Hasvik, NO
temperature icon 6°C
oblačno
Trondheim, NO
temperature icon 8°C
slabý déšť
Oslo, NO
temperature icon 14°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 10°C
polojasno
Malé, MV
temperature icon 29°C
oblačno

Corona současný stav v Norsku 2020

11.5.2020 jsme měli odjíždět do Norska . Nevypadá to dobře. Dnes mi psal Nor, že je u nich téměř vše zavřené. Školy, obchody, fabriky....

Máte někdo nějaké další informace?

Odpovědět

V pátek jsme se vrátili. Cesta tam i zpět bez jakéhokoliv problému. Na Norských hranicích, jsme se zeptali kde je testovací místo na covid-19 ( slíbili jsme Norovi, že se necháme testovat). Úsměv od celníka, popřání šťastnou cestu a dobrý lov. Test zdarma hned za přechodem Svinesund vpravo. Zpět cca 100km před přechodem do Švédska uzavřená a svedená dálnice. Policejní kontrola. Po předložení ŘP popřání šťastné cesty. Vnitřní trajekty bez problému. V květnu jedeme znovu....

to Sidonius1: na kolik vyšel ten test?

To Vydra...píše test zdarma.  No Norové nejsou darmožrouti jako tady u nás.

Aha. Nevšimnul jsem si.

test byl z ust nebo z nosu, je možné na každém hraničním přechodě. Jedeme v sobotu ,směr AVEROY tak bychom si ho udělali taky, ikdyž náš správce ho nepožaduje, ale pro jistotu. Děkujem za info

Test byl z nosu i úst. Testy by snad měli zdarma provádět na všech větších přechodech. Potvrzení ti žádné nedají. Jen tě informují, že pokud bude výsledek pozitivní oznámí ti to do dvou,třech dnů telefonicky.

Odjezd z Plzně v 7 h ráno, Německo v pohodě, Dánsko  taky v klídku, ted jsme na trajektu do Helsinborgu a pak cesta na Averoy přes Arviku, a snad i tam to bude v pohodě....

Svedsko a Norsko ok, jen dotaz kam jedem, vše ok$

V 15h na Averoy,  vše ok, držíme palce všem co se odváží jet směr Norsko

passa: Díky za perfektní info. Tady nouzový stav, ale neuzavřeli hranice, takže pojedem. Doufám, že zamykat doma nás už nebudou.

Kde jste na Averoy?

Před pár hodinami jsme se vrátili z Norska. Bez kontrol a bez problémů.

Momentalni situace:

Pro cestu  do Norska je nutny  test, ne starsi nez 72 hodin  a pak je nutna  desetidenni karantena v hotelu, k tomu urcenem.  Ktery hotel  to bude urci policie na hranicich. Platba 500 NOK pro soukrome osoby na den, zbytek plati komuna.  Ani dalsi negativni test behem karanteny ji ale nezkrati. Pro straveni karanteny neni mozne si pronajmout domek nebo byt.

dalsi info na

www.regjeringen.no/no/aktuelt/mer-informasjon-om-karantenehotell/id2784377/

takže momentální situace je úplně na prd, teď už nebude možné jet trávit karanténu do osamělého místa u moře , ale policie na hranicích mi např. oznámí, že budu 10 dnů např. v Elverumu trávit karanténu, bez toho, abych vycházel ven a podobně

jsem zvědavý, jestli jim to vydrží do začátku rybářské sezony, jestli ano, tak jsem v pérdeli velebnosti

snad se na tom něco změní, když budu mít glejt o proočkování novou vakcínou ( kterou budu shánět jakmile bude v Evropě)

To tedy dost smutné informace. Letos jsem měl v plánu 3× Norsko a jsem rád, že se povedlo alespoň jednou. Super parta na Veiholmenu, parádní ryby. Nová vakuovačka a hraní si s filety. I když to nakonec mělo divnou pachuť, jelikož týden po návratu odešel mrazák v dílně a tím pádem šlo všechno do popelnice :-( . Ale i tak jsem byl rád že se dalo. Pořád doufám, že se to celé srovná a nebude třeba přerušit řetěz mé nejoblíbenější dovolené :-)

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.