Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Trajektem z Dánska do Osla
- Toto téma obsahuje celkem 20 odpovědí. Do diskuze (10 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Martin Rollo a poslední změna proběhla před 15 roky a 1 měsícem.
-
AutorPříspěvky
-
#3233 21.9.2009 v 21:33
Kdo máte zku?enosti s cestou z Dánského Frederikshavenu do Osla s trajektem od Stena Line? Hodně lidí mě od něj odrazuje a ?e lep?í je jet z Německa do ?védska. Jestli pro častěj?í kontroly celníků v Oslu, cenu trajektu nebo nezá?ivnou cestu přes Dánsko??? Jaký je vá? důvod, proč jet raději Německo-?védsko?
#5926 21.9.2009 v 22:43Já mám jen ty nejlep?í zku?enosti, dříve jsem jezdil přes Sasnitz – Treleborg a kdy? jsem dojel do Norska k Trondheimu tak jsem byl dva dny totálně mimo. Tam se jede sice přes den cca 10 hodin, ale má? svou kajutu se sprchou a klidně se vyspí? . Rozhodně doporučuji kajutu vnitřní – ne tu s okny na moře. Přes den je to docela ru?ivý element, aspoň pro mne. Zpět se jede přes noc cca 12 hodin a to je super, dá? si večeři, pivko umyje? se a jde? spát. V květnu kdy? jsme se vraceli , tak nás museli budit. Cena za zpáteční jízdenku do 300 eur komplet. Doporučuji.Aspoň já jsem potom fit a mů?u vyjet na ryby a i svě?í dorazím do Čech. Lubo?
#5927 21.9.2009 v 23:08Frederikshavn – Oslo je jednoznačně lep?í, a to i pokud jde o ?védský stoly ráno, v poledne i večer:- )) jedinou nevýhodu bych viděla v trase přes Německo, přes den – a to i v neděli – je vět?í riziko zácpy v Hamburku a kolem Hannoveru, rozhodně je lep?í volit A24 přes Berlín, ne? zůstat stát v pasti.
#5928 21.9.2009 v 23:20Taky to razím přes Berlín,je to trochu snad i rychlej?í. Co se týče kontrol v Oslu sice jsou, ale je?tě nás nijak důkladně nekontrolovaly, jen se ptaly kam a co jedeme do Norska dělat , a v?dy se spokojili s tím ?e jedeme na dovolenou na ryby a ?e máme alkohol dle limitu.Jen jednou nás nechali otevřít kufr, ale kdy? viděly tu hromadu věcí, tak nás nechaly.Asi nám ten limit nechtěly věřit.Sly?el jsem občas od kluků , ?e jim ukázaly na gará?,?e tam musely vyndávat věci do rentgenu, ale nám se nic podobného zatím nestalo. Člověk to taky nesmí přehánět , konec konců se snadno mů?e? setkat s kontrolou i na pozemních komunikacích a to i v Dánsku nebo Německu jako se to stalo nám, ale ty spí?e zajímají cigarety.
#5929 22.9.2009 v 14:37No jel jsem tam jednou Oslo-Frederikshavn je to u? asi 10let byla to takzvaná loď opilců.Musím říct ?e to byl zá?itek na celej ?ivot.oo)Neřídil jsem.oo)))
#5930 22.9.2009 v 15:35Ako dlho potom trvá cesta dajme tomu do Trondheimu? Cesta cez ?védsko mi príde rýchlej?ia. ROSTOCK – GEDSER, H-H.
#5933 22.9.2009 v 16:14Kdyby StenaLine jezdila směrem do Norska noční přejezdy, tak by to alespoň pro mě byla ideální varianta. Cesta přes Dánsko je sice nezá?ivná ale ?védsko na to není o moc líp. Mě vyhovuje, kdy? na prví zátah ujedu co nejvíc, orazím na trajektua pak u? mi zbývá krat?í úsek cesty(to Stipko – to Trondheimu cca 7hod).Jen?e Stena odjí?dí z Frederikshafenu ráno, do Osla dorazí? večer a co pak? Nástup na camp má? druhý den po obědě a ty kdy? pojede?, tak jsi někde v okolí Trondheimu nebo na Hitře okolo 3.hodiny ráno. To vidím jako vadu. Na druhou stranu Stena u? jde del?í čas cestou Lowcoast jízdenek, tak?e dělá? li booking s předstihem, dostane? se na dobrou cenu. Pro cestu zpět pou?ívám takřka bez vyjímky Trelleborg -Rostock. I kdy? jak pí?e Komboj sobotní trajekt – flamendrák z Osla stojí za to vyzkou?et, je to docela psina.
