Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Corona současný stav v Norsku 2020
- Toto téma obsahuje celkem 1,040 odpovědí. Do diskuze (177 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel janka a poslední změna proběhla před 2 roky a 7 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#324259 13.7.2020 v 10:56
Mám tedy dotaz ohledně karantény v Norsku. To nás někde zavřou za hranicemi a nebo nás nechají dojet do cílové destinace ?
Někde jsem slyšel, že karanténa v Norsku znamená pouze neopouštět vesnici. Ale co je na tom pravdy nevím. Případně díky za info.
#324262 13.7.2020 v 12:18Mám objednaný trajekt do Trelleborgu i s kajutou. Plavba trvá asi 6 hodin a k norským hranicím je to taky cca 6hodin cesty. Počíta se trajekt do oněch 12 hodin? A nebude to bráno jako přespání? Díky za odpověď……
#324263 13.7.2020 v 13:05Nesmíš usnout.Ale vážně,mělo by to stačit,myslím,že to nikdo nebude moc řešit,asi toho vracení aut za celou dobu mají plné zuby.Odjezd 15.7. taky trajektem,tak pak dáme info.
#324264 13.7.2020 v 13:23v podmienkach tranzitu cez svedsko sa pise, ze sa ma zvolit co najkratsia cesta cez svedsko. co v pripade nynashamu nie je moc vyhodne.
nikto nezarucuje vstup do norska, rozhoduje sa na hraniciach.
ak sa v krajine odkial cestujete zvysi pocet pripadov, mozte byt z hranic vrateny.
ak niekto prejde hranice dajte sem vediet.
#324265 13.7.2020 v 13:24Kamarád před chvílí volal na Norskou ambasádu v Praze (257 111 500, mluví česky) a tam mu řekli že tranzit je ok a že je doporučení jet nejrychlejší cestou nikde se nezastavovat, nikde nespat a na otázku jak dlouho můžeme jet odpověděl, že žádný limit není tak nevím čemu věřit.
#324270 13.7.2020 v 18:13Neco malo k ceste do Norska.
Prave jsem dorazil a snad si to jeste nekdo stihne precist a mozna se mu me poznatky hodi. Zacatkem cervna jsem jel pres Svedsko a nebyl s tim zadny problem. Jen mi kamarad rikal, ze je i moznost, ze vas v Norsku srtci do karanteny do k tomuto ucelu vyclenenym hotelum a hotel si zaplatite. Co je na tom pravdy nevim,ale bylo by to likvidacni..
Co se tyka dnesni cesty ,kterou jsme nevolili pres Svedsko kvuli mozne karantene,ale Danskem do Hirtshals a trajektem do norskeho Larviku. Za pozornost stoji benzinka pred Flensburkem,kde mel kazdy, opravdu kazdy, na obliceji rousku. Nastesti je vozim s sebou takze jsem s tim problem nemel. Nevim jak na jinych benzinkach v teto oblasti,ale urcite si ji pribalte do vybavy,nic tim nezkazite.
Na danskych hranicich pecliva,ale rychla kontrola. Par rutinnych otazek,prohlidka pasu a bylo..
V ostrem rozporu s timto zjistenim, bylo chovani lidi na trajektu. Naval,lod byla plna a tam veskere narizeni a doporuceni ohledně Covidu vzalo za sve a slo stranou. Lide napric narodnostmi narvani na sobě,tlacenice. Tohle bylo v nedeli v deset vecer,nevim jak jindy,ale doporucuji si zabukovat lodni listek.
Norske hranice s obavami,ale ty se nenaplnily. Zadni celnici,zadna kontrola,zadne otazky,z lode rovnou na dalnici a hura do Osla a dale..
Z rozrstavene dalnice chybi dodelat jen kousek u Hamaru ,ale je to jen minimalni zdrzeni. Norove odvedli obdivuhodny kus prace a jede se paradne. Cestou zadni turiste,ale za dva dny tobude jako kdyz vyvratis stary parez a z nej se vyvali zrzavy mravenci…
A jeste jeden poznatek. Chtel jsem si koupit karton piv,ale u kasy jsem byl upozornen, ze se do Norska toto mnozstvi vezt nesmi,tak jsem jej s pokorou vratil. Problemu je uz dost a nechtel jsem zadny dalsi…
Takze i vam stastnou cestu,k veceri bude kambala a karibsky rum… Jegrhanz.
#324271 13.7.2020 v 18:53Kamarád před chvílí volal na Norskou ambasádu v Praze (257 111 500, mluví česky) a tam mu řekli že tranzit je ok a že je doporučení jet nejrychlejší cestou nikde se nezastavovat, nikde nespat a na otázku jak dlouho můžeme jet odpověděl, že žádný limit není tak nevím čemu věřit.
Nevím co kamarádovi na zastupitelství řekli ale na svých stránkách má zastupielství jasně napsáno, že pokud cesta přes Švédsko potrvá více než 12 hodin, musí cestující na 10 dnů do karantény….
Nedávám odkaz protože s těmi je tu problém, jen CTRL C a CTRL V text z Norského zastupitelství v ČR..
Jinak dohledatelné, když si před tohle dáte 3x W norway.no/cs/Czech-Republic/norsko-ceska-republika/zpravy-a-udalosti/zpravy/aktualne/
- Tranzit přes Švédsko se nedoporučuje a je povolen pouze vlastním vozem nejkratší možnou cestou a bez přenocování. Pokud pobyt na území Švédska překročí 12 hodin, platí po příjezdu do Norska karanténa 10 dní. Tranzit přes Švédsko leteckou cestou není povolen.
- Občané zemí Schengenu/EHP, kteří přicestují do Norska za účelem práce, mohou od 22. 6. podstoupit místo desetidenní karantény dva testy na přítomnost COVID-19. Tyto testy zajištuje a hradí výhradně norský zaměstnavatel. Více informací na stránkách FHI (odstavec Work travel from the Schengen area and EEA)
#324272 13.7.2020 v 19:12Díky za info. Jelikož jedu i z dětma a až k Hynkovy na Loppu tak to už směřuji k trajektu Hirsthals-Oslo, abychom se i pořádně vyspali a trajekt nazpátek koupím až v Norsku nebo po cestě podle situace.
#324282 14.7.2020 v 14:00Jsme v Německu a norské hranice bysme měli překročit kolem 1h v noci. Jedeme na Halden směr E6, napíšu, jak to tam vypadá.
#324287 15.7.2020 v 8:57Tak chlapi dobře dojedte
#324288 15.7.2020 v 8:59Zdravíme z Norska! Ten vzduch, hory, volnost a moře plný ryb. Na hranicích chtěli vidět pasy, mít doklad kam jedem a kdy se budeme vracet. Potom známá otázka kolik máme alkoholu a přání šťastné cesty. Absolutně bez problémů. Nikdo se nás neptal kolik hodin jsme ztrávili v Švédsku. Tankovali jsme ve Švédsku jednou a platil kartou na stojanu.
#324289 15.7.2020 v 9:02Super Fish….. Pekny rybolov přeji…
#324292 15.7.2020 v 9:142 Fish: Moc díky za info. Jakým trajektem jste jeli? Musí se dopředu bookovat?
#324294 15.7.2020 v 10:27Trajekt jsem nebookoval dopředu, přijeli jsme a hned jsme jeli Roztok Gedser. Loď poloprázdná.
#324298 15.7.2020 v 12:32Závidím, tak snad to do toho 25 také nezavrou a také pojedeme.
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Corona současný stav v Norsku 2020