Přejít k obsahu
  • Co s sebou do Norska
  • Celní předpisy Norsko
  • Vývozní kvóty
  • Důležité informace
  • Pojištění
  • Příliv a odliv
  • Aktuální počasí
  • Recepty
  • GDPR
  • VOP
Hasvik, NO
temperature icon -5°C
jasno
Trondheim, NO
temperature icon -5°C
polojasno
Oslo, NO
temperature icon -1°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 4°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 27°C
skoro jasno
Přihlášení / registrace
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
E-shop
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt

Spotřeba peněz na norské rybaření

« Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 Další »
vlastina
03.02.2011 ID: 524378

:-D kolik by jsme asi tak koupili v Makru za ty prachy ryb? umíte to někdo vypočítat?

0
Odpovědět
janka
09.02.2011 ID: 1017370

To komboj:

jeste i vy si ze me delejte srandu !! :-?:-D

0

Odpovědět

Josef Čtvrtnik
09.02.2011 ID: 1017371

To bych si nelajz.:-|Myslel jsem to samozřejmě v dobrém :-D p.Grossmann vám to potvrdí. :-P:-P:-P

0

Odpovědět

Peeta
09.02.2011 ID: 1017373

Není to sice reakce na výše uvedené příspěvky, ale: může mi prosím někdo napsat, kolik cca peněz si mám vzít s sebou. jedu do Norska poprvé a tak to nějak moc nedokážu spočítat benzín - budeme 3 ve člunu, nějaké jídlo + minerálky (co mi z domu nevydrží),...

+ je lepší si u nás rovnou vyměnit norské koruny nebo si mám raději vzít eura

Díky

0

Odpovědět

David
09.02.2011 ID: 1017374

To Peeta

Po dobu 10-ti denního pobytu na vodě nás benzín na 1 loď vyjde cca na 150-200eur. Litr benzinu Ti tam prodají za 45Kč. V mth je to zhruba 12-13 hodin.

Osobně v Norsku utrácím jen za mekáče a popřípadě cigára, když nevyjdou. Mekáč 400Kč/ menu a cigarety Tě vyjdou na cca 250,- Kč/krabka(Lucky Strike). Dalěí ceny najdeš v minulých diskuzích...

Rozhodně neplať v Norsku eurama, protočí se Ti panenky při přepočtu kurzu.

Vcelku si tam moc peněz nebereme, pokaždé vyjdeme s rezervou 200eur. Na všechno tam můžeš použít kartu...

0

Odpovědět

kim
09.02.2011 ID: 1017375

pro Peeta.

Vozím s sebou asi 1500 NOK a 400 Euro na osobu - 10 dní pobytu bez cesty. Vždy nám to stačilo. Eura je třeba na trajektu - oběd a pod. V Norsku zpravidla kupujeme: bruninky, borůvky, jahody, maliny - vše zavařované. Pak velké krevety a někteří uzené lososy. Pak různé koření - např.citronový pepř. Před odjezdem si uděláme schůzi, na které se rozhodí, kdo co vezme za proviant - vaříme společně. Máme dva výborné kuchaře. Jejich specialitou jsou rybí škvarky, které chroupeme u TV. V obchodě platím NOK.

0

Odpovědět

bulik
09.02.2011 ID: 1017376

2Paeta

Já osobně platím jenom kartou, ta funguje úplně všude, jenom nevím jak to máš s benzínem do lodi, někde ti ho připravuje rovnou ubytovatel a ten chce pak pochopitelně hotové peníze. Někdy si to rovnou odečte z kauce. Jestliže jedeš po Švédsku, tam u menších pump berou jen jejich karty a s tím může být problém, hlavně mimo pracovní dobu. Zatoje ve Švédsku, alespoň podle loňských zkušeností, palivo levnější než v Německu nebo u nás.

0

Odpovědět

Pafka
09.02.2011 ID: 1017377

2 Peeta

Naprostou většinu platíme kartou (tankování, nákupy), v 5 lidech většinou vozíme max. 1500-2000 NOK pro jistotu, EURA samozřejmě máme ve větším měřítku. Kdyby bylo nejhůř, na kartu si vybereš hotovost. Ale samozřejmě závisí hlavně na lokalitě, do které se jede. A ještě jeden postřeh, vodu nevozíme ani nekupujeme - v Norsku je to nošení dříví do lesa - když už pijeme vodu, tak místní přírodní :-)

V lahvích od minerálky max. vezeme "valašskou destilku" :-x:-)

0

Odpovědět

Jisto
09.02.2011 ID: 1017383

To Peeta

S tím benzínem projetým v lodi je to ošemetný, někdo projede 50 litrů denně a někdo to neprojede za týden.Takže si zjisti, jak to je v lokalitě kam jedeš. A s nákupy tam to taky může být různý. Zjisti si jestli vůbec je v místě obchod nebo jak je daleko. Jezdíme i na místa kde je do "civilizace" 20km a žijeme celej týden ze zásob z domu.

