Přejít k obsahu
  • Co s sebou do Norska
  • Celní předpisy Norsko
  • Vývozní kvóty
  • Důležité informace
  • Pojištění
  • Příliv a odliv
  • Aktuální počasí
  • Recepty
  • GDPR
  • VOP
Hasvik, NO
temperature icon 14°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon 16°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 14°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 14°C
polojasno
Malé, MV
temperature icon 28°C
oblačno
Přihlášení / registrace
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
E-shop
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt

Su morske rybi fakt tak zdrave

1 2 Další »
Ladislav Seregely
26.11.2009 ID: 523801

Tiez som jeden z nas co chodi rad do Norska za peknou prirodou a vybornou rybackou.Samozrejme že aj ja si vždy donesiem jednu krabicu čistych namrazenych filetov.Som presvedčeny že je to skutočne zdravy produkt.Kde inde ak už nie tam.O to viac ma prekvapil

výrok známeho

gastroteroristu MUDr.Bukovského, že ryby, najmä tie morské, sú

strašný humus, lebo v svojom tele kumulujú všetko svinstvo z vody.

Ryby jesť neodporúča, napriek tomu, že obsahujú zdraviu prospešné

omega-3 mastné kyseliny.Ešte pri tych Pangasiusoch zo špinavych azijskych riek to beriem ale s toho norska a dokonca nie z chovu to mi vobec nesedi.

0
Odpovědět
Salmon
26.11.2009 ID: 1006671

A co je dneska zdravé? Zelenina, která je chemicky ošetřovaná už na polích, pak po sklizni a často i chemicky konzervovaná? Nebo drůbež krmená masokostní moučkou a antibiotiky??? Pokud jsou ryby z Norska škodlivé, tak rozhodně 1000x méně, než třeba vepřové řízky na přepáleném sádle:-)

Jednou se v novinách objevil článek o uměle chovaných lososech, kteří údajně díky granulím s vysokým obsahem tuku obsahují karcinogenní látky. Odborníci potom jasně řekli, že losos chovaný v sádkách má mnohem více prospěšného pro člověka, než škodlivin!!!

0

Odpovědět

Karavela
26.11.2009 ID: 1006683

Lado, MUDr. Bukovského neznám, ale pokud je to podobně vyhraněný výživář jako u nás třeba RNDr. Fořt, tak se nedivím ničemu. Podle odborníků tohoto zaměření jsou zdravé jen doma vypěstované obiloviny doplněné mořskými řasami, bílý cukr jed, káva smrtelně jedovatá, maso by vyloučili z jídelníčku kompletně:- )

Dovedu si představit, že není optimální konzumovat vylučovací orgány, tzn. játra, ale filet z čistý svaloviny, pokud se nekonzumuje denně a ve formě obalovanýho řízku, snad nikomu s výjimkou alergiků uškodit nemůže

0

Odpovědět

miri1
26.11.2009 ID: 1006684

Všem co nejí ryby doporučuji pastvu je taky vyživná a nejspíš i zdravá

0

Odpovědět

Patrik
26.11.2009 ID: 1006685

to Karavela: ale obiloviny nesmí být pěstované na našem jedovatém ovzduší a při ozónové díře a mořská řasa nesmí být z moře, odkud pochází ty nezdravé ryby:-)))

0

Odpovědět

Ladislav Seregely
30.11.2009 ID: 1006740

Ocakaval som presne taku odozvu.Totiz je dost tazke najst nejaky protiargument co sa tyka zavadnosti nami lovenych ryb.A uz vobec co sa tyka porovnania tovaru v nasich potravinovych retazcov.

0

Odpovědět

sroubek282
30.11.2009 ID: 1006754

Uf,kdo to řek,že ryba je škodlivá a ještě z Norska?Toho pána,bych chtěl tady potkat,já ryby nejím,tak jednu do roka,ale toto se mi zdá jako pěkná blbost :)že je ve všech humus.

0

Odpovědět

Drahoslav Chocholouš
06.12.2009 ID: 1006910

Dnes jsem sledoval pořad o umělém chovu lososu v sádkách. Byla tam řeč o tom, že než jíst lososa ze sádek, tak by zdravjejší bylo jíst granule, kterýmije krmí(ale zatím trh žádá lososy). Čili tresky chycené kolem sádek musí mít též "výživné" maso.

