Přejít k obsahu
  • Co s sebou do Norska
  • Celní předpisy Norsko
  • Vývozní kvóty
  • Důležité informace
  • Pojištění
  • Příliv a odliv
  • Aktuální počasí
  • Recepty
  • GDPR
  • VOP
Hasvik, NO
temperature icon 13°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon 18°C
oblačno
Oslo, NO
temperature icon 16°C
jasno
Bergen, NO
temperature icon 15°C
mlha
Malé, MV
temperature icon 31°C
oblačno
Přihlášení / registrace
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
E-shop
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt

Tresčí játra, recepty

« Předchozí 1 2 3 4 5 6 Další »
postak
21.04.2010 ID: 524057

Vážení kolegové,

máte-li někdo nějaký recept na zpracování tresčích jater, prosím, podělte se s námi ostatními.

0
Odpovědět
Vojtko
27.03.2013 ID: 1057559

Môj recept na domáce klobásky je jednoduchý. Kvalitné gazdovské mäsko bez penicilínov, sóje, múky, glutamanov, E-čiek, farbív a iných obvyklých priemyselných "maškŕt". Do pomletého mäska pridať, soľ, korenie, papriku, cesnak, rascu,(všetko priměřeně) vééééľa lásky a je to. Ešte je žiaduce dať dobré vínko, prípadne slivovicu, nie však do mäska, ale na stôl, aby majster a jeho pomocníci mali dobrú náladu :-D:-D:-D. (musím končiť, lebo Pavlovov reflex ma už prinútil slintať)

Prajem dobrú chuť

0

Odpovědět

ZM
27.03.2013 ID: 1057563

Všemu jsem rozumněl,akorát na rascu jsem se musel podívat jinam.Drcená nebo vcelku?

Ak chcete recept na najlepšie domáce klobásy, tak ho tu máte: Na 10 kg bravčového mäsa 7 kg chudý bôčik, 3 kg pliecko. Postup: Mäso pokrájame na menšie kúsky, do 1 l vody dáme tieto prísady: 200 g soli, 150 g sladkej papriky, 50 g pálivej papriky, 100 g roztlačeného cesnaku, 25 g celej rasce, 25 g mletej rasce, 30 g čierneho mletého korenia. Môžeme dať i 50 g práškového cukru. Všetko spolu pomiešame a necháme ležať do druhého dňa pri občasnom premiešaní. Na druhý deň všetko spolu pomelieme a naplníme do čriev. Klobásy necháme v špajze na polici, aby vyschli a na druhý deň ich dáme do udiarne. Údia sa 3 dni po 8 hodín. Recept je od Lučenca. Dobrú chuť! www.toprecepty.sk

Dobrý recept na tresčí játra je v knížce Rybaříme v norských fjordech.Měnil jsem ho přidáním olivového oleje,feferonek,cibule ap.U Aure byly ryby čisté,bez parazitů,stálo to za to.Dlouho jsem tam nebyl,takže nevím,jde-li to ještě.Používal jsem i játra z mníků,není v tom rozdíl.

1

Odpovědět

Vojtko
27.03.2013 ID: 1057590

ZM:

Takže rasca = kmín. Tebou uvedený recept na klobásky sa veľmi podobá môjmu, čiže takúto klobásku by som si rád dal. Ja v mojom recepte pridávam trošku viac pálivej papriky, lebo to mám rád trochu viac "čípoš" a nedávam zbytočne veľa sladkej papriky, lebo potom sú klobásky síce pekne červené, ale "prepaprikované" (trochu to kazí chuť). Pre prácu s paprikou treba do toho vložiť tú spomínanú lásku :-D

Keď budem mať pekné, čisté játra (pečeň), vyskúšam Tvoj vylepšený recept. Vďaka!

0

Odpovědět

ZM
27.03.2013 ID: 1057593

Klobásy jsem nikdy nedělal,to jsem našel v nějaké slovensko-české diskuzi o jídle. Udím akorát ryby.

K tresčím játrům - nedával jsem tam obligátní bobkový list,nové koření,přehluší vše ostatní a nefandím jim.Měli jsme jednoho rybářského vedoucího na zájezdech,uzurpoval si právo vařit a tyto dvě koření cpal do všeho,tak mně to zprotivil.

0

Odpovědět

Ladik
27.03.2013 ID: 1057603

2 vojtko

souhlasim,taky delam domace klobasky,stou paprikou je to tak ze nesmi byt kupovana nekde v makru kde do ni semelou antuku i s tenistov, ja beru sladkou domaci od madar(mam kamose co ji dela tak verim ze mne neklame) a to je jina,barva chut a opravdu staci tak akorat a neni to prepaprikovano ale farba super no jak rikas vse primerene:))))

0

Odpovědět

dukey
27.03.2013 ID: 1057608

Kurňa, já dávám 200g soli na 10kg masa, teda dvakrát víc než ZM, ale přijde mi to slané tak akorát :-|

0

Odpovědět

janek.su
28.03.2013 ID: 1057659

to vojtko : čtu recept na klobásy, vyjadřuješ se k němu s tím, že ten Tvůj je podobný, také je udíš ale ty 3 dny po osmi hodinách ? Zajímalo by mě, jestli ano, jakou udržuješ teplotu v udírně. Díky

0

Odpovědět

otapa
28.03.2013 ID: 1057666

Já si myslím,že 200g na 10 kg masa je úplně v pořádku.A jestli správně chápu příspěvek ZM - tak myslel že z 10 kg vepřového masa dává 7 kg bůčku a 3 kg plecka.Nebo......??

