubka ,aby nám hodně dlouho vydržel?!

Určitě - byl by z něho vyvoněnej frajer :-D :-D

Souhlasím s Pafkou,na to se nedá dívat:-P:-P:-P,hned jsem začal slintat

jak ten pes od Pavlova:-D:-D:-D

A už niekto porovnával chuť tých domácich a tých kupovaných?

Toto je proti vlastnoručně zavařeným hnus, velebnosti :-D :-D

Tak asi veľký rozdiel.Nejem to,tak nemám ani šajnu o chuti.

Léta vyzkoušený recept na tresčí játra, už jsem ho sem kdysi dával. Odblaněné čisté jatýrka z tresky, mají být z tresky(mník má velký a čistý, ale nejsou tak chutný, zkuste porovnat, také je "chleba a chleba"

Vařit s osolenou vodou a octem 2x, první převaření je na odstranění hrubých nečistot a blan.Pokud je na povrchu vařících jater škraloup a voda je mléčná, vařit ještě jednou, voda musí být bez škraloupu.Před druhém vaření nakrájet přiměřeně stejnou velikost,podle množství jater dávám koření. Každý, co mu chutná a co mu je vlastní,já dávám bobkový list,celý pepř, ochutnat, mají být slanější, protože olej kterým se zalijí změní slanost. Nedávám žádné ostré koření, protože to potlačí chuť jatýrek a potom nevíte co jíte.Ještě teplá nandat do skleniček a zalít kvalitním olejem, čisté a odmaštěné víčko a skleničku zavíčkuji. Dát do chladna a přez víčka mokrý hadr, dokud nezchladnou opakovat hadr. Dále NEZAVAŘOVAT,používá(m) tento recept,15 let a nikdy se nám játra nezkazily, ani za pět let!

-Jdu do sklepa a vyfotím realitu ...

U nás se to moc nejí, ale když je nějaký myslivecký setkání, nebo pro známé...

gruvearbeider- No konečne nejaká realita. To je iná.

tak a teď jsem dostal vážně HLAD :-D

  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.