Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Tresčí játra, recepty

  • Toto téma obsahuje celkem 78 odpovědí. Do diskuze (41 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel dosky a poslední změna proběhla před 9 roky a 1 měsícem.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 16. až 30. (celkem z 79)
  • Autor
    Příspěvky
  • #13253
    petras
    Účastník
    (272 odpovědí)

    treska50 napsal: to Petras: za boha nemohu přijít na kterou variantu odkazuješ jako lepší.Můžeš mě naťuknout?…….

    To jsem psal už dřív,varianta zmrazit a dělat doma – byla z toho mastná kaše,pak jsem zavařoval v Norsku předem uvařené,vyvařilo se plno oleje,játra sice nebyla špatná,byla pak doma rozdělaná trošku sušší a tužší.Daleko pohodlnější a rychlejší je očištěná syrová játra s kořením a solí zavařit přímo /měla by být víčka s červenou gumičkou-jsou odolná proti tuku/.Zůstává tam veškerá chuť,olej se nemusí přidávat,mají ho dost.Pokud se mohou porovnat oba způsoby,určitě každý dá přednost tomuto.Zavařovat by se mělo 2x,vždy jsem chtěl druhé provést doma,ale za chvíli nebylo co.V ledničce vydržely do vánoc,ale musí víčko dobře držet.

    #57279
    dukey
    Účastník
    (116 odpovědí)

    Nezavařoval jste někdo játra v mikrovlnce? Loni si je tak u nás na chatě dělal kolega od vedle, ale nemám na něj kontakt. Tuším, že to bylo 7min na skleničku, ale nejsem si jistý.

    #57300
    kloboukatej
    Účastník
    (202 odpovědí)

    dukey napsal:

    Nezavařoval jste někdo játra v mikrovlnce? Loni si je tak u nás na chatě dělal kolega od vedle, ale nemám na něj kontakt. Tuším, že to bylo 7min na skleničku, ale nejsem si jistý.

    Plech do mikrovlnky nepatří, takže skleničky s játry by musely být bez víček. A v tom případě to bude pěkný smrad. Taky určení nějaké teploty v mikrovlnce by bylo problematické.

    Vloni jsme je poprvé v Norsku zavařovaly jak výše uvedeno. Odblaněná na kousky nakrájená játra do skleniček + pepř, bobkový list, nové koření. Skleničky dát do hrnce a 1 hodinu vařit při stálém mírném varu. Druhý den děláme nové a ty včerejší k nim přidáme (ty se vaří podruhé). Není to žádná velká práce.A žádný smrad, v kuchyni nikdo nepozná, že se vaří tresčí játra.

    Jsou výborná. Ještě dnes jich pár máme. Podle zásad sterilizace je ten druhý var nutný.

    #57303
    dukey
    Účastník
    (116 odpovědí)

    Normální šroubovací víčka a za chvíli bylo zavařeno, jenom to asi musí být přesně a fakt si to nepamatuju. V mikrovlnce se běžně zavařuje a na netu se dá lehce najít co a jak dlouho, jen ty játra tam samozřejmě nejsou 😉

    Taky jsem čuměl že ty víčka nevadily.

    #57385
    jirka66
    Účastník
    (353 odpovědí)

    Játra dělám každý rok dle zjednodušeného receptu popsaného již v minulosti – zavařuji bez předvaření, bez oleje, pouze osolené s kořením v malých skleničkách. Osvědčily se mi ty malé od výživy. Je to sice lahůdka, ale kýbl se toho sníst nedá, tak se to aspoň po otevření nestihne zkazit. Před vložením do skleniček je dobré nakrájená syrová játra spařit cca 2 min.v horké vodě. Zmenší svůj objem a ve skleničkách se již při hodinovém vaření zbytečně nezredukují.;-)

    #57390
    Franta
    Účastník
    (362 odpovědí)

    Asi do to letos půjdu a pár skleniček si v Norsku zavařím. Akorát si chci nechat poradit, jestli existuje nějaký chuťový rozdíl mezi játry jednotlivách druhů ryb a jestli někdo dává přednost určitému druhu ryb a případně proč.

    #57392
    jirka66
    Účastník
    (353 odpovědí)

    Chuťově to asi všechno bude chutnat jako tresčí játra, ale na vzhled a zpracování mám největší radost z mníka lengha. Pokud nejsou napadená, jsou krásně čistě bílá a mají třeba 750g, tak se s tím dobře pracuje 🙂

    #57394
    husky19
    Účastník
    (1722 odpovědí)

    Také mám nejraději játra z mníka.

    #57411
    Jiran
    Účastník
    (1990 odpovědí)

    Játra v mikrovlnce:-(

    Když začínaly mikrovlnky, tak jsem do ní jednou strčil kousek”vepřových” jater a výsledek?

    Za pár vteřin byly jak “luft” čokoláda :-D:-D:-D

    U treščích jater, musí být výsledek stejný.

    #57414
    Hlaváček Milan
    Účastník
    (271 odpovědí)

    Jiřane takový luft jatýrka ty by pobraly tulamorky co;-);-);-);-);-):-S

    #57419
    dukey
    Účastník
    (116 odpovědí)

    Kamoš jednu skleničku za zapůjčení mikrovlnky dostal a byly naprosto normální. Předpokládám, že byly uvařené předem a tady se opravdu jen zavařily. Nemám mikrovlnky nijak v oblibě i polívka v ní ohřátá mi přijde jiná a skoro ji nepoužívám, ale tohle mi přišlo jako velká pohoda.

    #57446
    meky
    Účastník
    (293 odpovědí)

    Od rybolovu v Norsku tresčí játra nejím. Až na vyjímky napadená parazity, což je pro mě tak celká psychologická překážka že Ne.

    #57468
    Vojtko
    Účastník
    (325 odpovědí)

    meky napsal:

    Od rybolovu v Norsku tresčí játra nejím. Až na vyjímky napadená parazity, což je pro mě tak celká psychologická překážka že Ne.

    Absolutný súhlas.:-( Mne bielkoviny tohoto typu vôbec nechýbajú. 😀

    Miesto treščej pečeni si dám ku chlebíku napr. domáce klobáse:-D:-D:-D To je žrádelko!!! Mňam.

    #57493
    petras
    Účastník
    (272 odpovědí)

    vojtko napsal:

    meky napsal:

    Od rybolovu v Norsku tresčí játra nejím. Až na vyjímky napadená parazity, což je pro mě tak celká psychologická překážka že Ne.

    Absolutný súhlas. Mne bielkoviny tohoto typu vôbec nechýbajú.

    Miesto treščej pečeni si dám ku chlebíku napr. domáce klobáse To je žrádelko!!! Mňam.

    Pošli recept,játra umím,klobásy taky ale vždy se člověk něco může přiučit. :-):-)

    #57496
    fridass
    Účastník
    (111 odpovědí)

    Jo, ty klobiše bych taky zkusil.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 16. až 30. (celkem z 79)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Tresčí játra, recepty

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...