Hasvik, NO
temperature icon -6°C
mírné sněžení
Trondheim, NO
temperature icon 1°C
mírné sněžení
Oslo, NO
temperature icon 4°C
jasno
Bergen, NO
temperature icon 5°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 29°C
zataženo

Su morske rybi fakt tak zdrave

Tiez som jeden z nas co chodi rad do Norska za peknou prirodou a vybornou rybackou.Samozrejme že aj ja si vždy donesiem jednu krabicu čistych namrazenych filetov.Som presvedčeny že je to skutočne zdravy produkt.Kde inde ak už nie tam.O to viac ma prekvapil

výrok známeho

gastroteroristu MUDr.Bukovského, že ryby, najmä tie morské, sú

strašný humus, lebo v svojom tele kumulujú všetko svinstvo z vody.

Ryby jesť neodporúča, napriek tomu, že obsahujú zdraviu prospešné

omega-3 mastné kyseliny.Ešte pri tych Pangasiusoch zo špinavych azijskych riek to beriem ale s toho norska a dokonca nie z chovu to mi vobec nesedi.

Odpovědět

A co je dneska zdravé? Zelenina, která je chemicky ošetřovaná už na polích, pak po sklizni a často i chemicky konzervovaná? Nebo drůbež krmená masokostní moučkou a antibiotiky??? Pokud jsou ryby z Norska škodlivé, tak rozhodně 1000x méně, než třeba vepřové řízky na přepáleném sádle:-)

Jednou se v novinách objevil článek o uměle chovaných lososech, kteří údajně díky granulím s vysokým obsahem tuku obsahují karcinogenní látky. Odborníci potom jasně řekli, že losos chovaný v sádkách má mnohem více prospěšného pro člověka, než škodlivin!!!

Lado, MUDr. Bukovského neznám, ale pokud je to podobně vyhraněný výživář jako u nás třeba RNDr. Fořt, tak se nedivím ničemu. Podle odborníků tohoto zaměření jsou zdravé jen doma vypěstované obiloviny doplněné mořskými řasami, bílý cukr jed, káva smrtelně jedovatá, maso by vyloučili z jídelníčku kompletně:- )

Dovedu si představit, že není optimální konzumovat vylučovací orgány, tzn. játra, ale filet z čistý svaloviny, pokud se nekonzumuje denně a ve formě obalovanýho řízku, snad nikomu s výjimkou alergiků uškodit nemůže

Všem co nejí ryby doporučuji pastvu je taky vyživná a nejspíš i zdravá

to Karavela: ale obiloviny nesmí být pěstované na našem jedovatém ovzduší a při ozónové díře a mořská řasa nesmí být z moře, odkud pochází ty nezdravé ryby:-)))

Ocakaval som presne taku odozvu.Totiz je dost tazke najst nejaky protiargument co sa tyka zavadnosti nami lovenych ryb.A uz vobec co sa tyka porovnania tovaru v nasich potravinovych retazcov.

Uf,kdo to řek,že ryba je škodlivá a ještě z Norska?Toho pána,bych chtěl tady potkat,já ryby nejím,tak jednu do roka,ale toto se mi zdá jako pěkná blbost :)že je ve všech humus.

Dnes jsem sledoval pořad o umělém chovu lososu v sádkách. Byla tam řeč o tom, že než jíst lososa ze sádek, tak by zdravjejší bylo jíst granule, kterýmije krmí(ale zatím trh žádá lososy). Čili tresky chycené kolem sádek musí mít též "výživné" maso.

ChoChy, taky jsem ten pořad na půl ucha sledovala... hele a myslíš, že taková treska stráví kolem sádek celej život? Jako že necestuje po fjordu a dál? Vždyť ty sádky maj taky nějakou dobu, kdy zůstávaj prázdný... popravdě chuť na lososa mě už přešla ve chvíli, když mi "náš" Nor vysvětloval, že losos v sádkách musí udělat za rok takový hmotnostní přírůstky jako v přírodě za deset let

jojo,losos a sádky,taky sme jednoho v Norsku dostali,ale než se udělal,tak skoro všecko maso propadlo roštem a to byl čerstvý a grilovat umím.

Na MRKu jsem narazil na jeden zajímavý odkaz. Hlavně pak dolní část, kde se píše o kvalitě masa mořských ryb.

http://lidskebestie.blog.cz/0706/intenzivni-zemedelstvi-3

 

Ahoj Salmon, již jednou jsem tady téma "výroba lososů" v Norsku, nadhodil.Zapadlo to do neznáma,kdysi jsem četl na norských stránkách o  množství a spotřebě, takto vyrobených lososů. Stálo tam,že 86% této výroby jde na domácí trh,zbytek Japonci  Portugalci.

 

 

 

 

Pro gruvearbeider: ono asi dneska není nic 100%ně zdravé:-( Ale myslím, že z Norska si i tak nadále budu vozit nějaký ten úlovek domů. Když si vemeš, jak rychle rostou brojleři atd. ...

Salmon, souhlasím,já také si jedu zachytat a něco odvézt, letos na podzim jsme byli v Halse, sádky tam byli asi dvoje,samozřejmě jsme se motali okolo nich,jako všichni.Jsou to farmy na odchov rybích brojlerů,chrlí jim granule a jak je bere spodní voda,tak stahují ryby z velkého okolí. Chytali jsme mimo sádky a  je jasné,že záběrů byla tak třetina.

 Na druhou stranu se počet lidí na Zemi stále zvyšuje,délka života se prodlužuje.Přečetl jsem si článek/lidské bestie.blog.cz/.Většinou tito kritici nemají návod jak postupovat dál,jak zajistit výživu lidstva aby u rozhodující části se nesnížila životní úroveň.Lány ekologicky pěstovaných plodin,ohrady a výběhy ekologicky chovaných zvířat zaberou mnoho místa a budou ohrožovat zbytek volné přírody a stále rostoucí lidskou populaci.Jsme dominantní druh na této planetě a pakliže se sami nechceme redukovat,ostatní tím budou ovlivňováni a malé nebo velké klece jsou stejným omezením se stejným koncem.    Také si myslím,že třeba kapr puštěný v Praze přežije,zvýší zarybněnost tohoto revíru a že v zimě přijímá potravu.Mám to vyzkoušené,třeba na prvním úseku mimopstruhové Otavy.I mimo Vánoc.

  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Ahoj, sháníme 6-tého do naší...
Dnes je neskutečný den, za hodinku...
V Kvanvaeru na Hitře sekají teď...
Sim napsal: Dnes vyrazil...
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/mpF1SY-QVm8?si=bZ0Sm2P3hgTU58p_" title="YouTube video...
Když už jsme u této výroby...
Chtěl bych poděkovat Tomovi Nakládalovi za...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!