Přejít k obsahu
  • Co s sebou do Norska
  • Celní předpisy Norsko
  • Vývozní kvóty
  • Důležité informace
  • Pojištění
  • Příliv a odliv
  • Aktuální počasí
  • Recepty
  • GDPR
  • VOP
Hasvik, NO
temperature icon 18°C
oblačno
Trondheim, NO
temperature icon 17°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 18°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 15°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 29°C
oblačno
Přihlášení / registrace
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
E-shop
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt

Soroya 2019

« Předchozí 1 … 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 … 50 Další »
stipko
03.01.2019 ID: 824705

Všetkým prajem do Nového roku, veľa zdravia, šťastia a bohaté úlovky.
Máme to za 155 , už sa nemôžem dočkať, tak aspoň zakladám vlákno pre tento rok, nech nám to rýchlejšie ubieha.
7.6. odchádzame na Hasfjord I. (10. - 20.6.2019)
Možno, že nám budú chýbať dvaja kolegovia. Dám vedieť, ak by to nastalo.

Dávajte sem vaše termíny.
Kto tam bude s nami, môžeme pokecať.
J

0
Odpovědět
ZM
09.04.2019 ID: 1306895

Další opatření regulující lov se dá očekávat.Plýtvání a neúcta k loveným rybám je.Když jsem byl v r.2005 poprvé v Sorvaeru,plýtvalo se stejně,několik dnů tam na molu ležela nedofiletovaná metrová treska.Podotýkám,že turistický rybolov tam byl v začátcích,jen pár ubytování a v té době tam nebyli žádní Češi. Chyť a pusť u tresek vytažených z hloubky 80-100m je problematické,ať jsou přestávky na vyrovnávání tlaku nebo ne.Uvidíme,co nám Norský institut rybářství připraví.  Srovnání,že Norové také také nejezdí do Čech střílet nekontrolovatelné množství sobů....u nás jen nekontrolovatelné množství piv.Měli by k nám víc jezdit.

0

Odpovědět

Piva
09.04.2019 ID: 1306897

Chtělo by to trošku úcty. Bohužel je to vidět velmi často jak si rybáři vyříznou jenom horní filet a ostatní vyhodí. Loni jsme po některých rybářích tyto ryby dofiletovali a udělali si večeři a balíček. Né že bychom nenachytali, ale je nám to prostě líto to vyhodit.

0

Odpovědět

meky
09.04.2019 ID: 1306898

Také si myslím, že vyříznout pouze hřbetní filet a zbytek vyhodit je formou neúcty k rybě i projevem lidské rozmařilosti. Možná se vyhodí padesát procent dobrého masa (někteří rybáři naopak žebra vyhledávají) tzn.,  že na stejnou hmotnostní odvezenou dávku zabijí dvakrát více ryb. Chápu, že tento filet je to nejlepší a když je omezen vývozní limit, tak každý chce odvézt to nejlepší, ale stojí to opravdu za to? Je hezké, že se podporuje strava krabů a racků, ale ve své podstatě jste v důsledku překročili vývozní limit na dvojnásobek, ikdyž jste ho hodili do moře. Tuto skutečnost žádné nařízení asi moc neovlivní, je to věcí názoru  a chování každého rybáře.

0

Odpovědět

stipko
09.04.2019 ID: 1306901

Jednoznačne sa schyľuje k poplatkom a povolenkám.
Prax brania horného filetu som videl prvý krát u Nemcov a myslím, že veľkú zásluhu na to má aj zavedenie limitov.

Ale inak, naša skúsenosť....
Keď sme v našich začiatkoch filetovali ryby čo najpoctivejšie, tak nás Nór vysmial, prečo berieme aj bordel.
Najlepšie mäso je bez kostí. (nielen kotleta)
Tak neviem.
No najväčší problém vidím v love tresiek, tiahnucich do trenia.
Som zvedavý, čo zistí Inštitút po spočítaní hlásení, aký veľký vplyv majú turisti na stav rýb v oblasti.

0

Odpovědět

honzak
09.04.2019 ID: 1306902

Podle mě je to hrozně těžká situace. Na jedné straně velice dobře prosperují pronajímatele kempů a na druhé straně se chytají táhnoucí tresky , která se jdou vytřít. Zas na třetí stranu když norové zakáží rybolov lidé nebudou jezdit do norska za rybolovom a podle mě jim to je úplně jedno, protože norsko je velice bohatá země a své lidi se postarají, to není jako tady v čechách, že vládě jedno co se lidu děje, hlavně že vrchnost má dost.

