Hasvik, NO
temperature icon -4°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon -1°C
polojasno
Oslo, NO
temperature icon -7°C
polojasno
Bergen, NO
temperature icon -2°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 31°C
polojasno

SVELLINGEN 2021

Ahoj.

Právě balíme poslední drobnosti a 3.7.2021 odjíždíme!!!

Jedu na tuhle lokalitu prvně, tak budu rád za dobře míněné rady ohledně zajímavých míst v okolí.

My si rádi vyzkoušíme více více druhu ryb a mlátit pilkrem 1km od mola opravdu není náš styl.

Odpovědět

Dnes hodně fouká, tak na ryby až zítra.

26.8.2021 - Tak podle předpovědi se počasí umoudřilo a od rána bylo pěkně. Všechny lodě vyrazily na vodu.Podle zpráv od ostatních se všem dařilo, většinou se přivezli pěkní štikozubci. Mě osobně to vzal pro mě nečekaně i mníček 136 cm, zatím moje nejdelší ryba :-) a protože jsem si průběžně hrál s podvodní kamerou, podařilo se mi natočit video od nahození do vody, přes záběr mníčka na hloubce 85 m až po jeho vytažení do lodě - celé zdolávání. Pro představu jsem sem dal aspoň foto těsně před záběrem a samotný záběr. Vzhledem k tomu, že příprava montáže s kamerou, dvěma chobotničkami s masem z makrely a dole pak pilkrem 750 gr byla docela komplikovaná, nečekal jsem, že se mi podaří vůbec něco natočit (byly to moje první pokusy), natož svoji životní rybu !!!

Dnes balíme, čistíme, uklízíme. Někdo ještě dopoledne na chvíli vyjel, ale mlha je vrátila. Zítra ráno odjíždíme, tak na rozloučenou přidávám pár obrázků kempu a lodí. Letošní rybolov byl opět fajn, zejména jsme si zachytali štikáče! Za rok snad zase ve Svellingenu!

super, díky za informace, šťastnou a bezpečnou cestu domů...

SVELLINGEN DEN poslední

Dnes cestujeme domů a když vše dobře dopadne, zítra před půlnocí jsme v Praze. Bylo to fajn a rychle to uteklo, zato cesta z Norska se vleče. Oni se asi rozhodli, že celou naši trasu překopou ….

Odkaz na You Tube, doufám že bude fungovat …

https://youtu.be/idBzy3Mwg7Q

Dnes cestujeme domů a když vše dobře dopadne, zítra před půlnocí jsme v Praze. Bylo to fajn a rychle to uteklo. Cesta zpět se vleče. Norové se rozhodli, že celou naši trasu asi  překopou .... :-)

Nějak mám problém se zveřejněním příspěvku s odkazem na YT (vypadává internet za jízdy busem), tak doufám, že tu nakonec nebude 2x. Pokud ano, předem se omlouvám a dodatečně opravím.

Jarda

Odkaz na You Tube

https://youtu.be/idBzy3Mwg7Q

SVELLINGEN 2021

Jak se ta cesta vleče a není co dělat, tak si hraji s mobilem a slepil jsem aspoň pár obrázků Svellingenu ze vzduchu. Pokud se chcete podívat, klikněte na odkaz na You Tube.

Jara

https://youtu.be/2-D7nXlL1lo

Z LODNÍHO DENÍKU - SVELLINGEN DEN 5.
Podvodní video ryb i se zvukem!

Celou noc silně pršelo, foukal silný vítr.

Dnes má přestávat pršet a má se uklidňovat vítr. Takže to vypadá, že na ryby vyrazíme až zítra.

Co dělat? Tak zkouším vyhodnotit první záběry s podvodní kamerou Spydro. Dokonce jsem objevil i pár záběrů s rybami, ale také vidím nedostatky v mé fotopodvodní montáži - vlaje mi tam silon, který ruší, návazec by měl být delší, aby byla lépe vidět nástraha a samozřejmě vybrat nástrahu na kterou bude záběr !!! No, pokusím se to zlepšit.