Tak?e závěr – babo raď, v?e má svoje pro i proti. Snad nejhor?í varianta je Rostock Gedser, to u? si človek neodpočine vůbec.
#5934 22.9.2009 v 16:48To má? pravdu ?e to psina je nebo aspoň byla,ale mu?í? řidiče zamknout do kajuty. o))Letos na Nordkapp jsem absolvoval Gdaňsk-Ninesham je super ?e vodáchne?,ale ta cesta přez Polsko to je utrpeníí no hnus.Končim s autem u? jen letět.Loni Koppangen s Norvegia air a luxus ve 14:00 nástup Praha-Oslo tam hoďka a Oslo -Tromso.Přistáli jsme kolem 19h.Prostě pecka.
#5938 22.9.2009 v 20:01Stačí, kdy? řidiči sebere? peníze a je to, zadarmo mu nic nenalejou!
Pokud jde o létání s Norwegian je to fakt super, já s nima lítám v sezóně Praha – Trondheim ka?dej měsíc, let trvá 2,20 hod. pak u? jen dvě hoďky autem a jsem u nás na campu. Kdybych to měl jezdit autem, tak se asi zblázním, nehledě na to, ?e letenky objednávám na začátku roku a ceny se pohybují od 400Nok, co? je v zásadě za hubičku. Zlatý éro!
#5940 22.9.2009 v 21:16to Stipko: chci jet s rodinou, kdy u? cesta bude součást dovolené:-) Tak?e na rychlosti mi nezále?í. Myslím, ?e dětem by se ten trajekt od Stena Line mohl líbit a po cestě na trajektu by byl čas na odpočinek.
#5941 22.9.2009 v 21:47je pravda ?e ti Norové pijí jak nezřízení, ale výhoda je ?e má? svou kajutu. Na těch krat?ích trajektech si ani neorazí?, nato? se vyspí?.
Já jel ten Sasnitz – Treleborg a tam zas bylo spousty opilých mladých Poláků, asi se vracely z práce ve Skandinávií. Byla to taky hrůza,dělaly neskutečný hluk,hrály automaty a v?ude se válely lahve a plechovky od alkoholu. Nehledě na to , ?e kdy? ses u? někde na chvilku lehl, tak o tebe zakopávaly.Děs. Já u? jezdím jen Frederikshavn – Oslo.
Také bych uvítal kdyby Stena jezdila do Osla přes den – to by nemělo chybu.
#5945 22.9.2009 v 22:01To Salmon: Rodin s dětmi s námi jelo spousta, v restauraci nabízejí výhodnou rodinnou cenu – pro tři děti – koutek s jídlem jenom pro děti. Cesta zpátky na noc nemá chybu, jak pí?e Jindra, je trochu hor?í cesta tam, kdy se jede přes den a v kajutě mů?e? spát jen do čtyř, pak se musí kajuta opustit, proto?e je uklízejí na noční zpáteční jízdu:- (
#5949 22.9.2009 v 23:23Jezdili jsme s ditetem odjakziva. Jak se pise nahore – pro deti (a i pro nas) je to na lodi odpocinek. Svedske stoly – mnaaam 🙂 Bazen – parada … cesta pak utece cobydup.
Po prejezdu do Osla nocleh nekde za mestem a na druhy den pohodova jizda za vylety dal.
V poslednich letech jsme davali prednost zpatecni ceste Oslo-Kiel. Letos Kiel- Oslo-Kiel. Je to sice dlouhe, ale pohodlne. Clovek prijede domu po dovolene relativne fit. 🙂 Cena pro 4 osoby a auto ca 500 EUR
Dalsi alternativa by byla od Stena Line Kiel – Göteborg -Kiel – odjezd 19.00 prijezd 9.00 na druhy den. Takze oba smery taky pres noc. Cena pro 4 osoby a auto necelych 500 EUR.
#5950 23.9.2009 v 8:25To je svatá pravda eero je soper a nehledě na to ?e pro mě je problém s dovolenou a letadlem ?etřim cca 4 dny co? je super a kdy? si s tim pohraje? tak se daj letenky sehnat fakt za super peníze.A po leto?ní zku?enosti s Polskem u? fakt nikdy.Zdálo se mi o tom je?tě 10 dní.
#5951 23.9.2009 v 13:24To Komboj – popi? a rozepi? se nám tady o cestě do Norska přes Polsko.
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Trajektem z Dánska do Osla