Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Spotřeba peněz na norské rybaření
- Toto téma obsahuje celkem 91 odpovědí. Do diskuze (36 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel alan1 a poslední změna proběhla před 13 roky a 9 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#17285 7.2.2011 v 13:18
Přikláním se k Rk a DKlukin. To, že vezou X kg. je jeden problém. Nejvíce mě však bere, když vidím, že 80% jimi ulovených ryb jsou. malí kelleři a ostatní ryby. Prostě berou vše co vytáhnou. Vidím, že i někteří cizinci jsou schopni 35 -4O cm tresky (obecňačky) gafovat uprostřed těla a brát si je.Když jim něco řeknu tak jsem u nich závistivec. Raději se filetárně v takových případech vyhybám.
#17287 7.2.2011 v 13:49jak jsem se jiz zminoval porusovani zakonu je vec jina…a pokud to nekdo dela tak musi pocitat s dusledky.
ja jen psal ze nevidim nic spatneho na tom jak kdo nalozi ze svym legalnym ulovkem,to ze Norove zavedli limity je jen jasnym dusledkem toho co jic bylo zminovano…ze cizinci zacli domacim konkurovat v rybarskem businesu.
to kim…ty jsi evidentne skusenej lovec,plne chapu tve pohorseni nad nekym kdo ,,bere vse,,
ALE tohle ma i jinej pohled,to ze rybu pustis neznamena ze ji zachranis.
zde je zase na miste podotknout ze velikostni limity nejsou vymysleny ,,jen tak,, a jsou dulezite.Ovsem pokud chces ryby chranit nesmis je lovit…muj nazor je ,,zdravej rozum,ohled k prirode a dostatek znalosti.Jde totiz o to ze treba vedet kdy a jakou rybu ma vubec vyznam poustet.Pokud berou vyslovene male ryby tak radeji toho necham nebo jedu jinam…ovsem poustim minimum mirovich zejmena malych ryb,pokud pustim tak vetsinou rybu velkou.Velka ryba ma mnohem vetsi sanci prezit nez ryba mala a taky ma casto o dost horsi maso.
Muj nazor je ze pokud tahas ryby z hloubky tak pustenyma rybama jen krmis kraby…
mimochodem mozna jste postrehli ze jsme v tehle dnech meli v zalivu ,,storm,, a to ledovou…teploty katastrofalni a i na Galvestounu co je oficialne jiz tropicke pasmo klesli teploty k nule…z toho duvodu byl na nekolik dni vyhlasen zakaz rybolovu!Duvodem je ze pokud rybu v tehle podminkach chytnes a pustis(i v melkych vodach) tak neprezije!
Teplotni sok ji zabije,podle testu je mortalita vic nez 95%
a plati znova ze cim mensi tim hur…
Takze ja jsem patrne rybar kterej by se ti nelibil…vetsinou totiz ,,kucham,, ryby spise mensi takze takovych 5 drumu kolem dvou kil si dozajista vemu… pritom 30 kiloveko klidne pustim
#17288 7.2.2011 v 13:56To Shark: Pošli nám nějakou fotku z řádění živlů v Americe, dík. To hájení ryb je zajímavé, ještě jsem o tom neslyšel, že za výkyvů počasí se nesmí lovit.
#17289 7.2.2011 v 13:59,,no radeni zivlu,, nevim jestli bi te zaujalo foto s polozamrzlou louzi;-)
To hajeni se vyhlasuje jen vijnimecne…teploty kolem nuly tady rozhodne nelze pokladat za ,,vykyv pocasi,,8-O dva dni bylo vse zavrene:-S
#17304 7.2.2011 v 18:59Vážení přátelé,
za 14 dní mně bude 62,k Benovi jezdím v dubnu se svými přáteli a v létě s týmem DKlukina(začal jsem s ním jako náhradník a snad to tak bude i dál).Většinou mně stačí pročítatVaše příspěvky,horečka stoupá (63) a tak má má nemoc správný průběh.V r.2010 jsme s DKlukinem nachytali limit dva dny před termínem a jeli jsme domů dřív.Ale co mě vytočilo:na Žďárském srazu jsme seděli u jednoho stolu s Jarkem z Nového Světa-pohodový kluk a další hlučná skupina nevím odkud byli,ale mladý taky rybář dělal machra a čekal náš obdiv za to,že vozí z Norska 80 kg filet.Máme štěstí,že takového hňupa jsme nepotkali u vody a je štěstí,že ho nechytili ani celníci ,protože by to posral!!! všem pohodovým klukům.
