Nápověda Doporučujeme:
Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (celkem z 5)
  • Autor
    Příspěvky
  • #4273
    stipko
    Účastník
    (984 odpovědí)

    Priznám sa, že za ten čas, čo jazdím do Nórska, som vytiahol len jedného okouníka a aj ten bol vrátený vode.

    Ale ak by sa zadarilo, tak by som mal asi problém s jeho spracovaním.

    Čistí sa podobne ako náš ostriež? Sťahuje sa koža, odstraňujú plutvy…?

    Michal radí v jednom filme, že po poranení tŕňom pomáha obsah okouníkového oka. Skúšali ste to?

    A ako čistíte olihne, mníkovcov atď.?

    Moja skúsenosť s olihňami je takáto:

    Oliheň rozpáram zo spodnej – brušnej strany, vytiahnem črevo a priesvitnú chrbtovú kosť. Vytiahnem zobák a oči.

    Práca s týmto živočíchom je dosť jednoduchá. Všetky časti tela sú mäkké a ľahko idú od seba.

    Oddelím hlavovú časť s chápadlami od zbytku tela.

    S chapadlami už nič nerobím a dám zamraziť.

    Z tela stiahnem "kožu" a zostane čisté biele mäso v tvare trojuholníka.

    #31206
    Northwolf
    Účastník
    (659 odpovědí)

    Aplikaci obsahu oka na poranění od ostnů okouníka jsem zkoušel a potvrzuju jako výborně funkční.

    Z jaké hloubky jsi vytáhl okouníka a vrátil vodě ? Mám dojem že právě okouník je ryba na pouštění ne příliš vhodná.

    #31207
    stroft
    Účastník
    (136 odpovědí)

    Okouník se snadno čistí ocelovým kartáčem a pak filetovat tak jako ostatní ryby. Jistě, pozor na ostny.

    stipko napsal:

    Priznám sa, že za ten čas, čo jazdím do Nórska, som vytiahol len jedného okouníka a aj ten bol vrátený vode.

    Ale ak by sa zadarilo, tak by som mal asi problém s jeho spracovaním.

    Čistí sa podobne ako náš ostriež? Sťahuje sa koža, odstraňujú plutvy…?

    #31230
    stipko
    Účastník
    (984 odpovědí)

    To Nortwolf:

    Z nejakých 50m. Nemal snáď ani 25 cm

    #31242
    Northwolf
    Účastník
    (659 odpovědí)

    2 stipko: Stalo se mi to taky z podobný hloubky, přemejšlel jsem o tom jakou má asi šanci přežít když ho pustím, ale konečné rozhodnutí po tom co mě při sundávání z háčku píchnul (i přesto že jsem se snažil si dát pozor) bylo pustit ho na pánev, ale předtím ještě posloužil k ověření té “technologie” s okem.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (celkem z 5)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...