Hasvik, NO
temperature icon -4°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon -1°C
polojasno
Oslo, NO
temperature icon -7°C
polojasno
Bergen, NO
temperature icon -2°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 31°C
polojasno

Stravovanie v Norsku

Sezóna je ešte dosť ďaleko, tak si čítam diskusie a zistil som, že sa tu už riešilo všetko ale nenašiel som nič, čo by sa týkalo stravovania v Norsku.
Pritom je to dosť dôležitá položka pobytu na rybách.
Pretože nikto z našej partie neholdoval práci v kuchyni a radšej všetci filetovali, nosili sme si jedlá zavarené v skle.
Je to dosť pohodlné, pretože je už všetko nachystané, po rybách sa obsah vyklepne do hrnca, zohreje a hotovo.
Pretože nám jedlá varia dobrí kuchári a kuchárky, vždy sme boli spokojný.
Zažil som aj pobyt, kde bol "pán kuchár" a potraviny sa viezli v celku, predpripravené. To bol gurmánsky zážitok.
Pri tejto variante sú kuchárovi odpustené všetky povinnosti, spojené so spracovaním rýb.
Vyplatí sa to, pretože okrem jedál z potravín privezených, dajú sa urobiť rôzne chuťovky z čerstvých rýb, ako rybia polievka alebo šalát.
Ďalšou variantou o ktorej som len počul a tiež vyžaduje schopného človeka v kuchyni, je prepravenie potravín v zmrazenom stave.
Skúste prispieť s nejakým nápadom, ako na to idete vy.
Vždy riešime koľko chlebov priviezť, koľko kúpiť v Norsku.
Sú fajn aj rozpekacie bagety.
V akom reťazci sa vyplatí dokupovať potraviny.
atď...

 

Odpovědět

to Laco: Chcelo by to bližší popis hlavne k tým plodom mora
Vyzerá to veľmi peknea chutne.
Tie taniere, hrebentky na druhej fotke, sú tiež v Norsku?
To JaPa: Tiež to vyzerá veľmi dobre - ten chlieb je nádherný
Predpokladám, že zamrazené maso bez problémov vydrží celú cestu.
Premýšľali sme aj nad chladenými potravinami ale to bude asi veľký risk.

Hrebenatky sú robené na Bakkane. Na predchádzajúcej fotke sú pred tepelnou úpravou. Do vrchnej časti lastúry sa vloží vylúpnuté telo a vnútornosti, plátok masla, kolieska cibule a lyžica bielebo vína. Dať do vyhriatej trúby na max 8 - 10 minút. Na prvej fotke je to pripravené pred pečením a výsledok je na tanieri.

Na chlebíčkoch sú smažené tresčie pečienky (játra).

 

Zdravím, lednici máme v provozu celou cestu, při jízdě do zásuvky auta, na trajektu zapojenou na baterii (starší vyřazená v krabici s vývodem zásuvka 12V). Cestou spíme ve Švédsku v kempu, tam zapojíme na 230V (kabel je součástí lednice). Velice se nám to osvědčilo.

ty hřebenatky jste sebraly kde

ty hřebenatky jste sebraly kde

Dostali sme ich od Benna. Vraj sú nie ďaleko od prístavu, max. v cca 10m hĺbke.

  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Zdarec Naki, bylo by možné...
Další krásné tresky byly uloveny za...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší stabilní...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....
Pjekos Ele
Prodám nevyužitý elektrický multiplikátor Fladen maxximus...
Prodáno

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!