Každý den je vidět co dokáže člověk udělat  a nejedná se jenom o rybolov. Ten bordel co plave v moři (plasty, staré lednice,staré lodní motory a jíný bordel, prostě člověk je hrozný tvor.

Za mě by se měl celosvětově regulovat rybolov a né jenom na Soroya. Nedávno na Prima Zoom byl film o nadměrném lovu žraloků kde se zabije jen krz ploutve přes 100 milionů kusů ročně Hrozný

Taky si beru jen domů vrchní filet, ale zbytek sníme v norsku ve formě ať salátu nebo rybích škvarků atd....

0

Odpovědět

ZM
09.04.2019 ID: 1306912

Tak Norové-turističtí rybáři filetují taky tak,jen horní filet,ale jsou doma,že. Zrovna letos nám jeden důležitý dával školení jak na to. Oceánské tresky nejsou vůbec napadené,včetně jater.Břišní filety se dají samozřejmě použít,ale jsou v něm kosti,což je pro někoho hrozný problém.

0

Odpovědět

ZM
09.04.2019 ID: 1306914

Ještě bych dodal,že v dalších měsících roku,při pobřeží,ve fjordech se chytají ryby,které mají napadenou nejen břišní dutinu,játra,ale i vrchní filet.Některé lokality jsou tím proslulé . Moc mě to k jídlu nemotivuje,stále ve střehu... Nejsou to jen tresky obecné,ale i polaci i halibut má svého červa.

0

Odpovědět

Hanz
09.04.2019 ID: 1306929

Těžko se zamýšlet nad množstvím ryb vytěžených v Norsku. V loňském roce jsme navštívili v březnu Breivikbotn, je tam fabrika na ryby, kde se každý den, celý den vykládají kůtry plné skrei a když máte štěstí tak tam přijede loď obřích rozměrů, která také vykládá ryby celý den. Úlovky sportovních rybářů jsou dle mého názoru jen zrnko v celkovém počtu vytěžených ryb v Norských vodách. To, jak se sportovní rybáři chovají k ulovený rybám a jejich masu už bych nechal na svědomí každého rybáře. Rozhodně nejsem proto, aby se plýtvalo s něčím co žilo, udělalo mi radost záběrem a potěší mne velice kvalitním masem k jídlu.

0

Odpovědět

Zbony
09.04.2019 ID: 1306941

Dnes na Soroya dokonale pocasi, teplota -2, vitr cca 2-3m/s, jasno, slunecno.

Nadherne pocasi vytahlo vsechny rybare a turisty z okoli, lode byly doslova vsude kolem.

Cestou tam sme potkali trajekt, cestou zpet letadlo.

Vyjeli sme pred Vaagan na 40m a postupovali smerem k selfu k hloubkam do 65m

Pouzit vzdy pilkr a paprika navazane cca 1-1.5m od sebe

Ze zacatku moc nekousaly, tak sme je tahali podseknuty, ale dal od pobrezi uz byly dravejsi.

Vetsina ryb sla po dvou

Spustili sme na dno, jeden az 3 naviny snury, max 5x pilkrovat a byly tam. Nekdy okamzite po dopadu zaber.

S debatou ohledne filetovani souhlasim, meli bysme si vazit toho, co mame a vyuzit z ryby maximum.

(mimochodem vyrezavat tresci jazycky, delikatesa !!)

Byl sem chytat s Geirem z Bergenu, ktery v minulosti taky rezal pouze nejlepsi kousek, ale uz na to ma taky zdravejsi nahled a bere z ryby maximum masa

Dnes sme zase privezli asi 30ryb, ted se navecerime a deme to nafiletovat.

Je tu nadherne

IMG_20190409_154616 IMG_20190409_153242 IMG_20190409_153452 IMG_20190409_141211 IMG_20190409_141004 IMG_20190409_135015 IMG_20190409_132020 IMG_20190409_130831 IMG_20190409_124615 IMG_20190409_111603 IMG_20190409_112424
0

Odpovědět

Zbony
09.04.2019 ID: 1306948

K veceri sme meli sobi gulasek a nez sme si chvilku odpocinuli, tak se prehnala kratka snehova prehanka.

Tak to tu je, chvili nadhera, a zniceho nic snih, nebo dest.

Ale stoji to za to

Dnes se nam povedlo 35 tresek perfektni jidelni velikosti.

