Dnes na Soroya dokonale pocasi, teplota -2, vitr cca 2-3m/s, jasno, slunecno.
Nadherne pocasi vytahlo vsechny rybare a turisty z okoli, lode byly doslova vsude kolem.
Cestou tam sme potkali trajekt, cestou zpet letadlo.
Vyjeli sme pred Vaagan na 40m a postupovali smerem k selfu k hloubkam do 65m
Pouzit vzdy pilkr a paprika navazane cca 1-1.5m od sebe
Ze zacatku moc nekousaly, tak sme je tahali podseknuty, ale dal od pobrezi uz byly dravejsi.
Vetsina ryb sla po dvou
Spustili sme na dno, jeden az 3 naviny snury, max 5x pilkrovat a byly tam. Nekdy okamzite po dopadu zaber.
S debatou ohledne filetovani souhlasim, meli bysme si vazit toho, co mame a vyuzit z ryby maximum.
(mimochodem vyrezavat tresci jazycky, delikatesa !!)
Byl sem chytat s Geirem z Bergenu, ktery v minulosti taky rezal pouze nejlepsi kousek, ale uz na to ma taky zdravejsi nahled a bere z ryby maximum masa
Dnes sme zase privezli asi 30ryb, ted se navecerime a deme to nafiletovat.
Je tu nadherne