Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Sundridge nebo Fladen
- Toto téma obsahuje celkem 9 odpovědí. Do diskuze (6 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel ZM a poslední změna proběhla před 14 roky a 1 měsícem.
-
AutorPříspěvky
-
#14503 21.10.2010 v 9:21Anonymní uživatelNeaktivní(140 odpovědí)
Ahoj Jan.rocky,
naše parta nosí plovoucí obléky od Sundridge, které jsme koupili tady v e-shopu a jsme naprosto spokojení. Jedná se o jednodílný oblék (kombinéza).
S pozdravem, Kormoran:-D
#14504 21.10.2010 v 9:52Jan.rocky: Pokud chceš komfort, ber Sundridge, pokud větší pocit bezpečnosti, ber Fladen. Pokud chceš obojí dohromady, na Fladen i Sundridge se vykašli a sežeň si (nejlíp v Belgii) Mullion.
#14506 21.10.2010 v 10:40Zdar Já bych šel do Sundridge je měkoučkej a dobře se v něm hejbeš ten Fladen mi příjde takovej skafandrovitej.:-D
#14507 21.10.2010 v 10:41http://www.mullion.org/products/catalogue/floatation-garments/floatation-suits – nikde jsem nenašel,že by obleky odpovídaly normě ISO 1527-1 ?? Pěkné jsou i obleky Baltic(ISO 1527-1) a asi nejlepší zde v článku uváděný Ursuit. Sundridge jsem měl a žádný nápadný komfort jsem nepociťoval.Tehdy stál 100liber,teď o něco víc,Mullion,některé ,300liber.
#14508 21.10.2010 v 10:41Ja požívam dvojdielny Fladen a zatiaľ naprostá spokojnosť.
#3730 21.10.2010 v 11:17Chci si pro příští sezónu koupit polovoucí oblek, váhám mezi značkou Sundridge a Fladen. Vím, že už to bylo zde probíráno, ale přeci jen názory se mění a výrobci přicházejí s novými věcmi. Zajímá mě jestli prodyšný nebo neprodyšný, jednodílný nebo dvoudílný apod. každý má své příznivce. Děkuji za všechny názory a zdravím příznivce mořského rybolovu.
#14510 21.10.2010 v 12:24ZM: “ISO 15027-1 means that the wearer must not drop any more than 2 degrees Celsius of their body temperature when submerged in 5 degrees Celsius water temperature for an hour. Again in simple terms keep you warm enough in the cold water.”
Tahle certifikace je poněkud komplikovanější a náročnější než 393 a její výsledek je závislý i na jiných faktorech než jen samotném obleku, takže ji mnoho výrobců vůbec neprovádí. Obleky Baltic se mi taky líbí. Mullion tvrdí, že jeho obleky výrazně snižují hypotermický šok a vzhledem k tomu, že tahle firma je oficiálním dodavatelem NATO, asi bych jim i věřil. Nic nepropaguju, sám od nich oblečení nemám. protože se ty jejich lepší obleky doposud blbě sháněly i v Německu. U nás je, pokud vím, nikdo neprodává.
#14513 21.10.2010 v 15:20Myslím si,že NATO asi nepotřebuje uživatelské Floatation Suit,ale spíš Imersion Suit,což jsou už obleky na vyšší úrovni.Tyto by měly v několika sekundách zajistit otočení plovoucího na záda s hlavou nad vodou a měl by vydržet delší dobu ve vodě nízké teploty.”Obyčejné obleky” vypadají velmi pěkně,některé jsou i prodyšné…ale prodyšnost u oblečení obsahující neoprén nebude na velké úrovni,spíš si myslím,že zde fungují hlavně větrací otvory s vodotěsným zipem.Také kolem kapuce a krku vypadá perfektně.Já trochu více věřím skandinávským výrobkům(spíš fandím),protože si říkám,kdo jiný by měl mít větší zkušenosti se zimou než oni…..
#14514 21.10.2010 v 19:13A co soudíte o tomto oblečku, je prodyšný a vzhledem k CO2 bombičce zřejmě není vybaven plovoucí pěnou, nebo ano? Tudíž by měl zaručit velmi dobrou pohyblivost. Otázka je jak dlouho je záruka na bezchybnou funkčnost cartridge CO2. Mimochodem: celkem dobré ceny.
#14517 21.10.2010 v 20:00Nevím jaký je tento oblek,v plovoucích oblecích se toho mnoho nenachodí,sedí se na lodi a co jsem měl,nebrání v pohyblivosti,ale hledal bych obleky na anglických shopech,ebay,jsou tam lepší ceny.Když už nepreferovat české prodejce.
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Sundridge nebo Fladen