Hasvik, NO
temperature icon 9°C
déšť
Trondheim, NO
temperature icon 12°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 16°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 12°C
slabé mrholení
Malé, MV
temperature icon 32°C
oblačno

SOROYA 2015

Vzhledem k tomu, že se letošní norská sezóna chýlí k závěru, zakládám toto vlákno pro Soroyu roku 2015.

Loni to udělal Pafka, který příští rok navštíví Smolu, tak se tohoto úkolu zhostím já. Snad mi vydrží zodpovědnost stejně jako loni Pafkovi. I já budu průběžně doplňovat na této první straně všechny rybářské party, které na ostrov Soroya v roce 2015 pojedou. Budeme alespoň vědět, s kým se budeme na vodě potkávat. ;-)

Odpovědět

Nuž, od rána bežia správy o trajekte, ktorý ráno 25.5. nepôjde. Je to trosku nečakane, ale ak sa nič horšie nestane, tak to bude na pohodovú cestu tam spojenú s možnými výletikmi pozdĺž trasy. Viac ma znepokojujú informácie o príliš aktívnych colníkov. Nie že by sme prekračovali ich zákony, ale je to nepríjemne byť prešacovaný ako lotor lotrovský. Tak ak niekto má nápad, kde sa dá prešmyknúť bez sťahovania trenírok, a kontroly čistoty ponožiek, dajte vedieť.:-D

Lubomíre na každých hranicích do Norska to bohužel hrozí ale mi máme zkušenost že Kautokeino je nejhorší 8-O doporučuji to protáhnout po E8 až do Klpisjarvi a přijedeš do Skibotn v Norsku dáš se do prava a frčíš Lingenfjordem směr Alta po E6. Jeli jsme tama letos na zpět ze Soroya už po 4 a nikdy nás tam ne stavěli. Je to asi o 100 km dal než přes Kautokeino ale zatím to bylo vždy lepší a v pohodě

Včerejší halík v trochu lepší kvalitě

[citace]Radyn napsal:

Lubomíre na každých hranicích do Norska to bohužel hrozí ale mi máme zkušenost že Kautokeino je nejhorší doporučuji to protáhnout po E8 až do Klpisjarvi a přijedeš do Skibotn v Norsku dáš se do prava a frčíš Lingenfjordem směr Alta po E6. Jeli jsme tama letos na zpět ze Soroya už po 4 a nikdy nás tam ne stavěli. Je to asi o 100 km dal než přes Kautokeino ale zatím to bylo vždy lepší a v pohodě [/citace]

Osobní názor na Kautakeino. Problémy tam bývaly vždy, ale letos je to podle mě extrém. Měli jsme pocit, že dělají vše, aby alespoň něco našli a byli spokojení. Kdyby to nebylo trochu piva tak jsou snad schopni stejně jako brambory zabavit i mléko nebo uzeniny. Nu což jinej kraj jinej mrav. Jak říká klasik, může se nám to nelíbit, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno co se s tím dá dělat:-)

[citace]Milan napsal:

Včerejší halík v trochu lepší kvalitě[/citace]

No to je titulka! Paráda Mildo!!! 8-)

dnešní nejlepší... 18kg

Hasvik očima racků

Krásnej halík, :-D:-D

Večer bylo super počasí tak jsme zkusili vyjet na šelf. Projeli jsme Kveitegrn (cca 7hod). Ryby jsme nachytali, ale po pravdě slibovali jsme si od toho víc. Žádná ryby nad metr. Menší hejna ryb 60-80cm. Nevím jak ostatní lovci aktuálně na šelfu, ale podle nás je větší úspěšnost blíž pobřeží. Budu rád za info.

To Milan : Aj kamoš sa včera trápil na šelfe v tom bezvetrí okolo 22:00. Možno poradí Husky...

Ahoj kamarádi. Včera jsme se houpali na šelfu sami a něco málo se zadařilo. Největší treska 119 cm. Chytili jsme jich snad 20 kusů, ale dobrou polovinu jsme pustili. Tresky pod nějakých 80 centimetrů je mi líto a rád je nechám dorůst. 8-)

Před Hasvikem jsme trefili hejna kelerů a pod nimi byly tresky. Hned jsem jednu metrovku vytáhl, ale potom se hejno kelerů ztratilo a bylo po legraci. Dnes jsem na stejném místě vytáhl snad nejmenší tresku v životě. Připojím vám pár fotek.

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.