Hasvik, NO
temperature icon 12°C
oblačno
Trondheim, NO
temperature icon 12°C
slabý déšť
Oslo, NO
temperature icon 15°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 13°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 30°C
oblačno

SOROYA 2015

Vzhledem k tomu, že se letošní norská sezóna chýlí k závěru, zakládám toto vlákno pro Soroyu roku 2015.

Loni to udělal Pafka, který příští rok navštíví Smolu, tak se tohoto úkolu zhostím já. Snad mi vydrží zodpovědnost stejně jako loni Pafkovi. I já budu průběžně doplňovat na této první straně všechny rybářské party, které na ostrov Soroya v roce 2015 pojedou. Budeme alespoň vědět, s kým se budeme na vodě potkávat. ;-)

Odpovědět

To Vydra : Jo. ALE UŽ FANDIT ...

Zdravím všechny lovce na Soroya. Pro ostatní pár info. Příjezd 15.5. Cesta ok. Přechod přes Kautakeino. Důkladná celní kontrola. Kontrolován byl i obsah PET lahví a jiných nádob. V případě pochybností byl použit lihoměr. Výsledek 1600 NOK pokuta za 12 PET lahví kozla a 2x O,7 Tulamorky nad limit. Zabaveny byly i brambory.

Co se ryb týká tak zatím máme štěstí a s Bestmorhausu vyjíždíme každý den. První dva dny 6 tresek přes metr. Největší 118cm. Dnes svižně foukalo od pevniny tak jsme se chtěli nechat sfouknout na šelf, ale čím jsme byli dál tak ryb ubývalo. Naopak na zpáteční cestě jsme najeli skoro u baráku hejna tresek a kelerů. Vypadá to že se budou držet blíž pobřeží. Uvidíme zítra. Jako bonus se podařil halibut 130cm 27,3kg. Foto se pokusím vložit.

Treska 118cm. Švédský pilkr hl. cca 50m

Halibut 130cm 27,3kg. Červená jigová hlava 120g bílá guma. Hl cca 40m.

Omlouvám se. Jednu fotku jsem vložil dvakrát. Myslel jsem že je moc velká (přes 3 MB)A vidím že se podařilo. Je nutné fotky zde zmenšovat (zhoršovat kvalitu)?

Držím všem palce, my to máme taky už za pár...My se chceme věnovat halibutům, tak uvidím, jestli se bude opakovat loňský úspěch s Doršákem a Simem..

To Milan: jedeme na tenhle barak v srpnu. Prosím te jak tam jde WiFi? A ještě dotaz jezdite od baráku nebo mate lodě v hasviku? Jinak když jedeš z přístavu u baráku tak mírné vlevo cca 5 minut jízdy je hora 13m, tam hodné bývají pod kelirkama nebo pod smackama tresky.:-D Halík parádní. Přeji dobrý lov.:-(

To os: Na Bestmorhausu běží wifi super. Lodě kotví cca 200m od baráku a jsou v perfektním stavu. Bestmor prošel před sezónou rekonstrukcí. Hlavně kuchyně. Kdo přijede poprvé řekne paráda. My co jsme byli zvyklí na tu starou s jotulama, nostalgicky vzpomínáme. Holt pokrok nezastavíš:-)

My byly u Ahmeda už 4x. Byli jsme i na Vaganu, takže lodě přes vodu. Loni jsme byly na Hytte pod hotelem a nove molo a filetarna v hasviku bomba. Filetujete venku u sebe nabrehu nebo naproti v kryté filetarne? Tankujete v Breivikbotnu nebo berete od Ahmeda? Diky

Dnes se zadařilo tak jsme přejeli naproti.Tankovat budeme v Breivikbotnu. Ahmed je o cca 3NOK na litru dražší což je docela dost a na dvou lodích už je to znát.

Nemáte tam nějaký top místo na balíky? Nám se tam vyhýbají. Jeste jsme nechytili nad metr:-(

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.