Hasvik, NO
temperature icon 6°C
oblačno
Trondheim, NO
temperature icon 11°C
polojasno
Oslo, NO
temperature icon 16°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 14°C
slabé přeháňky
Malé, MV
temperature icon 31°C
polojasno

Torsvag

Byli jsme tam loni, honili jsme gumy jako ?ílení a halibut ani jeden. Asi ve ?patnou dobu na ?patným místě...

Odpovědět

halibuti jsou tam nyní hodně při chuti

Na Torsvagu v pátek

Ahojte ,

byl někdo aktuálně v této destinaci ?

Byl tam před 10 dny můj kámoš Petr. Nachytali hodně halibutů. Co tě zajímá?

Ahoj Michale,

tak všeobecně , jedu tam příští rok tak se chci zeptat co a jak. Vypadá to tam lákavě a je to blízko šelfu.

D

Napíšu Petrovi, ať sem hodí info

Torsvaq je velmi pěkná destinace na ostrově Vannoya.

Byl jsem tam již 5 krát, zde jsou základní informace.

Pěkné ubytování , velké lodě s vyšším bordem a kajutou, tedy velké vlny nejsou problém.

Pěkná filetárna s dopravníkem na odpad, který vyváží majitelé kempu.

Velká hladící místnost ( box) na zmražení ryb.

Jezdím tam vždy otvírat sezónu, tedy kolem 8. dubna kdy se láme počasí.

Ryby:

Halibut - podle mě excelentní lokalita na halibuta, lepší než Soroya. Na otevřeném moři jsou velké mělčiny.

Velké exempláře se chytají už v dubnu. Letos se povedl halibut 151, 153 , 134 a  190 cm, menší nepočítám.

Treska obecná - pěkné, ale na tresky je Soroya lepší

Letos byli tresky při našem pobytu jen daleko na moři, k pobřeží nepřipluly

Jsou tam i velké tresky tmavé, především v létě.

Kočky - velmi dobrá lokalita, ale letos málo, nebyli tresky , nebyli tolik kočky

Okouníci -  je tam jedno místo, kde jsou velcí i na jaře, je to cca 1,5 až 2 hodiny plavby na otevřeném moři

Hezký lov.

Petr

Ahoj Petře,

prosím mohl bys mi poslat třeba i do emailu (klosel@lena-hracky.cz)mapu se  zajímavými  místy pro lov ?

Dík

David

Ahoj,

přidám to sem na web, třeba se to někomu bude také hodit.

Když Pán Bůh dá, tak vyrážíme už za pár dní ( 4.dubna ).

Loni se mě tam podařil v tomto termínu dvakrát halibut přes 1,5 m.

Tresky hledáme vždy podle lodí a aktuální situace.

Už se těšíme.

Petr

Ahoj, díky, jedeš taky na Torsvag? tak držím palce a´t si to užijete , my až 25,05 to už by mohlo být teplo a hlavně celý den světlo.

David

Ahoj, ano.

Ve vašm termínu budou tresky  pravděpodobně na šelfu, co jsem kreslil úplně vlevo a vzadu.

Velcí halibuti by měli jít pěkné, ale více na volném oceánu.

Petr

Ahojte,

nastupujeme v pondělí 27,05 na Torsvag, budeme se s někým střídat ? Jak se tam komu dařilo? Je něco co chybí pro rybolov nebo v ubytování?

Díky
D

Ahojte, nastupujeme v pondělí 27,05 na Torsvag, budeme se s někým střídat ? Jak se tam komu dařilo? Je něco co chybí pro rybolov nebo v ubytování? Díky D

Přeji šťastnou cestu a dobrý lov! Já chytal na stejných místech jako Pecana a vyplouval jsem z Dyrsfjordu. Halibutů jsme nasekali opravdu hodně a to jsem měl na lodi jen svoje děti.

Nazdar pánové, chtěl bych se zeptat, jestli se dá na těch lodích chytat ve 4 nebo je to dělané jen pro 3 osoby. Dá se chytat také ze špice lodě?

děkuji Rosťa

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.