Na Soroya začíná sezóna lovu skrejí. Minulý týden se nesl v duchu velkých úlovků a krásného počasí.
Na Soroya začíná sezóna lovu skrejí. Minulý týden se nesl v duchu velkých úlovků a krásného počasí.
Uz se nedrzi nepsane pravidlo, ze halibut pod metr se vraci vode...?
Odpovědět
Neviem,kde si o tomto pravidle počul.Daj vedieť.Každá ryba má svoju mieru a to je smerodatné.Že sa vyfotím s halibutom a potom ho vrátim vode,je len moja vec.Môže mať aj 20cm,mne to za fotku stojí.
Ale info pre tých,čo to čítajú. Po silnom vetre boli veľké oceánske vlny a výlet na šelf dopadol tak,že hodinu som išiel tam,10 minút sme chytali a hodinu som išiel späť na žiadosť/nevoľnosti/jedného z posádky. Po vyliečení,ho krotíme,ide nám vyžrať celú chladničku/Hřebíček/.
Milan,na Bakkan počítaj Petra asi za troch,čo sa žrádla týka.Ten má 100% pásovnicu.
Tak sme sa nakoniec vrátili pred prvý fjord a nič. Malé tresky,kočky a halíci. Druhá posádka prišla s pár treskami,ale sklamaný,ako to nešlo.
Odpovědět
To JAKABO: Kluci docela si to tam dáváte. To mi děláte naschvál, člověk s Váma jednou nejede a takhle to dopadá :)
Odpovědět
Tak to si teda užívame,lebo nám vycháda počasie. Halíky chytáme pred Hasvikom .Do 15 metrov je tráva,potom sa to pomaly zvažuje až do 38 m a tam je zlom.Od toho ďalej do hĺbky sme pochytali najviac .Všetko na kelerov 20cm,ktorých tu je mraky.
Dnes sme boli pri hlave draka a skúšali nové miesta. Boli len tresky 90-100cm, okouníky a keler70cm.
Odpovědět
Vzdy pri debatach s Ahmedem i Markem o lovu halibutu od nich zaznelo prani, aby se halibuti pod metr vraceli vode. Je to samozrejme ciste tvoje vec, fotka 70 cm halibuta s gafem v hube je urcite zazitkem...
Odpovědět
Dnes sme si to užili na výlete po Soroyi. Počasie výborné,slnečno a 15°.
Odpovědět
Boli sme pozrieť,či nevrátili späť Murmansk,ale nevrátili.
Odpovědět
No je tu paráda a ešte k tomu narazíš na Jarda,ako vyťahuje pasce.
Odpovědět
Dnes sme si vybehli na zmrzlinu do Hasviku do obchodu COOP, hneď sme pokecali so Slovenskou partou rybárov, ktorý sú ubytovaný oproti hotelu Hasvik.
Odpovědět
Samozrejme si vyšlápli na vysielač nad Hasvikom,aby sme prezreli trasu na tresky.
Odpovědět
Čo sa týka rybárčiny,tak sme si boli zachytať pre veľký vietor len pred Hasvikom a v druhom fjorde. Chytili sa dva halibuti,niekoľko tresiek a 4 kočky. Zajtra má byť veľká zmena z 8° na 14°, vietor z 8m/s na 1m/s.Asi si dáme opaľovací deň. Všetkým Norkom prajem dobrý lov a ešte lepšie počasie.
Odpovědět