0

Odpovědět

Karavela
06.12.2009 ID: 1006912

ChoChy, taky jsem ten pořad na půl ucha sledovala... hele a myslíš, že taková treska stráví kolem sádek celej život? Jako že necestuje po fjordu a dál? Vždyť ty sádky maj taky nějakou dobu, kdy zůstávaj prázdný... popravdě chuť na lososa mě už přešla ve chvíli, když mi "náš" Nor vysvětloval, že losos v sádkách musí udělat za rok takový hmotnostní přírůstky jako v přírodě za deset let

0

Odpovědět

sroubek282
06.12.2009 ID: 1006919

jojo,losos a sádky,taky sme jednoho v Norsku dostali,ale než se udělal,tak skoro všecko maso propadlo roštem a to byl čerstvý a grilovat umím.

0

Odpovědět

Salmon
24.12.2009 ID: 1007288

Na MRKu jsem narazil na jeden zajímavý odkaz. Hlavně pak dolní část, kde se píše o kvalitě masa mořských ryb.

http://lidskebestie.blog.cz/0706/intenzivni-zemedelstvi-3

 

0

Odpovědět

zdeněk křešnička
25.12.2009 ID: 1007290

Ahoj Salmon, již jednou jsem tady téma "výroba lososů" v Norsku, nadhodil.Zapadlo to do neznáma,kdysi jsem četl na norských stránkách o  množství a spotřebě, takto vyrobených lososů. Stálo tam,že 86% této výroby jde na domácí trh,zbytek Japonci  Portugalci.

 

 

 

 

0

Odpovědět

Salmon
25.12.2009 ID: 1007294

Pro gruvearbeider: ono asi dneska není nic 100%ně zdravé:-( Ale myslím, že z Norska si i tak nadále budu vozit nějaký ten úlovek domů. Když si vemeš, jak rychle rostou brojleři atd. ...

0

Odpovědět

zdeněk křešnička
25.12.2009 ID: 1007301

Salmon, souhlasím,já také si jedu zachytat a něco odvézt, letos na podzim jsme byli v Halse, sádky tam byli asi dvoje,samozřejmě jsme se motali okolo nich,jako všichni.Jsou to farmy na odchov rybích brojlerů,chrlí jim granule a jak je bere spodní voda,tak stahují ryby z velkého okolí. Chytali jsme mimo sádky a  je jasné,že záběrů byla tak třetina.

0

Odpovědět

ZM
25.12.2009 ID: 1007302

 Na druhou stranu se počet lidí na Zemi stále zvyšuje,délka života se prodlužuje.Přečetl jsem si článek/lidské bestie.blog.cz/.Většinou tito kritici nemají návod jak postupovat dál,jak zajistit výživu lidstva aby u rozhodující části se nesnížila životní úroveň.Lány ekologicky pěstovaných plodin,ohrady a výběhy ekologicky chovaných zvířat zaberou mnoho místa a budou ohrožovat zbytek volné přírody a stále rostoucí lidskou populaci.Jsme dominantní druh na této planetě a pakliže se sami nechceme redukovat,ostatní tím budou ovlivňováni a malé nebo velké klece jsou stejným omezením se stejným koncem.    Také si myslím,že třeba kapr puštěný v Praze přežije,zvýší zarybněnost tohoto revíru a že v zimě přijímá potravu.Mám to vyzkoušené,třeba na prvním úseku mimopstruhové Otavy.I mimo Vánoc.

0

Odpovědět

1 2 Další »
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Přihlásit

Jsme tu pro Vás! Stačí vyplnit formulář nebo nám zavolat.

+420 776 845 524

Souhlasím se zpracováním osobních údajů dle GDPR.

Souhlasím se zasíláním marketingových a reklamních sdělení.

Rybářské sny se plní daleko na severu...

Menu

  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt

Lokality

  • Nordkapp
  • Steinsvik
  • Lofoty Nappstraumen
  • Vingsand
  • Dyrsfjord
  • Bakkan Wahl
  • Soroya
  • Havoya
  • Tanzanie
  • Madagaskar
  • Maledivy
  • Chorvatsko
  • Honduras – Roatan

Partneři

Kontaktní informace

  • SIMCO CZ, s.r.o
  • IČ: 284 90 665
  • DIČ: CZ284 90 665
  • Dolní Lhota 11, 67801 Blansko
  • rybolovnorsko@gmail.com
  • +420 776 845 524
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné obchodní podmínky

© 2025 Rybolov Norsko | Všechna práva vyhrazena.