Zdravim Vas pratele, blizi se nam novy rok 2018 a nova sezona plna dobrodruzstvi a skvelych ulovku.
Zdravim Vas pratele, blizi se nam novy rok 2018 a nova sezona plna dobrodruzstvi a skvelych ulovku.
Halibut 77kg chyť a pusť, uloven na šelfu před Vaaganem na montáž s circle hook na velkého 1.5kg kelera. A jak říká můj přítel Geir: "Na takovou nástrahu ulovíš buť velkou rybu, nebo nic." http://www.topfishing.eu/savage-gear-nordic-bait-fish-halibut-500g-12-0.html
Odpovědět
Nové video Wild Finnmark
https://www.youtube.com/watch?v=XpdOPQcLb4c
Odpovědět
Ahoj, chtěl jsem zeptat, jakou máte zkušenost s převozem zamrazených filet v polys. bedně s takto vzdálené lokality, teda jestli tam ještě někdo jezdí autem. :-)
Jsme teď sice ve středním Norsku, ale chceme se cestou ještě někam podívat, když Norsko je tak krásné. Slyšel jsem, že pořádně zamrazené filety v plné bedně vydrží klidně 48 hodin?
Odpovědět
pokud jsou řádně zamrazené vydrží i čtyři dny bez problémů.
Skvělé, to jsem chtěl slyšel, díky.
Odpovědět
Není bedna, jako bedna. Jde o tloušťku stěny a kvalitu polystyrenu. Mám vyzkoušenou bednu https://www.4camping.cz/p/chladici-box-coleman-52qt-xtreme/
Funguje.
Odpovědět
vacek 1977 - moje zkušenost: Asi nejlepší volně dostupná bedna je bedna z Makra - na fotce ta tmavě modrá. Je z takového houževnatého pěnového plastu - ani nevím, zda je to polystyren. Výborně drží zámek víka. Musíš to oevírat silou.
Tloušťka stěny je 36mm. (Ta světlá bedna má stěnu pouze 25mm a klasický pěnový polystyren a nemá to takové izolační vlastnosti)
Ta tmavá je dostupná ve 3 velikostech 40l, 55l a 65l. Stojí od 1500-2000Kč. Ta 55l je úzká a dlouhá, ta 65l je široká. Do mražáků na Soroyi vlezou všechny.
My letos ze Soroye to vezli 52hodin a bylo to stále zmrzlý "na kameň". Usuzuju, že by to vydrželo min. 72 hodin. Zabalili jsme to ještě do deky a svázali stahovacíma páskama.
Když se nedejbože nenachytá limit, tak je dobré nenechávat vzduchovou mezeru mezi rybama a víkem, ale vycpat třeba termoprádlem až po strop.
Ten Coleman bude ještě lepší, ale už je to zase dražší věc. Zdar.
Odpovědět
Letní halibuti a výstavba nových apartmánů pro sezónu 2019 zahájena!
Odpovědět
Michal- To chlapčisko na prvej fotke, s tým tĺčikom na mäso, nemal by mať nejakú helmu na hlave?
Odpovědět
Na Soroya po silenych vedrech konecne normalni teploty 10-15 stupnu
Do Hasfjordu dovezeni halibuti 100, 105 a 110 cm, idealni na jidlo.
Nachytano take par makrel ;-)
Odpovědět
Bohuzel, uz se stahovali z kozichu, kdyz sem je zastihl, ale byli na svou delku hezky vykrmeny :-)
Odpovědět
Zdarec Naki, bylo by možné...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...