Nápověda Doporučujeme:
  • Toto téma obsahuje celkem 142 odpovědí. Do diskuze (36 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel respi a poslední změna proběhla před 10 roky a 5 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 121. až 135. (celkem z 143)
  • Autor
    Mara007
    Člen
    (7 odpovědí)

kevin
    Člen
    (7 odpovědí)

Ahoj kamarádi, chtěl bych se vás zkušených zeptat na pár věcí. Jedu 27.8. na Titran a nikdy v životě jsem na severu na rybách ještě nebyl 😐 Dočetl jsem se už tady spoustu užitečných věcí a rád bych ještě věděl např. jak je tam dlouhý den na konci srpna, jestli se ještě v tom období chytají makrely, jaký tam může být cca počasí popř. ještě nějaké dobré rady. Jedeme tam čtyři a jedeme vlastní dopravou, to bude legrace. Nechci vás moc zdržovat, protože bych měl otázek milion ale budu moc rád za každou radu. Dík

Salmon
    Účastník
    (603 odpovědí)

kevin napsal: rád bych ještě věděl např. jak je tam dlouhý den na konci srpna, jestli se ještě v tom období chytají makrely, jaký tam může být cca počasí popř. ještě nějaké dobré rady.

Nazdar! Já jedu o 2 dny později kousek od Titranu. Na to místo jedu už potřetí, ale podruhé v tomto termínu.

Počasí tam můžeš trefit opravdu všelijaké. Opalovačku, vítr, déšť a i pěknou kosu. Takže nepodcenit!

Den je tam o něco delší než u nás, ale rozhodně už se nechytá celou noc. Mám pocit, že se rozednívalo před pátou ranní a světlo bylo tak do desáté večer.

A makrely by tam rozhodně měly být.

Ať se daří;-)

mara45
    Účastník
    (2722 odpovědí)

Ahoj,potvrzuji co píše Salmon.Já jezdím do té oblasti již šest let a vždy v druhé půli srpna.Chytáme tak max do devíti večer.Nejvíc chytáme na přívlač polaky kolem ostrovů s chaluhama a pak na maso ze dna mníky,lumby a štikozubce.Byl jsem přítomen tomu,když paní z našeho kempu vytáhla sledového žraloka.Fotka je určitě v rekordech.Pochytání je tam v tu dobu super.Počasí jak kdy.Někdy nám foukalo,jindy pršelo a někdy je opalovačka.To se nedá naplánovat.Jo a makrely tam jsou,chytáme je na přívlač a někdy to jsou pěkný kusy nad 50 cm.

Mára

kevin
    Člen
    (7 odpovědí)

Děkuji za velmi užitečné rady. A jak je to s potravinama. Píšou všude že je tam velmi draho. Je tam vůbec možné si něco koupit nebo i třeba pečivo se musí brát z domova? A jakou gramáž pilkerů?

mara45
    Účastník
    (2722 odpovědí)

Jídlo si vozíme s sebou.Pečivo se tam dá koupit,cena cca třikrát dražší než u nás.Kupujeme si ho také ale vezeme si pár chlebů s sebou.Jinak si vozíme zmražené hotovky nebo maso.Na loď pak salám,sýr nebo co máš rád.Děláme si ryby,čerstvé jsou nejlepší.

Pilkry na házení 40-80 g a na pilkrování máme od 300g po 750g.Použití podle tahu vody a hloubky.

Mára

Vlkous
    Účastník
    (484 odpovědí)

kevin napsal:

Ahoj kamarádi, chtěl bych se vás zkušených zeptat na pár věcí. Jedu 27.8. na Titran a nikdy v životě jsem na severu na rybách ještě nebyl Dočetl jsem se už tady spoustu užitečných věcí a rád bych ještě věděl např. jak je tam dlouhý den na konci srpna, jestli se ještě v tom období chytají makrely, jaký tam může být cca počasí popř. ještě nějaké dobré rady. Jedeme tam čtyři a jedeme vlastní dopravou, to bude legrace. Nechci vás moc zdržovat, protože bych měl otázek milion ale budu moc rád za každou radu. Dík

Ahoj – mrkni sem na počasí – Počasí Titran

můžeš si to i přeložit do češtiny – pokud Ti to nepůjde znova si to vygoogluj a tam by to mělo jít rovnou do češtiny pokud klikneš na správné místo. Jinak si v tom odkazu můžeš dát i 24 hodinovou předpověď počasí, která je celkem nejpřesnější a nebo i na 9 dnů ale to neber noc vážně.

Jinak potraviny vez svoje z domova a vez jich jen polovinu, než si myslíš, že sníte. Pouze chleba vozím jen polovinu co budu potřebovat. Dá se tam koupit za 12-20NOK. Ten náš si většinou šetřím na topínky i když ten Norský neni vůbec špatný. tatarák z čerstvého polaka nebo tresky tmavé s topínkou je ňamka.

