Teoreticky dá, četl jsem i hodně o tom že "dobře". Moje zkušenosti jsou takové že jak kdy a jak kde... Strávil jsem s vláčákem ze břehu dost hodin bez jediného záběru když jsem jezdil do Norska jen turisticky a fotit... Vyplatí se zeptat místních "kam" jít... ale něco se chytí.
Dá se jak píšeš vláčet i na těžko na maso... Vláčet gumy či malé pilkery 20-80g. U skal budou určitě polaci, u zlomů s podmořskou vegetací možná i nějaké hezké doršky... Předloni jsme jich takhle pár nachytali...
Nejůčinnější mi přijde si dát malý pilkřík, případně návazec nad něj se 2-3 peříčky a prochytávat vláčením a zvedáním a spoušěním přístavy okolo přístavních mol, nejlépe tam kde je zpracovva profi rybářů a kde hází odpady do moře.. Na Senje jsem na jaře takto vyprovokoval kellery tak, že se udělala okolo pilkeru černá koule 2 m v průměru.. ale byly to vesměs malé ryby, mezi 30 - max 50 cm...
Jinak se tu hodně píše o chytání platýzů z mola na těžko (na feeder) na maličký háček s masem.. to jsem nezkoušell ale za 2 dny jedu na sever tak se na to chystám... Jinak je tam hodně řek, jezer...a v nich jsou pstruzi..:-)) Nevím jak je to s legálností lovu ale na jejich chuť na rotačky to zjevně vliv nemá :-))
Halibutům zdar :-))
Mára