Ahoj Všem norkům, rád bych Vás touto cestou požádal o jakékoli informace k lokalitě Sula.
Předem děkuji
s pozdravem a přáním hezkého dne Martin
Ahoj Všem norkům, rád bych Vás touto cestou požádal o jakékoli informace k lokalitě Sula.
Předem děkuji
s pozdravem a přáním hezkého dne Martin
Dnes se počasí umoudřilo, skoro nulový vítr ale bohužel i drift. Přesto všichni ulovili plné bedny. Trofejní ryba, která poškodila tohoto polaka jen otočila loď a pak svou kořist pustila 😂.
Ahoj chlapi, krásné úlovky.
Mám prosbu, můžete mi prosím zjistit jaký průměr má zábradlí na lodích pro uchycení držáku na pruty?
moc diky Martin 🖐
Odpovědět
Dnes za chladného a deštivého dne se dařilo všem posádkám, byl zdokumentován (dle vyjádření posádky) ,další útok halibuta na uloveného polaka.
Odpovědět
Dnes za chladného a deštivého dne se dařilo všem posádkám, byl zdokumentován (dle vyjádření posádky) ,další útok halibuta na uloveného polaka.
Třeba ho dostaneš Petis :)
Odpovědět
Dnes se počasí umoudřilo, skoro nulový vítr ale bohužel i drift. Přesto všichni ulovili plné bedny. Trofejní ryba, která poškodila tohoto polaka jen otočila loď a pak svou kořist pustila 😂.
Ahoj chlapi, krásné úlovky. Mám prosbu, můžete mi prosím zjistit jaký průměr má zábradlí na lodích pro uchycení držáku na pruty? moc diky Martin 🖐
Odpovědět
Zdravím. I když je to tak trochu předčasné, ale plánuji pro rok 2026 vyrazit na Sulu s cestovkou S.N.Tour http://www.sntour.cz/public/zajezdy/sula-2026.pdf . Termín nemám ještě ujasněný. Aby to nebylo tak náhoda kdyby se dopředu našli dva kolegové se kterými by jsme se sešli na lodi ale i v baráku byl bych rád. Vždycky mi to namíchala cestovka a ne vždy šťastně. Výbavu mám dostatečnou (nadbytečnou) a ryby nachytám vždycky. Nekouřím, nehádám se, nechlastám. V Norsku jsem byl x krát. Všude možně. Zkouším najít srdcovku. Zatím se nezadařilo. Jsem z Prahy. Už se blížím k 60ti. Kdyby se někdo našel budu rád. Jinak cestovka. Loni jsme se seznámili až v autobuse a nebylo to zrovna šťastné řešení. Ozvěte se mi tady nebo SZ. Díky.
Odpovědět
Ahoj to teď nikdo není na Sule??? Když tak dejte aktuální informace. My tam odjíždíme příští týden ve čtvrtek.
Odpovědět
Zdarec.
Nemáte někdo vytvořenou mapu Suly a okolí, kterou bych si mohl vytisknout na velkoformátové tiskárně?
Něco jako kdysi dělal MifakM.
Díky
Odpovědět
]Zdarec. Nemáte někdo vytvořenou mapu Suly a okolí, kterou bych si mohl vytisknout na velkoformátové tiskárně? Něco jako kdysi dělal MifakM. Díky
Ahoj , podrobná mapa visí na filetárně. Jsou tam všechny ostrůvky a hloubky. Posílám foto , ale chtělo by to asi vyfotit lépe. Já už ti nepomůžu, byl jsem tam v květnu.
Odpovědět
No tak ta fotka mapy se sem nahrála tak špatně , že tam není nic poznat. Originál v mobilu je o hodně lepší , jsou tam vidět plotny s hloubkama a trasy. Třeba se ti někdo ozve a pošle ti lepší fotky třeba na mail.
Odpovědět
Otevři si mapu na stránkách :
www.kystinfo.no
Zajdi do nějakého Copy centra a oni ti požadovanou část mapy vytisknou .
Mam takto vytištěnu část okolí Suly na plátně.
Odpovědět
Já mám nějakou apku na rybářské mapy norska v mobilu i v ipadu. Tam kde jsem mi to najde mapu. ale k čemu to je když se orientujeme podle echa pokud to tedy umí.
Odpovědět
Já mám nějakou apku na rybářské mapy norska v mobilu i v ipadu. Tam kde jsem mi to najde mapu. ale k čemu to je když se orientujeme podle echa pokud to tedy umí.
Orientovat se musíš podle námořních map. Na lodích jsou GPS, takže se s někým domluv, ať ti vysvětlí práci a orientaci s GPS.
Echolot použiješ až v místě plánovaného rybolovu.
Odpovědět
Orientovat se musíš podle námořních map. Na lodích jsou GPS, takže se s někým domluv, ať ti vysvětlí práci a orientaci s GPS. Echolot použiješ až v místě plánovaného rybolovu.
Tak zaprvé co jsem zažil já osobně. Nikdy se za kormidlo/volant necpu. To raději dělám závaží vepředu. Měl jsem posádky co ovládali loď jen "tam tím směrem k ostrovu" a nebo i ty co našli uloženou tečku na mapě v echu a pluli k ní. btw. mám vlastního humíka s gps tak něco o tom vím i když na našich loužích. A jak jsme psal ty apka je přímo od norů pro norské rybáře. Podle mách zkušeností to co se tobě líbí na mapě "tady budou" je úplně jinak a jsou jinde. Najdeě na 50 metrech písečnou plotnu, celý večer tam máchaš rybu, roybait a houbelec a pak se dozvíš že halíka chytli na vrcholu nějakého kopce a šutry a trávami okolo.
Odpovědět
Škoda, že jste takovou rybu zabili. Byla to samice s milióny jiker. Nad 2m se halibut musí pustit!!!
Odpovědět