Deda.
#17306 7.2.2011 v 19:28deda napsal:
Vážení přátelé,
za 14 dní mně bude 62,k Benovi jezdím v dubnu se svými přáteli a v létě s týmem DKlukina(začal jsem s ním jako náhradník a snad to tak bude i dál).Většinou mně stačí pročítatVaše příspěvky,horečka stoupá (63) a tak má má nemoc správný průběh.V r.2010 jsme s DKlukinem nachytali limit dva dny před termínem a jeli jsme domů dřív.Ale co mě vytočilo:na Žďárském srazu jsme seděli u jednoho stolu s Jarkem z Nového Světa-pohodový kluk a další hlučná skupina nevím odkud byli,ale mladý taky rybář dělal machra a čekal náš obdiv za to,že vozí z Norska 80 kg filet.Máme štěstí,že takového hňupa jsme nepotkali u vody a je štěstí,že ho nechytili ani celníci ,protože by to posral!!! všem pohodovým klukům.
Deda.
souhlasím s váma…..a hodně zdravíčka a spoustu úspěchů
#17312 7.2.2011 v 20:27Musim reagovat na přispěvek paní vlastiny.Kdo přijede k Honzovi do aure tak když nachyta každy třeba klidně 50kg tak si je v pohodě odveze když bude chtít a ješte k tomu uplně legálně.Lindas jim za kartonek piv ten doklad že to u něj koupily v pohodě napíše.A Honza nebo dřív Roman tomu nemužou zabránit.Jinak je to na každem co jsi s těma rybama uděla pokud si odveze limit a ne v malích rybách.
#17325 8.2.2011 v 0:18Radyn,kecy,kecy,za pivo ani za celou bednu Vám Lindass ryby nikdy nedá.
Jednak pivo nepije a ani Honza.Pravdou je,že je vývozcem ryb a tak Vám
může PRODAT kolik Vám je libo.A už ve staré diskuzi jsem psala,že musíte mít v bedně s rybama ZAPEČEŤENÝ doklad o tom,že jste ryby koupil.
Proč se stále vracíte k tomu,co kdo s rybama dělá?Upřimně je mi po tom houno,ať si každý dělá co chce.Má otázka zněla zamysleli jste se kolik nás Ty ryby stojí? A fakt je,že hodně,ale je mi to jedno,jezdím rybařit,ne kupovat.To bych mohla do Makra !:-S
#17333 8.2.2011 v 7:48Při plánování výpravy do Norska vše počítám a vždy rád ušetřím každou korunu – na včasném objednání trajektu, na kurzu NOK/Kč nebo na tom, kde natankuju atd. atd. Ale abych si snížil cenu výpravy tím, že bych prodal ryby, které jsme si nachytal ( 15 kg na osobu ) , tak to by mě ani ve snu nenapadlo. To by bylo naprosto stejný, jako bych prodal fotky a filmy a nesměl jsem si nechat žádnou kopii.
A nakonec aby toho nebylo málo, tak si nakonec jít koupit ryby do obchoďáku? Kvalita nachytých a zmarzených ryb dovezených z Norska a kupovaných tady u nás je nesrovnatelná. Už jste si někdy všimli procenta vody u zmrazených kupovaných ryb?
Občas “musím” s rodinou k moři na jih. Od té doby, co jezdím do Norska, tak tam na jihu vzpomínám na to jak to je krásné na tom severu a jak bych se tam ani náhodou nenudil.
Doma se nakonec probírá stále dokola Norsko a ne ty jižní koupací destinace. O těch se povídá pár dnů po návratu a pak se stejnak začne vzpomínat na Norsko.
Prodat ryby se dají, ale zážitky ne.
Ryby neprodávám ani prodávat nemíním.
#17334 8.2.2011 v 8:43To Deda
Čau nore, ani jsi se nepochlubil!!! Musíme něco vymyslet
😯
Zatím vše nejlepší, máš to za pár, tak k té 62 u Benna nějakýho halibuta, tak o metr většího, než loni:-P
#17337 8.2.2011 v 10:28vlastina napsal: Radyn,kecy,kecy,za pivo ani za celou bednu Vám Lindass ryby nikdy nedá.