https://www.youtube.com/watch?v=RHI-5csp4KE

<p style=”margin: 0px; font-stretch: normal; font-size: 13px; line-height: normal; font-family: ‘Helvetica Neue’;”>Z LODNÍHO DENÍKU – SVELLINGEN DEN 5. </p> <p style=”margin: 0px; font-stretch: normal; font-size: 13px; line-height: normal; font-family: ‘Helvetica Neue’;”>Podvodní video ryb</p> <p style=”margin: 0px; font-stretch: normal; font-size: 13px; line-height: normal; font-family: ‘Helvetica Neue’;”>1f41f.png</p> <p style=”margin: 0px; font-stretch: normal; font-size: 13px; line-height: normal; font-family: ‘Helvetica Neue’;”> i se zvukem!</p> <p style=”margin: 0px; font-stretch: normal; font-size: 13px; line-height: normal; font-family: ‘Helvetica Neue’;”>1f609.png</p> <p style=”margin: 0px; font-stretch: normal; font-size: 13px; line-height: normal; font-family: ‘Helvetica Neue’;”>Celou noc silně pršelo, foukal silný vítr</p> <p style=”margin: 0px; font-stretch: normal; font-size: 13px; line-height: normal; font-family: ‘Helvetica Neue’;”>26a1.png</p> <p style=”margin: 0px; font-stretch: normal; font-size: 13px; line-height: normal; font-family: ‘Helvetica Neue’;”>1f327.png</p> <p style=”margin: 0px; font-stretch: normal; font-size: 13px; line-height: normal; font-family: ‘Helvetica Neue’;”>Dnes má přestávat pršet a má se uklidňovat vítr. Takže to vypadá, že na ryby vyrazíme až zítra</p> <p style=”margin: 0px; font-stretch: normal; font-size: 13px; line-height: normal; font-family: ‘Helvetica Neue’;”>1f622.png</p> <p style=”margin: 0px; font-stretch: normal; font-size: 13px; line-height: normal; font-family: ‘Helvetica Neue’;”>Co dělat? Tak zkouším vyhodnotit první záběry s podvodní kamerou Spydro. Dokonce jsem objevil i pár záběrů s rybami, ale také vidím nedostatky v mé fotopodvodní montáži – vlaje mi tam silon, který ruší, návazec by měl být delší, aby byla lépe vidět nástraha a samozřejmě vybrat nástrahu na kterou bude záběr !!! No, pokusím se to zlepšit</p> <p style=”margin: 0px; font-stretch: normal; font-size: 13px; line-height: normal; font-family: ‘Helvetica Neue’;”>1f609.png</p> https://youtu.be/RHI-5csp4KE

Rozmáhá se nám tady takový nešvar... Chci všechny poprosit, aby příspěvky psaly přímo zde na stránkách v patřičné dialogovém okně a ne v textovém editoru jako např. Word. Odpovědi se pak budou zobrazovat normálně a nebudou padat do spamu, a já je nebudu muset upravovat, aby byly normálně čitelné.

Předem děkuji.

to duke:

já to čtu normálně, firefox poslední verze:

to JuraS.

Normálně to čteme proto, že to duke asi upravoval, jak se o tom zmiňuje.

Ahoj,jedete ještě někdo letos na Svellingen?

V noci jsme se vrátili jako poslední letošní turnus s cestovkou. Počasí nic moc, ale ryby se za těch pár dnů, co šlo vyjet, nachytalo dost. Po víkendu sem dám nějaké info a foto.

Tak konečně slíbené ohlédnutí za letošní výpravou na Svellingen. Odjezd 28.8, návrat 9.9. Část naší šestičlenné party jela na zkoušku autem, většina busem. Cesta busem jako obvykle peklíčko, naše útrapy částešně zmírnilo dvojsedadlo pro každého. Řidičům chvála, jsou to profíci, které známe dlouho a mají důvěru.

Z necelých devíti ,,chytacích" dnů nás počasí pustilo na vodu zhruba z poloviny. Ale žádná depka, oproti 2019, kdy jsme vyjeli jen 3x, to byl posun k lepšímu :-) Vzhledem k hojnosti štikozubců nám k naplnění limitu stačily jen dva dny, po zbytek jsme se už jen bavili hledáním makrel a výjezdy na  rybářsky zajímavé lokality. Byli jsme z minula zvyklí, že  makrely v této době ve středním Norsku se vyskytovaly prakticky všude a daly se lovit i z mola, ale letos to bylo o hledání a náhodných kontaktech s maličkými hejny. Dvě, tři vytažení a byly pryč. S polaky jsme se taky moc nepotkali, možná ještě nemáme tak dobře zmapovaná místa. Asi nejzajímavější výjezd byl na sever, na šelf, kde končí mělčiny. Tam jsme si při jednom výjezdu splnili snad všechna přání, co se týká druhové rozmanitosti úlovků. Během asi tří hodin jsme ulovili slušné tresky obecné, mníky mořské, kelery, okouníky, pár nechtěných ostrounů a jako třešničku na dortu - halibuta 147 cm/35 kg. A asi 5m vedle druhé lodě vyprskla mlhu a ukázala hřbet velryba, chlapci byli trochu nervózní :-) Celkové hodnocení letošní výpravy je vysoké, základem byla dobrá parta, lodě vyšší standard - hliník 6m, Honda 80Hp, filetárna krytá a prostorná a ubytování luxusní. To ubytování bych chtěl vyzdvihnout. Sice do Norska jezdíme kvůli rybám, moři a zážitkům, ale když člověk stráví, díky nepřízni počasí, polovinu z vymezeného času na baráku, tak to docela ocení. Byli jsme v jednom takovém větrném dni navštívit známé na sousedním ostrově a bylo to jak v dělnické ubytovně.

Už teď se těšíme na příští rok, ryby tu jsou, hlavně to počasí, aby vyšlo. Což přeju i všem ostatním.

Bylo by možné vložit mapu kam na štikáče.

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Zdarec Naki, bylo by možné...
Další krásné tresky byly uloveny za...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší stabilní...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....
Pjekos Ele
Prodám nevyužitý elektrický multiplikátor Fladen maxximus...
Prodáno

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!