11.5.2020 jsme měli odjíždět do Norska . Nevypadá to dobře. Dnes mi psal Nor, že je u nich téměř vše zavřené. Školy, obchody, fabriky....
Máte někdo nějaké další informace?
11.5.2020 jsme měli odjíždět do Norska . Nevypadá to dobře. Dnes mi psal Nor, že je u nich téměř vše zavřené. Školy, obchody, fabriky....
Máte někdo nějaké další informace?
V pátek jsme se vrátili. Cesta tam i zpět bez jakéhokoliv problému. Na Norských hranicích, jsme se zeptali kde je testovací místo na covid-19 ( slíbili jsme Norovi, že se necháme testovat). Úsměv od celníka, popřání šťastnou cestu a dobrý lov. Test zdarma hned za přechodem Svinesund vpravo. Zpět cca 100km před přechodem do Švédska uzavřená a svedená dálnice. Policejní kontrola. Po předložení ŘP popřání šťastné cesty. Vnitřní trajekty bez problému. V květnu jedeme znovu....
Odpovědět
To Vydra...píše test zdarma. No Norové nejsou darmožrouti jako tady u nás.
Odpovědět
test byl z ust nebo z nosu, je možné na každém hraničním přechodě. Jedeme v sobotu ,směr AVEROY tak bychom si ho udělali taky, ikdyž náš správce ho nepožaduje, ale pro jistotu. Děkujem za info
Odpovědět
Test byl z nosu i úst. Testy by snad měli zdarma provádět na všech větších přechodech. Potvrzení ti žádné nedají. Jen tě informují, že pokud bude výsledek pozitivní oznámí ti to do dvou,třech dnů telefonicky.
Odpovědět
Odjezd z Plzně v 7 h ráno, Německo v pohodě, Dánsko taky v klídku, ted jsme na trajektu do Helsinborgu a pak cesta na Averoy přes Arviku, a snad i tam to bude v pohodě....
Odpovědět
V 15h na Averoy, vše ok, držíme palce všem co se odváží jet směr Norsko
Odpovědět
passa: Díky za perfektní info. Tady nouzový stav, ale neuzavřeli hranice, takže pojedem. Doufám, že zamykat doma nás už nebudou.
Odpovědět
Před pár hodinami jsme se vrátili z Norska. Bez kontrol a bez problémů.
Odpovědět
Momentalni situace:
Pro cestu do Norska je nutny test, ne starsi nez 72 hodin a pak je nutna desetidenni karantena v hotelu, k tomu urcenem. Ktery hotel to bude urci policie na hranicich. Platba 500 NOK pro soukrome osoby na den, zbytek plati komuna. Ani dalsi negativni test behem karanteny ji ale nezkrati. Pro straveni karanteny neni mozne si pronajmout domek nebo byt.
dalsi info na
www.regjeringen.no/no/aktuelt/mer-informasjon-om-karantenehotell/id2784377/
Odpovědět
takže momentální situace je úplně na prd, teď už nebude možné jet trávit karanténu do osamělého místa u moře , ale policie na hranicích mi např. oznámí, že budu 10 dnů např. v Elverumu trávit karanténu, bez toho, abych vycházel ven a podobně
jsem zvědavý, jestli jim to vydrží do začátku rybářské sezony, jestli ano, tak jsem v pérdeli velebnosti
snad se na tom něco změní, když budu mít glejt o proočkování novou vakcínou ( kterou budu shánět jakmile bude v Evropě)
Odpovědět
To tedy dost smutné informace. Letos jsem měl v plánu 3× Norsko a jsem rád, že se povedlo alespoň jednou. Super parta na Veiholmenu, parádní ryby. Nová vakuovačka a hraní si s filety. I když to nakonec mělo divnou pachuť, jelikož týden po návratu odešel mrazák v dílně a tím pádem šlo všechno do popelnice :-( . Ale i tak jsem byl rád že se dalo. Pořád doufám, že se to celé srovná a nebude třeba přerušit řetěz mé nejoblíbenější dovolené :-)
Odpovědět