Hasvik, NO
temperature icon 10°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon 12°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 14°C
jasno
Bergen, NO
temperature icon 16°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 28°C
oblačno

Trajekt Hirtshals-Bergen

Ahoj.

Nemáte někdo náhodou zkušenost s tímto trajektem ?

Odpovědět

Ahoj, jel jsem s ním již 3 x, co potřebuješ vědět?

Zajímalo by nás, kolik času zabere cesta až do Hirtshals, přibližná cena trajektu a tak. Asi ale budeš spokojený, když už jsi jel 3x.

Láká nás tohle spojení, protože pluje přes noc. Druhý den odpoledne by jsme měli být v Bergenu odpočatí a protože se chceme trochu podívat po okolí, zdá se nám to jako dobrá volba.

Trajekt pluje cca 20 hodin, zastavuje ještě ve Stavangeru (cca hodina). Nutná je kabina. Cenu si přesně nepamatuju (záleží na termínu a jak moc dopředu jej koupíš), nás to vyšlo na stejné peníze jako kdybychom jeli po silnici. Člověk přijede do Bergenu krásně odpočatý a ne servaný po dlouhé jízdě. Určitě to mohu doporučit, pokud tam ještě pojedu, určitě jej zase použiji.

O tomto trajektu jsem uz take nekolikrat premyslela, ale vzdy me odradila delka jizdy a hlavne ta cena. Predloni opet vyhrala rychlolod do Kristiansandu a pak krasna jizda podel pobrezi do Bergenu, po ceste treba s jednim noclehem.

Trajekt Hirtshals - Bergen v cervenci (nejvyssi sezone), auto a 4 osoby bez kajuty pouze se sedadly 370 EUR tam a zpet, kajuta nad klubem (hlucna) 124 EUR na jednu jizdu a standard vnitrni kajuta 161 EUR na jednu jizdu. Takze se cena muze rychle vysplhat na 800-900 EUR

Trajekt Hirtshals - Krsand v cervenci tam a zpet ca 200-300 EUR, doba prejezdu 2,5 nebo 3,5 hod, a pak ca 8 hodin jizdy autem. Po ceste je hodne k videni, nocleh nekde v chatce vyjde ca na 400 - 600 NOK, takze jeste spousta penez zbyde na jine radovanky.

Na obrazku domky Helleren

Nepamatuji si to přesně, ale trajekt v červnu tam a zpět s kajutou cca 400-450 euro.

Ceny se meni neustale, zde jen pro predstavu

priklad spojeni Hirtshals - Bergen 4 osoby a os. auto

2016

cesta tam a cena

10.6. economy 197 EUR flex 322 EUR

11.6. 161/213

12.6. 149/213

cesta zpet a cena econony/flex

18.6. 161/213

19.6. 125/173

20.6. 125/173

kajuty od 124 EUR

Urcite to ale musi byt krasne, videt pobrezi taky z vody..

Ta varianta Jany je taky zajímavá. Ale jedeme tentokrát až na Donu, takže i z Bergenu se autem ještě slušně svezeme. Na to pobřeží z lodě jsem taky moc zvědavej. Zpáteční cestu určitě zvolíme jinou, rychlejší. Jestli jsem to dal dobře do nabídky ceny, tak nám to vyšlo asi 2200,- Kč na osobu. Je v tom dodávka, kajuta a 4 lidi.

To eduso

pojedete po E16, pak ceste 55 a na E6?

To je krasna cesta! Pokud jste tudy jeste nejeli, tak si nechte trochu casu .. je toho hodne k videni .. tedy alespon v te prvni puli cesty. Kolik casu na to budete mit?

:-D

Ahoj Janko. Jo pojedeme přesně tudy a to už potřetí.Poprvé to bylo na Tvoje doporučení.:-) Zatím se nám nepodařilo projet z Aurlandu do Laerdalu po horské cestě. Letos jedeme 10.06. tak už se to snad povede.První noc plánujeme přespat někde za Aurlandem, druhou za Trondheimem a pak už to dáme až na Donnu.

Však to v Prušánkách určitě důkladně probereme.

Ahoj Dušan.

Ahojte ,

minulý týden jsem byl na výletu v Bergenu. Mimo poznávání okolí jsem si taky na 4 dny odskočil na ryby. Byl jsem tam s manželkou , tak jsem podřídil vše programu všeobecnému. Nějaký treking po okolí, krásy Bergenu a samozřejmě nějaký shoping :-(.

Ale abych dlouho nepsal , myslel jsme že to bude katastrofa s rybami, taky tomu vše nasvědčovalo. Zvolil jsem rybářskou základu KVALHEIM FRITIDSENTER AS , která svou polohou přímo sousedí s dobrými lovnými místy , mají dobré loďe, vybavení super (vířivka , Sauna), prostě vše co člověk nepotřebuje pokud jede na ryby, ale s ženou to je jiná . Vybavení je špičkové, kratá filetárna, mražáky atd . Ochotný človíček k ruce (Pavel z polska) takže jazykově méně zdatní mají výhodu. Cena je bohužel vyšší :-( .

Ryby první dva dny to bylo utrpení , nedalo se vyjet na moře a ve fjordu nic moc nebylo . Vláčet se taky nedalo, drift byl velký a tak jsem se jako všude přítomní němci uchýlil k chytání u sádek. No nebyla to žádna hitparáda, pár makrel a malí kehleři , mezitím sem tam něco většího , ale ty ryby od těch sádek prostě smrdí . Třetí den byl zase ráno vítr tak jsme jeli do Bergenu , krásné město stojí za to tam kouknout a pak večer jsem si vyjel na ryby s přílivem. Nechtěl jsem už se účastnit místních rybářských závodů u sádek, proto jsme si vzal přívlačák a malé 60g pilkry a vyzkoušel poláky. Jaké bylo mé překvapení když jsem během 2 h chytnul 15 poláků ve slušných velikostech na jižní Norsko a jaké bylo překvapení ve filetárně , kde němci stahovali celodenní úlovek asi 30 kehlerů cca 35 cm . Samozřejmě na pilkr s dvěmi papričkami poláka nechytíte, nebo je to náhoda .

Další den za mnou přijel kolega z Bergenu a  protože se na jeden den uklidnil vítr tak jsme vyjeli na moře. vybral jsem hranu kde sem si myslel že budou poláci stát a tím , že jsme vyjeli ještě za šera tak jsme byli na místě (cca 45 min lodí na volné moře) ještě stále brzo a děli se věci, co nához to polák , bylo mezi nimi i hodně malých které jsme pouštěli ale byla to jinak jízda. S úderem 10 , jako čarovným proutkem , ryby přestali brát zkoušeli jsme to ještě 1/2 hoďky a pak hurá zpět . Zpátky jsme projeli kolem rybářských závodů u rybí farmy . Byl jsem velice příjemně překvapen , že i tak na jihu si může člověk slušně zachytat . Zpět jsme pak vyjeli přes Goeteborg do Ytadu a pak do Svinoustí trajektem přes noc.

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.