Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Spotřeba peněz na norské rybaření
- Toto téma obsahuje celkem 91 odpovědí. Do diskuze (36 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel alan1 a poslední změna proběhla před 13 roky a 9 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#17370 9.2.2011 v 8:58
To komboj:
jeste i vy si ze me delejte srandu !! :-?:-D
#17371 9.2.2011 v 9:54To bych si nelajz.:-|Myslel jsem to samozřejmě v dobrém 😀 p.Grossmann vám to potvrdí. :-P:-P:-P
#17373 9.2.2011 v 11:37Není to sice reakce na výše uvedené příspěvky, ale: může mi prosím někdo napsat, kolik cca peněz si mám vzít s sebou. jedu do Norska poprvé a tak to nějak moc nedokážu spočítat benzín – budeme 3 ve člunu, nějaké jídlo + minerálky (co mi z domu nevydrží),…
+ je lepší si u nás rovnou vyměnit norské koruny nebo si mám raději vzít eura
Díky
#17374 9.2.2011 v 11:59To Peeta
Po dobu 10-ti denního pobytu na vodě nás benzín na 1 loď vyjde cca na 150-200eur. Litr benzinu Ti tam prodají za 45Kč. V mth je to zhruba 12-13 hodin.
Osobně v Norsku utrácím jen za mekáče a popřípadě cigára, když nevyjdou. Mekáč 400Kč/ menu a cigarety Tě vyjdou na cca 250,- Kč/krabka(Lucky Strike). Dalěí ceny najdeš v minulých diskuzích…
Rozhodně neplať v Norsku eurama, protočí se Ti panenky při přepočtu kurzu.
Vcelku si tam moc peněz nebereme, pokaždé vyjdeme s rezervou 200eur. Na všechno tam můžeš použít kartu…
#17375 9.2.2011 v 12:10pro Peeta.
Vozím s sebou asi 1500 NOK a 400 Euro na osobu – 10 dní pobytu bez cesty. Vždy nám to stačilo. Eura je třeba na trajektu – oběd a pod. V Norsku zpravidla kupujeme: bruninky, borůvky, jahody, maliny – vše zavařované. Pak velké krevety a někteří uzené lososy. Pak různé koření – např.citronový pepř. Před odjezdem si uděláme schůzi, na které se rozhodí, kdo co vezme za proviant – vaříme společně. Máme dva výborné kuchaře. Jejich specialitou jsou rybí škvarky, které chroupeme u TV. V obchodě platím NOK.
#17376 9.2.2011 v 12:132Paeta
Já osobně platím jenom kartou, ta funguje úplně všude, jenom nevím jak to máš s benzínem do lodi, někde ti ho připravuje rovnou ubytovatel a ten chce pak pochopitelně hotové peníze. Někdy si to rovnou odečte z kauce. Jestliže jedeš po Švédsku, tam u menších pump berou jen jejich karty a s tím může být problém, hlavně mimo pracovní dobu. Zatoje ve Švédsku, alespoň podle loňských zkušeností, palivo levnější než v Německu nebo u nás.
#17377 9.2.2011 v 12:262 Peeta
Naprostou většinu platíme kartou (tankování, nákupy), v 5 lidech většinou vozíme max. 1500-2000 NOK pro jistotu, EURA samozřejmě máme ve větším měřítku. Kdyby bylo nejhůř, na kartu si vybereš hotovost. Ale samozřejmě závisí hlavně na lokalitě, do které se jede. A ještě jeden postřeh, vodu nevozíme ani nekupujeme – v Norsku je to nošení dříví do lesa – když už pijeme vodu, tak místní přírodní 🙂
V lahvích od minerálky max. vezeme “valašskou destilku” :-x:-)
#17383 9.2.2011 v 17:13To Peeta
S tím benzínem projetým v lodi je to ošemetný, někdo projede 50 litrů denně a někdo to neprojede za týden.Takže si zjisti, jak to je v lokalitě kam jedeš. A s nákupy tam to taky může být různý. Zjisti si jestli vůbec je v místě obchod nebo jak je daleko. Jezdíme i na místa kde je do “civilizace” 20km a žijeme celej týden ze zásob z domu.
#17452 12.2.2011 v 14:59Dával jsem vám poděkování přímo v vašim příspěvkům, ale nevím jestli to nějak poznáte, tak raději ještě jednou v příspěvku. Díky moc za Vaše informace.
#17453 12.2.2011 v 18:17V Snillfjorde – Kroksadora, je obchodík asi 5 minút peši v obci. Nebol som tam, žili sme zo zásob z domu ale vraj sú tam neporovnatelné ceny potravín ako u nás.
#17457 13.2.2011 v 8:51Zdravím,
Ještě jedna technická poznámka k platebním kartám. Loni jsem měl v obchodech problém s mojí kartou, protože neměla čtecí čip (vypadá to na ní jak sim karta) Rok před tím jsem s ní normálně platil, rok na to to nešlo, na benzínce v automatech fungovala, bůh ví jak by to bylo letos. Nafasoval jsem novou kartu a ta to už má.
Takže, kdybych loni spoléhal jen na kartu, tak bych měl asi problém, nevím jak bankomaty to jsem nezkoušel.
#17467 13.2.2011 v 15:49Norskou přednostňuje Visa karty – aspoň se mi to tak zdá. V některých obchodech a benzinkách nelze totož kartou MasterCard zaplatit (Loňská osobní zkušenost třeba v OD Rema 1000). Takže na to pozor.
#17471 13.2.2011 v 16:42Myslím si,že každý kdo používá karty má odlišnou zkušenost. Osobně používám MasterCard- eurokonto,benzinky,bankomaty a všechny platby-žádný problém. S Visa, jsem měl asi dvakrát problém při tankování se zadáním pinu,druhá možnost se vždy podařila,
#17474 13.2.2011 v 17:362 gruvearbeider
Jen jsem sdělil vlastní zkušenost a nejsem v tom 100% sám ale tu zkušenost mají i sami norové 😉
Viz článek – přeložen v google překladači, takže je dost kostrbatý.
#17482 13.2.2011 v 22:17Po problémech s kartou bez čipu při tankování po Norsku jsem si jí nechal vyměnit za kartu s čipem. Jindy se mi stalo ,že MasterCard s čipem nevzali, ale Visu bez čipu akceptovali, tak se v nich vyznej.Určitě mít u sebe nějaké NOKY v hotovosti.Taky si nezapomeňte novou kartu před odjezdem aktivovat.
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Spotřeba peněz na norské rybaření