Taky si dej bacha na to – aby sis v Norsku náhodou nekoupil chleba medový – k rybám je nic moc.

Ostatní pečivo si vozím z domova. Kupuju si rozpíkací bagety. Hodím to do trouby i s igelitovým obalem na 10 min. – no neni nad čerstvé.

Tohle se dá taky koupit v Norsku – cenu nevím, ale hrůza to neni, to se neboj.

Pokud nebudeš moci vydržet bez vepřového, tak se dá v Norsku koupit nakrájená na řízky, zmražená kotleta. Cena letos byla na 1 kg o pohých 10 Kč = korun českých vyšší jak u nás.

Neboj se toho a jezte ryby – čerstvé jsou nejlepší a zmražené 100x lepší jak u nás z obchodu – jen se někdy podívej na obsah vody u mořských ryb co kupuješ u nás. To jídlo z domova ber jako zpestření jídelníčku a tak si toho opravdu moc neber. Nezapomeň si vzít cibuli, česnek, koření, olej, sůl atd.

Přeju pěkný pobyt a šťastný návrat.

Mara007
    Člen
    (7 odpovědí)

Zdravím všechny,

s cenami potravin v Norsku je to svatá pravda. A alkohol je až 10xdražší než u nás. Jenom pozor při dovozu vlastních potravin na celní kontroly…dovoz spousty je zakázán. I když je pravda, že pasou hlavně po alkoholu (u toho jsou dost přísné limity). Takhle letos v dubnu vybrali několik autobusů a pokuty šly do stovek tisíc…

Nám se to povedlo vychytat naprosto skvěle, k pobytu jsme měli možnost polopenze. Za 1.700,-Kč na celý pobyt, no neberte to – kuchyně jak česká, tak skandinávská, obří porce….:-) Člověk nemusí pořád přemýšlet co bude vařit, nebo do sebe cpát humusácké konzervy.

respi
    Člen
    (1804 odpovědí)

Co napsal Vlkouš a Márové je pravda! Nemá cenu sebou brát tolik jídla spíš méně.Budeš mít těžký auto a potom to povezeš zpět!Zato pitíčko to si vem! Bereme pivo v plechu,na trajektu pak přikupujeme,nebo v přístavu aby byl lístek!jsi tak trochu krytej před celníky. Mi jsme vezli skoro polovinu jídla zpátky!Když můžeš jíst ryby tak je to ok. Zdarec…

Salmon
    Účastník
    (603 odpovědí)

respi napsal: Zato pitíčko to si vem! Bereme pivo v plechu,na trajektu pak přikupujeme,nebo v přístavu aby byl lístek!jsi tak trochu krytej před celníky.

Záleží ale odkud to pivo je. Pokud ho koupíš na švédském trajektu, tak je to myslím pořád počítáno do limitu 🙁

kevin
    Člen
    (7 odpovědí)

Ahoj, nevíte někdo jak se dá vyřešit abych měl sebou dostatek té české pochoutky s pěnou? Pět litrů na týden mi připadá trochu málo 😀 a to nemluvím o něčem na zahřátí. Jo a poradil by jste mi někdo jak s těma boxama na ryby, prý je lepší si je koupit až tam, nevím. Dík,

respi
    Člen
    (1804 odpovědí)

Já jezdím Německo,Dánsko(Fredrikhaven)trajekt,Oslo na trajektu přikupujem dva kartony kvůli účtence,vezem kolem 60ti litříkůůů!8kartonů kuřiva,vždy v pohodě,i celníci(žádná kontrola)ale vždy záleží na tobě kolik si toho vemeš.(slivku vezeme v zelených petkách!) Vše v bednách vespod nahoře na tom jídlo,chleba tousťák atd.aby to bylo skrytý…čus

007krivanek
    Účastník
    (917 odpovědí)

Bedny na ryby koupíš v Makru u ryb za 190,- .

respi
    Člen
    (1804 odpovědí)

Nojo bedny! nacvakni si http://WWW.WESPA.CZ 😛 Je to Wespa Zdeněk Zeman. já používám termobox typ Z s podélným zámkem objem 50,3litrů! Jsou perfektní, zamražení vydrží i 4dny a hlavně:vejde se tam 15 l.pivka..!

jindra
    Člen
    (66 odpovědí)

To respi – nechci ti kazit radost ale je jedno, kde pivo koupíš, jestli na trajektu nebo v Čechách. Limit je jasnej a jestli si někdo myslí, že když pivo koupí na trajektu ve free shopu, že je z obliga,, tak se moc plete. Chápu, že to roky vychází ale až vás vyberou, bude to smutnej příběh, to mi věř. Kluci, kteří u nás byli loni jako poslední parta, by ti mohli vyprávět, co to stálo. Dražší pivo v životě nepili.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 121. až 135. (celkem z 143)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...