0

Odpovědět

lacoh
28.03.2013 ID: 1057669

[citace]otapa napsal: Já si myslím,že 200g na 10 kg masa je úplně v pořádku.A jestli správně chápu příspěvek ZM - tak myslel že z 10 kg vepřového masa dává 7 kg bůčku a 3 kg plecka.Nebo......??[/citace]

Aj ja som to tak pochopil.

[citace]ZM napsal:

Ak chcete recept na najlepšie domáce klobásy, tak ho tu máte: Na 10 kg bravčového mäsa 7 kg chudý bôčik, 3 kg pliecko. [/citace]

:-D

0

Odpovědět

Vojtko
28.03.2013 ID: 1057674

[citace]janek.su napsal:

to vojtko : čtu recept na klobásy, vyjadřuješ se k němu s tím, že ten Tvůj je podobný, také je udíš ale ty 3 dny po osmi hodinách ? Zajímalo by mě, jestli ano, jakou udržuješ teplotu v udírně. Díky[/citace]

Ja údim klobásky studeným dymom z tlejúceho bukového dreva a bukových pilín. (najlepšie je čisté drevo a piliny bez kôry, ale veľmi malé množstvo nevadí) Moja udiareň má výšku cca 2,3metra, klobásky a mäso sú zavesené asi 10-15 cm pod strieškou. Udiareň je zhotovená zo smrekových dosiek, ktoré sa časom vysušia a tak medzi nimi vzniknú medzery, ktorými dym prirodzene uniká, takže aj teplota v udiarni je nízka,(odhadujem okolo 10-30st.C) a hustota dymu je nížšia, vhodná pre ľahké postupné voňavé údenie.

Údenie 3x8 hod. je aj môj čas. V plechovej skrini sa dá vraj zadymiť a zasmradiť aj za 3-4 hod., ale ja klobásky údim.

Technologiu údenia som odpozoroval a prebral od svojích predkov a ku kvalitným voňavým klobáskam mám aj v 60-ke dobrý vzťah.:-Dnullzadymiť:-P

0

Odpovědět

mima
28.03.2013 ID: 1057675

Pridám aj ja svoj:

mäso 1/3 diviny 10 kg

soľ 20-22 Dkg

sladká paprika 2 dcl

štipľavá paprika 0,5-1 dcl

čierne korenie 0,5-1 dcl

rasca 0,5 dcl mletej alebo 1 dcl celej (najlepšie pomiešať)

cesnak 10-15 Dkg

Pri množstve 0,5 dcl korenia a 0,5 dcl štipľavej papriky sú klobásy málo pikantné

Pri množstve 1 dcl korenia a 1 dcl štipľavej papriky sú klobásy ostré

Najdôležitejšie veci pri robení klobás správne uviedol Vojtko, presne tak to robím aj ja.Divina z vysokej alebo dančej,bravčové z mangalice.

Skúste a dobrú chuť.

0

Odpovědět

JAKABO
28.03.2013 ID: 1057676

Ale dobrá chuť je vtedy,keď človek jedlo aj vidí.Nejaká fotečka by nebyla? Alebo sa to nestihne vyfoťiť a je to preč?

0

Odpovědět

Pafka
28.03.2013 ID: 1057677

Chlapi, nikde v těch vašich receptech nevidím, kde do těch klobásů dáváte ty tresčí játra :-D :-D :-D :-D :-D

A nebo jsou přílohou? :-D :-D

0

Odpovědět

zdeněk křešnička
28.03.2013 ID: 1057678

to: mima, vyzkoušeno, jen místo daněly dávám ze srny, papriku kupuji od vás, prý Hungaria, masíčko pěkně uležené...

- před 14 dny

0

Odpovědět

zdeněk křešnička
28.03.2013 ID: 1057679

0

Odpovědět

« Předchozí 1 2 3 4 5 6 Další »
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Přihlásit

Jsme tu pro Vás! Stačí vyplnit formulář nebo nám zavolat.

+420 776 845 524

Souhlasím se zpracováním osobních údajů dle GDPR.

Souhlasím se zasíláním marketingových a reklamních sdělení.

Rybářské sny se plní daleko na severu...

Menu

• Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt

Lokality

• Nordkapp
  • Steinsvik
  • Lofoty Nappstraumen
  • Vingsand
  • Dyrsfjord
  • Bakkan Wahl
  • Soroya
  • Havoya
  • Tanzanie
  • Madagaskar
  • Maledivy
  • Chorvatsko
  • Honduras – Roatan

Partneři

Kontaktní informace

• SIMCO CZ, s.r.o
  • IČ: 284 90 665
  • DIČ: CZ284 90 665
  • Dolní Lhota 11, 67801 Blansko
  • rybolovnorsko@gmail.com
  • +420 776 845 524
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné obchodní podmínky

© 2025 Rybolov Norsko | Všechna práva vyhrazena.