Jednak pivo nepije a ani Honza.Pravdou je,že je vývozcem ryb a tak Vám
může PRODAT kolik Vám je libo.A už ve staré diskuzi jsem psala,že musíte mít v bedně s rybama ZAPEČEŤENÝ doklad o tom,že jste ryby koupil.
Proč se stále vracíte k tomu,co kdo s rybama dělá?Upřimně je mi po tom houno,ať si každý dělá co chce.Má otázka zněla zamysleli jste se kolik nás Ty ryby stojí? A fakt je,že hodně,ale je mi to jedno,jezdím rybařit,ne kupovat.To bych mohla do Makra ! Plně souhlasí jezdím tam od roku 92 vím o čem mluvím.
#17347 8.2.2011 v 17:48Pani Vlasta má pravdu, plne súhlasím .
Doklad o zakúpení rýb colníci uznajú iba taký,
ktorý obsahuje všetky údaje a tie sú na pokladničnom
bloku, alebo faktúre.Iný doklad sa v Nórsku neuznáva
Obchádzať uzákonenú normu na bezplatný vývoz rýb
15 kg / osoba je hlúposť. Znášať následky za porušenie
normy bývajú až kruté. Záleží iba na colnikoch a miestnom
prokurátorovi / to podľa určenia veľkosti škody !!! /
Všetky tvrdenia previnilca sú márne, pokuta, zabavenie
všetkých rýb, prípadne trest prichádzajú takmer okamžite.
Tí, čo sa chvália o dovoze až 80 kg filet by sa mali dať vyšetriť
u lekára odborníka !!! Škodia celej obci priaznivcov športového
rybolovu. V konečnom dôsledku na to doplatia všetci. Tak sa aj stalo,
po odhalení komerčných rybolovov, miesto športového, bola norma na
bezplatný vývoz úlovkov rýb markantne znížená.
Vďaka Vám chválenkári a večne hladní !!!!!
#17351 8.2.2011 v 19:17to ugovic: Absolútny súhlas. Do Nórska chodím (a platím) za zážitkami, pohodou, zábavou, oddychom a povolených 15 kg mäsa mojím kamošom a susedom doma stačí. (mne osobne stačí tak 1 kg). Už teraz sa teším na 14.7.2010.
#17358 8.2.2011 v 20:53Ulovky pri sportovnim rybareni nejsou urceny na prodej! Nevim, zda to plati i v CR, ale v zahranici to tak je.
Kdo prodava dal porusuje danovy zakon a urcite i jine dalsi, ktere plati pro podnikani. Protoze tohle uz se do podnikani pocita.
Proto byl take limit zaveden – kdo se take necha vykradat, ze ano? Mistni rybari maji limity, plati dane a ja nevim co jeste a lidi, kteri prijedou a nabagruji si stovky kil ryb, ktere pak propasuji a prodavaji, je vlastne okradaji.
Potvrzeni na nakup ryb muze vystavit jen registrovany rybar – zivnostnik. A on take z tohoto nakupu musi platit dan .. Takze kdo tento doklad dostane jen tak, mel by pak svemu dobrodeji nahlasit, ze byla kontrola. V tomto pripade on sam musi ihned nahlasit prodej ryb a zaplatit dan, aby se sam nedostal do problemu.
Lidi, kteri prijedou do Norska a sami nechytaji, jen nakupuji u mistnich zivnostniku ryby, jsou vitani – podporuji obchod. Na nakup ryb dostanou doklad, takze o nic nejde. Jen o zakon o dovozu ryb do EU z jinych statu …ale to je jine tema.
Limit 15 kg ryb byl urcen podle toho, ze 15 kg je prumerna spotreba jednoho cloveka na rok.
A na zaver k tematu:
zazitky z Norska jsou k nezaplaceni!!
#17364 9.2.2011 v 6:37To Janka:Opět přesná a vyčerpávajcí odpověď jak se říká u nás na Jihu Voni jsou hlava pane vachmajstr!!!:-D:-D:-D
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Spotřeba peněz na norské rybaření