0

Odpovědět

Peeta
12.02.2011 ID: 1017452

Dával jsem vám poděkování přímo v vašim příspěvkům, ale nevím jestli to nějak poznáte, tak raději ještě jednou v příspěvku. Díky moc za Vaše informace.

0

Odpovědět

vd
12.02.2011 ID: 1017453

V Snillfjorde - Kroksadora, je obchodík asi 5 minút peši v obci. Nebol som tam, žili sme zo zásob z domu ale vraj sú tam neporovnatelné ceny potravín ako u nás.

0

Odpovědět

Lipenak
13.02.2011 ID: 1017457

Zdravím,

Ještě jedna technická poznámka k platebním kartám. Loni jsem měl v obchodech problém s mojí kartou, protože neměla čtecí čip (vypadá to na ní jak sim karta) Rok před tím jsem s ní normálně platil, rok na to to nešlo, na benzínce v automatech fungovala, bůh ví jak by to bylo letos. Nafasoval jsem novou kartu a ta to už má.

Takže, kdybych loni spoléhal jen na kartu, tak bych měl asi problém, nevím jak bankomaty to jsem nezkoušel.

0

Odpovědět

MifakM
13.02.2011 ID: 1017467

Norskou přednostňuje Visa karty - aspoň se mi to tak zdá. V některých obchodech a benzinkách nelze totož kartou MasterCard zaplatit (Loňská osobní zkušenost třeba v OD Rema 1000). Takže na to pozor.

0

Odpovědět

zdeněk křešnička
13.02.2011 ID: 1017471

Myslím si,že každý kdo používá karty má odlišnou zkušenost. Osobně používám MasterCard- eurokonto,benzinky,bankomaty a všechny platby-žádný problém. S Visa, jsem měl asi dvakrát problém při tankování se zadáním pinu,druhá možnost se vždy podařila,

0

Odpovědět

MifakM
13.02.2011 ID: 1017474

2 gruvearbeider

Jen jsem sdělil vlastní zkušenost a nejsem v tom 100% sám ale tu zkušenost mají i sami norové ;-)

Viz článek - přeložen v google překladači, takže je dost kostrbatý.

0

Odpovědět

kraken
13.02.2011 ID: 1017482

Po problémech s kartou bez čipu při tankování po Norsku jsem si jí nechal vyměnit za kartu s čipem. Jindy se mi stalo ,že MasterCard s čipem nevzali, ale Visu bez čipu akceptovali, tak se v nich vyznej.Určitě mít u sebe nějaké NOKY v hotovosti.Taky si nezapomeňte novou kartu před odjezdem aktivovat.

0

Odpovědět

« Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 Další »
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Přihlásit
favicon

Heat Holders Thermal - termoprádlo

Sleva 100 Kč
Heat Holders Thermal - termoprádlo
1 390 Kč
1 290 Kč
logo
Jít nakupovat
favicon

Nůž Mora Bushcraft Survival Orange

Sleva 366 Kč
Nůž Mora Bushcraft Survival Orange
1 956 Kč
1 590 Kč
logo
Jít nakupovat
favicon

Kamatsu Vibbra Reef Pop 20cm 115g Gold Tiger

Sleva 50 Kč
Kamatsu Vibbra Reef Pop 20cm 115g Gold Tiger
589 Kč
539 Kč
logo
Jít nakupovat

Odebírej newsletter

Jsme tu pro Vás! Stačí vyplnit formulář nebo nám zavolat.

+420 776 845 524

Souhlasím se zpracováním osobních údajů dle GDPR.

Souhlasím se zasíláním marketingových a reklamních sdělení.

Rybářské sny se plní daleko na severu...

Menu

• Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt

Lokality

• Nordkapp
  • Steinsvik
  • Lofoty Nappstraumen
  • Vingsand
  • Dyrsfjord
  • Bakkan Wahl
  • Soroya
  • Havoya
  • Tanzanie
  • Madagaskar
  • Maledivy
  • Chorvatsko
  • Honduras – Roatan

Partneři

Kontaktní informace

• Simco Fishing s.r.o.
  • IČ: 23727152
  • DIČ: CZ23727152
  • Dolní Lhota 11, 67801 Blansko
  • rybolovnorsko@gmail.com
  • +420 776 845 524
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Mimosoudní řešení spotřebitelského sporu

© 2026 Rybolov Norsko | Všechna práva vyhrazena.