A vzhledem k tomu, ze po vytazeni ctvrte ryby sem je zacal krmit, tak vetsinu vytahl Geir a ja delal navigatora :-D

Jinak je zatim slusne videt zhruba do 21h a stale se slunce prodluzuje.

Prvni pulnocni slunce muzeme cekat uz nekdy okolo 20. kvetna

IMG_20190409_175925 IMG_20190409_182506 IMG_20190409_175920 IMG_20190409_175230
0

Odpovědět

Zbony
10.04.2019 ID: 1306979

Do Hasfjordu jezdi i zmrzlinar :-D to je prehnany :-D

IMG_20190410_193351
0

Odpovědět

Zbony
11.04.2019 ID: 1307018

Idylka je pryc, predpoved vitr a postupne oteplovani.

Podminky velmi promenlive, chvilku vanice, chvilku slunicko.

Ve vlnach pred Hasvikem sem zahlid jednu lod, idealni misto za spatneho pocasi na halibuty.

V restauraci v hotelu si za spatneho pocasi muzete dat kafe a dortik.

IMG_20190411_112509 IMG_20190411_114919 IMG_20190411_114752 IMG_20190411_112346 IMG_20190411_112354 IMG_20190411_095001 Screenshot_2019-04-11-09-16-39
0

Odpovědět

Sim
12.04.2019 ID: 1307034

Kamarádovi Jevgeniji Michajlovi se daří v Hasviku.

 

4-12 2-12 3-13
0

Odpovědět

Luko
13.04.2019 ID: 1307057

Zdravy. Som na ostrove Soroya zamestnany a som tu autom. Potrebovalim by som surne doviest chladic na oktaviu. Bol by niekto taky laskavy a kontaktoval ma. Mam ist domov a nemam ako 🤔. Dakujem velmi.pekne +421915737312

0

Odpovědět

ThombA
13.04.2019 ID: 1307066

Ahoj všem,

aktuálně jsme v Havoysundu, pár km nad Soroyou... počasí je špatné, dnes jsme nevyjeli vůbec, na zítra to vypadá úplně stejně. Přídám k debatě o úctě k úlovkům a "drancování" rybího bohatství pár poznámek: podle oficiální letošní zprávy norského ministerstva se populace ryb zvětšila o několik desítek procent díky jejich přístupu k přírodě, z čeho se dá odhadovat, že ryby netrpí a potvrzuje to i navýšení (ne snižování) vývozního limitu.

Filetujeme tak, že bereme vše (bříška na grilu jsou super záležitost...), jinak všichni berou jen "svíčkovou", ať Norové nebo Švédi nebo Američani a nebo i domácí komerční rybáři na cutterech.

Co se týká zdravostní kondice zdejších ryb, tak tresky tady jsou zdravé, ale z 15 koček jsme vyhodili 5ks, protože měli maso plné bílých nádorů o velikosti 2-3cm.

Velikost tresek je průměrná bednovka okolo 1metru, na Soroyi v roce 2014 jsme měli daleko větší úlovky. Podle domácích měli na začátku tohoto týdne pár halibutů okolo 150cm, nám se ale zatím nepodařil žádný. Kočky jsme nalovili od 35m hloubš a tresky tak od 65m...

DSC05326 IMG_20190411_171639288_HDR IMG_20190408_091028808_HDR
0

Odpovědět

« Předchozí 1 … 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 … 50 Další »
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Přihlásit

Jsme tu pro Vás! Stačí vyplnit formulář nebo nám zavolat.

+420 776 845 524

Souhlasím se zpracováním osobních údajů dle GDPR.

Souhlasím se zasíláním marketingových a reklamních sdělení.

Rybářské sny se plní daleko na severu...

Menu

  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt

Lokality

  • Nordkapp
  • Steinsvik
  • Lofoty Nappstraumen
  • Vingsand
  • Dyrsfjord
  • Bakkan Wahl
  • Soroya
  • Havoya
  • Tanzanie
  • Madagaskar
  • Maledivy
  • Chorvatsko
  • Honduras – Roatan

Partneři

Kontaktní informace

  • SIMCO CZ, s.r.o
  • IČ: 284 90 665
  • DIČ: CZ284 90 665
  • Dolní Lhota 11, 67801 Blansko
  • rybolovnorsko@gmail.com
  • +420 776 845 524
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné obchodní podmínky

© 2025 Rybolov Norsko | Všechna práva vyhrazena.